Elversson intervjuar - Anhöriga inom psykisk ohälsa - Anonym #2

Elversson intervjuar

1. Vem är du? Berätta gärna lite om dig själv.

Jag är en 28 årig tjej/kvinna som bor i Norrbotten. Spenderar min tid med att virka, se film, vara med kompis, rida och spendera tid i stallet och jag skriver en hel del. Mitt liv är ganska entonigt men jag trivs bra med det.


2. Vad lider din anhörig av för psykisk ohälsa?

Min far har diagnosen bipolär


3. Under hur lång tid har du varit anhörig?

Till och från hela mitt liv


4. På vilket sätt påverkar detta dig?

Det har påverkat mig på så sätt att jag har sett honom ha sina upp och ner- dalar eftersom han inte hade någon medicin eller diagnos då jag var liten. Jag vet inte om det hör till sjukdomen, men min far hade ett väldigt hett temperament (vilket han fortfarande har), men nu i dagsläget äter han medicin för det. Allt detta kombinerat gjorde att jag var ganska rädd för honom och visste aldrig i vilket skick han var i psykiskt. Då han mådde som bäst i sina toppar så tog han sig an massor av uppdrag och liknande, sen då han började må dåligt så självmedicinerade han sig med alkohol, vilket också tog hårt.


5. Har du blivit erbjuden någon hjälp/stöd kring att vara anhörig?

Nej, har inte blivit erbjuden någon hjälp eller stöd.


6. Har du tips till andra som är anhöriga, hur man lättare kan hantera det osv.

Jag vet inte riktigt vad det skulle vara för slags tips, tyvärr. Jag tar ju allting personligt även fast det inte är det, så om andra också gör det, försök att inte göra det. Annars skulle jag säga, kontakta psykiatrin så att du får prata med någon då det är jobbigt.


Verkligen tack anonym för att du valde att delta! Jag blir så ledsen när jag läser att anhöriga, speciellt barn till föräldrar med psykisk ohälsa, missbruk osv inte får någon hjälp.. Sen blir jag glad av att läsa att han nu fått medicin som gör hans humör bättre, om jag inte missförstod det. Jag hoppas det håller sig stabilt och vill bara skriva till dig, du är en kämpe!! Glöm aldrig det!

Glöm inte följa min instagram: angelicaelversson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229