Jag vill ju bara må bra och överleva?! OBS! Kan vara ett triggande inlägg för vissa!!

Ångest, Depression

!!!OBS Kan vara triggande för människor med ät problem eller vikt!!!Jag känner ett sådant stort behov av att skriva av mig, för det känns som att snart sprängs jag!


Vad har gjort att jag blivit som jag blivit?! Jag står inte ut med människan jag har blivit, som sökt tröst i fel saker i livet, som låtit det gå såhär långt..


Det handlar om att jag äter med känslor, vissa gånger är jag hungrig, vissa gånger inte. Men behovet finns där psykiskt. För stunden känns det bättre medans jag äter. Det har blivit som ett beroende och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det.. För det funkar bättre att äta än att be om en kram när ångesten eller deppigheten kommer..


Vi alla måste äta varje dag, så ser verkligheten ut, men vi ska äta för vi är hungriga och vi ska äta för att överleva.


Inte överäta som jag så ofta kan göra och som gör att jag faktiskt kanske inte överlever lika länge som alla andra.. Sanningen är så, om inte jag tar kontrollen.. Men HUR ska jag ta denna kontrollen, när jag mår som jag gör? Det hjälper inte att säga "bara gör det, det är bara du som kan kontrollera din kropp". Såklart men jag kan INTE just nu. Jag lider känslomässigt inombords och jag vet inte varför!!


Jag räknar dagarna tills jag får en tid på psyk, för jag orkar inte ha det på detta sättet längre. Jag mår inte bara dåligt psykiskt utan fysiskt nu. Jag är tung, har ont i rygg, axlar, nacke och mitt ena knä.


Ångesten är så kraftfull, speciellt inom Detta, en ond cirkel... Bara försöka sova..


Så mitt tips till er där ute, undvik att äta med känslor. Ät för att du behöver äta.


#psykiskohälsa #ångest #äterintefastjagborde #beroende #depression #deprimerad

Glöm inte följa min instagram: angelicaelversson

Gillar

Kommentarer

Annie,

Fina fina vän ... Finns alltid för dig<3 Lider med dig så<3 Även om jag inte haft dem problemen själv-så förstår jag .. Psykisk ohälsa och ångest är så sjukt jobbigt och tärande för psyket. fina fina Du 😊<3 Kärlek till dig hjärtat 😊 Kramar!!!

www.lifebyannie.bloggplatsen.se
Frida,

Skickar en stor styrkekram, hoppas du får bra hjälp av psyk och att det inte ska behöva ta alltför lång tid! <3

morsanpahjul.se
carola,

Jag känner verkligen med dig fina du! Och jag vet lite hur du har det, har själv något som heter PCOS, som är en "hormonell" sjukdom typ, med insulinresistent. Vilket gör att jag drabbas av starkt sötsug flera gånger om dagen. Jag läste någonstans att det här sötsuget som hänger ihop med PCOS ska vara så starkt att det nästan inte går att stå emot. Och det känner jag igen mig i. Jag tröstäter också, fast sällan mat, jag "överäter" på grund av mitt kroniska sötsug bara bakverk, godis, glass och annat som är stött.. För att döva, för att fira. för att trösta och för att ha något att göra när allt känns så himla tråkigt. Jag har inga bra tips, men har själv funderat på att söka stöd hos något som heter anonyma matmissbrukare som är en stödgrupp som ska finnas på olika orter för personer med matmissbruk. Det är det ända tips jag kan komma på. Det kanske kan vara värt att kolla upp? Om jag minns rätt så har dem skype eller videomöten också för dem som inte har någon aktiv grupp på den ort där dem bor. Bra att du ska träffa psyk och att du ska prata med dem om detta, för du ska inte behöva må så här. Det finns hjälp att få <3 <3 Massa tankar till dig <3.

imittpsyke.blogg.se
Kamilla,
Fina du så ledsen jag blir med dig. Du borde verkligen få hjälp redan imorgon. Många kranar till dig från mig Kamilla
kamillaskamera.com/
Zahraajami
Zahraajami,
Du är stark!
nouw.com/zahraajami
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Tack för allt ditt pepp, det gör mig glad <3
nouw.com/angelicaelversson
Zahraajami
Zahraajami,
Du är stark! Jag kan förstå hur sinnet reagerar när man mår sämre, vissa äter mer och andra äter mindre, förstår att de är svårt och tufft för dig! Försök att tugga långsamt och pausa mellan vissa tuggor för att se om mättnadskänslan kommer fram.
nouw.com/zahraajami
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Försöker verkligen, jag äter ju enligt vktväktarna, funkar än så länge, så det jag äter som är 0 points försöker jag tugga och få det att kännas som att jag äter massa typ, lura hjärnan men så svårt 😟 Tack för tipsen <3
nouw.com/angelicaelversson
Mia,
Vet precis hur det känns, och inte blir det bättre av att höra folks kommentarer. Dom "försöker" bara ge possitiva tips, men i slutänden så skadar det mer och det gör ont! Jag äter också med känslor och just nu har jag ingen kontroll över mitt liv i övrigt, så bestämde mig för att både sluta röka och gå på pulverdiet för att ha någon kontroll alls. Och i slutänden är inte det bra heller liksom.
thewaytoahealthierme.blogg.se/
charlottelinden
charlottelinden,

Åh, det gör ont i hjärtat att läsa att du mår så dåligt! Du är stark och jag tror på dig. <3

nouw.com/charlottelinden
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Fina du, inte ska det göra ont i ditt hjärta fina du. Jag klarar mig, jag kämpar på! <3
nouw.com/angelicaelversson
evelinarou
evelinarou,

Jag finns här om du vill prata <3 Känner igen det där sjukt mycket, har haft problem med min vikt i 4 års tid, det är inte lätt <3

nouw.com/evelinarou
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Nej fy lätt är det inte. för man måste man ha mat hemma och man måste ju äta för att överleva, så dumt !
nouw.com/angelicaelversson
Emma,
Bra skrivet <3
emmasoderberg.com