Arbetet jag aldrig kommer glömma.. - 2009

Ångest, Depression

Detta är ett väldigt personligt inlägg för mig, det är första gången jag skriver om detta, en del av alla saker i livet som gjort mest ont och som påverkar mig ännu idag. För er som läser kanske det inte är något, men för mig är detta något som gjort att jag är där jag är idag.

Efter att jag tagit studenten 2008 och jag blev utbildad undersköterska, började jag året efter jobba inom vården. Som jag älskade det jobbet. Jag trivdes som fisken i vattnet, både med arbetskamrater och allt runtomkring!

Det har är så många år sen, men jag kan inte komma över det. Förra året och detta året har varit dem jobbigaste pga att man har minnen på facebook. Jag ska nu visa ett som kom upp häromdagen.

Som ni ser, jag trivdes så bra!! Jag älskade att arbeta! Men det hände en sak, inget jag kommer skriva ut och egentligen inget allvarligt. Det var falska rykten om mig, jag försvarade såklart mig själv att det va falskt, men fick höra att "du vet att detta stämmer".

NEJ!


Jag minns dagen som igår, jag gick hem, slutade 12 den dagen. Det första jag gjorde var att ringa min stora syster gråtandes, sedan pratade jag med min då sambo (nu man). Arbetet jag hade ringde och frågade om jag kunde jobba dagen efter, jag sa ja. Men vet ni? Jag ringde upp och sa att jag aldrig mer vill arbeta där.

Varför?


Jo, jag kände att INGEN trodde på mig. Hur skulle jag veta hur jag skulle arbeta när alla sa att jag jobbade bra och att jag var en del av personalen trots att jag bara var vikarie? Vem är det då som varit falsk? Jag eller personen som antagligen var avis för att det gick bra för mig, jag vet fortfarande inte vem som sagt något och jag skiter i. Men varför inte ta det med mig direkt?


På vilket sätt har det påverkat mig?


Jag jobbade inom industri ett tag, älskade även denna arbetet men klarade inte av stressen när varor skulle skickas ut. Så jag sökte som personlig assistent. Jag fick inte jobbet, men en annan enhetschef ringde upp och erbjöd mig natt arbete. Ja! Äntligen får jag ta hand om någon annan, för det är det jag brinner för. Jag klarade 2 nätter. Det låter lite för många men det som hände på förra stället kom tillbaka i min hjärna, så jag fick ren panik. Efter det blev jag sjukskriven.

Jag blev sjukskriven för ca 7 år sen. Jag har testat att arbetsträna, det har gått åt skogen. Jag flyttade förra året och har vågat mig på att arbeta här. Bland annat inom äldreomsorgen. Det verkade som att dem älskade att ha mig där och jag tror dem gjorde det, men jag fick full panik och fick sluta, men fick en ny chans men det gick inte.

Så det som hänt är att jag klarar idag inte av att arbeta inom vården på det sättet just nu och jag HATAR det för jag brinner för det. Det gör mig förbannad att ingen lyssnade på MIG år 2009. Men det säger mer om andra än om mig.


Jag drömmer ofta om att jag kommer tillbaka och arbetar, så när jag vaknar så känns det som att jag arbetat. För tro mig, att gå hemma är inte semester som vissa verkar tro.. Ni förstår nog inte paniken att inte kunna arbeta.. 


Så nu sitter jag här isolerad, kan inte arbeta, mår psykiskt dåligt. Det hade jag säkert gjort ändå. Men jag tror att om det aldrig hade hänt så hade jag fortfarande varit på samma ställe. För människorna där var fantastiska. Och är det någon som läser detta, som jobbade med mig, glöm aldrig att du är fantastisk på ditt sätt. Jag älskade att arbeta med just dig, för jag hade ingen jag ogillade att arbeta med. Hoppas bara just du nu ser att det som sagts inte varit sant!


Min stora fråga idag är kommer jag någonsin kunna arbeta igen? För ni ska veta, jag lider av att inte arbeta, jag älskade att arbeta och skulle göra allt för att kunna igen.. 


