Icaibloggen intervjuar - Diagnoser - Jennie #45

Elversson intervjuar

1. Vem är du? Beskriv dig själv lite, skriv gärna hur länge du lidit av din ohälsa med

Jag heter Jennie och är en snart 22 årig tjej som bor i Örebro tillsammans med min man och två katter, driver också en blogg där jag skriver om allt från skönhet till psykisk ohälsa. Vad gäller när jag började lida av psykisk ohälsa skulle jag säga att det är en definitionsfråga i mitt fall då jag sedan jag var väldigt liten led av kraftiga utbrott men det var inte förrns 5-6 års ålder jag på riktigt började lida av just ångesten.


2. Vilken/vilka diagnoser har du?

Jag har panikångest, generaliserat ångestsyndrom, PTSD och väntar på en ADHD utredning


3. Vid vilken ålder fick du diagnosen/diagnoserna? Behövde du göra en utredning?

GAD diagnosen fick jag på BUP när jag var 13 år gammal, ångest problematik har de konstaterat sedan jag var åtminstone 7 år gammal, för det har jag inte genomgått en utredning men har suttit i många samtal med psykologer. PTSD fick jag för ca 4 år sedan när jag kom ut ur ett förhållande där jag blivit psykiskt och fysiskt misshandlad. ADHD diagnosen har jag ännu inte fått utan väntar på utredning dock tycker läkarna att det är rätt uppenbart att jag har just ADHD och att det är konstigt att jag inte fått diagnos tidigare men tyvärr har BUP inte koncentrerat sig på mitt mående och problem med mig själv utan endast de tuffa sakerna jag gått igenom och haft i min omgivning.


4. Fick du någon hjälp från vården efter att diagnosen/diagnoserna ställdes? Tex terapi eller mediciner

Jag fick hjälp med antidepressiva från BUP som jag tog i flera år men har inte blivit erbjuden någon bra samtalskontakt eller terapi även om jag varit i stort behov av det fick dock prova KBT vilket inte fungerade alls för mig.


5.Hur mår du idag?

Det varierar. Jag har fortfarande problem med min ångest och brottas med väldigt jobbiga minnen men jag kämpar varje dag och blir bara starkare och starkare samtidigt som jag lär mig att hantera min ångest.


6. Har du något tips till andra med diagnosen/diagnoserna du har? Tex hur man lättare kan hantera det eller hur man får hjälp att bli utredd)

Ligg på läkarna/psykiatrin/BUP!! De är tyvärr väldigt många som glöms bort så det gäller att ligga på och tjata om att få hjälp, om inte du orkar kanske du har någon anhörig som kan ta kampen för dig. Det andra jag vill säga är att prata om det du mår dåligt över, om du inte vill dela med dig till en vän/familjemedlem så sök kontakt med en psykolog/kurator för enligt mina erfarenheter så är det väldigt jobbigt och gå och bära på detta själv. Ni får gärna skriva till mig också om ni känner för att prata, jag dömer ingen och vet själv hur det är att må väldigt dåligt och vill ingen ska behöva känna sig så ensam som jag gjort 💜

​Glöm inte kika in hennes blogg HÄR och hennes instagram HÄR😍


#intervju #blogg #psykiskohälsa #diagnos

Glöm inte följa min instagram: angelicaelversson

Gillar

Kommentarer

Jennie,
Så roligt att få gästblogga hos dig vännen & intressanta frågor du ställde ☺️🌸
beutyela.se
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så kul med gästbloggande! <3
nouw.com/emmaengstrom
sandra,
viktig och bra intervju 😃
Ska kolla in hennes sida oxå
www.teamkjellstrm.blogg.se