Massa kärlek till er!! ❤

Glöm inte följa min instagram: angelicaelversson

Gillar

Kommentarer

Frugan E,
Så trist när avundsjuka människor känner att de måste förstöra för andra. Hoppas att du hittar till det du älskar att jobba med ♥
www.frugan-e.se
JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Jag hoppas och tror att du kommer komma tillbaka ut i arbetslivet när du är redo och känner dig stark nog! massa kramar till dig ❤
nouw.com/juliaelisabeth
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
evelinalundin
evelinalundin,
Hoppas verkligen du kommer kunna jobba med det du vill och brinner för
nouw.com/evelinalundin
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
charlottelinden
charlottelinden,
Usch, vad ledsen jag blir av att läsa detta. Människor förstår verkligen inte att val de väljer att ta kan påverka en människa under resten av livet. <3
nouw.com/charlottelinden
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Nej människor kan vara hemska, jag tror det handla mycket om avundsjuka då jag utvecklades bra på det jobbet.. Men tänker lite karma. Aldrig mer vill jag uppleva samma, vet inte hur jag skulle ta det.. :/
nouw.com/angelicaelversson
Amandizan
Amandizan,
Hoppas verkligen att du kommer kunna jobba i framtiden om inte inom vården vilket skulle va en dröm ju men att du hittar något då att gå hemma är det värsta som finns, gör det själv och håller med dig inget man ska vara avundsjuk på. Vet känslan att inte ha ett jobb och gå till men kroppen skriker efter det. Kram fina! <3
nouw.com/amandizan
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Ja det är sjukt jobbigt... Inte många som tror på att jag så gärna vill kuna arbeta.. Men har tänkt gå igenom sådana test på arbetsförmåga hos en arbetsterapeit och se hur resultatet visar. 😊 <3
nouw.com/angelicaelversson
Readthis
Readthis,
Fortsätt kämpa, jag vet att du kommer lyckas! ❤️
nouw.com/readthis
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Jag hoppas det, det är ju målet. Men varje gång blir det panik. Kanske dqgs att sadla om till något annat?
nouw.com/angelicaelversson
Ariella ,
Fy fasen vad jobbigt! Elaka tungor är botten och jag tror inte att personen som säger det, fattar vilken skada den gjort. Gör personen det. Då är det ännu värre.
Jsg tror du kommer kunna arbeta. Kanske dum fråga men har du prstst mrd någon kurator eller psykolog om vsd som hände 2009. Får du hjälp (utifrån eller från närstående) att verkligen bearbeta det som hände och lämna det bakom sig. Lättare sagt än gjort. Har själv bagage som jag inte vågar/vill ta i tu med.
Oavsett orsaken till den psykiska ohälsan tror och hoppas jag att man ksn komma tillbaka.
ariellalandqvist.wordpress.com
linamynielsen
linamynielsen,
Så himla tråkigt att du inte kan göra det du vill på grund av andra. Förstår att det inte är kul att vara hemma på dagarna, hoppas att du kommer ut i arbetslivet snart igen 💕
nouw.com/linamynielsen
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Nej eller hur, visst det kanske hade blivit som det är ändå, det kan ingen svara på, men det var en bidragande faktor tyvärr.. Det hoppas jag med!! <3
nouw.com/angelicaelversson
Jenniey Love,
Hoppas innerligt att du i framtiden kan jobba med det du verkligen älskar och brinner för. Jag hoppas också du till slut kan hitta en arbetsplats där du verkligen trivs och där folk behandlar varandra bra utan att förstöra för någon annan. Massa kramiz<3
prinsessanjenniey.blogg.se/
sweetwords
sweetwords,
Hoppas att du ska känna dig stark och att du kommer lyckas med det du vill
nouw.com/sweetwords
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Tack! Framtiden får visa, jag kämpar på så gott jag kan! 😊
nouw.com/angelicaelversson