Header

Ni hittar allt på www.modelmini.se 🌸

// Angelica 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vaknade vid 7.30 och hade fått sms om att det var hopptävling idag vilket jag helt glömt bort. Låg och drog mig en liten stund innan jag bestämde mig för att åka dit och titta på min lillasyster. Tyvärr ville hästen inte samarbeta idag så det blev ingen rosett men hon var så duktig ändå!
Annars har jag faktiskt inte gjort ett jota förutom att badat Amelia och tillsammans med henne tagit en Powernap. Funderar på om jag ska ställa mig och baka inför dopet, har en del kvar.. Men näe, jag har inte riktigt lust med någonting just nu.

// Angelica 

Likes

Comments

Hej hörrni,
hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag igår?

På kvällskvisten kom min pappa, hans sambo, min lillebror och min lillesyster Bella över med nybakade semlor, vi drack kaffe och pratade massor. Gled in på psykisk ohälsa och om hur jag mådde förut. När vi slinker in på det så säger Pappa "Du har ju blivit en helt ny människa, du är så glad och rolig sedan Amelia kom" och dom andra håller med i kör. Jag blev så ställd, rörd. När dom hade åkt frågade jag Oscar om han tycker att jag har förändrats och han sa att det är som natt och dag. Vilket kanske inte är så konstigt egentligen, först mådde jag ju så himla dåligt i min depression, fick åka till psykakuten och till slut, efter ett halvår fick jag äntligen ordentlig hjälp hos psykiatrin. Efter ett halvår där med mediciner och samtal så blev jag ju att må bättre och då blev jag gravid. Tydligen har jag varit en riktig surpuppa under hela min graviditet, jag har inte alls märkt av det själv men nu är det något jag ofta får höra som vi skrattar åt. Ändå frågade jag Oscar flera gånger om jag var elak eller sur, jag var så rädd för att bli en surpuppa så han sa att jag inte var det, trotts att jag skällt på honom och allt. Hur kan jag ha missat det själv? Graviditeten var väldigt jobbig för mig, det gjorde ont, det svängde ordentligt i känslor och humör, jag grät en hel del. Jag fick ju sluta med alla mina mediciner helt tvärt så det hade kanske också en inverkan. Det värmde verkligen i hela mig när jag fick höra att jag förändrats för jag har verkligen inte trivts med den jag blev förut. Det är ett stort steg i rätt riktning. Det är svårt att förklara men det betydde så extremt mycket för mig att få höra det och helst från min familj. Jag känner mig så himla stark även om saker inte alltid går min väg, vissa saker är fortfarande jobbiga men inte i närheten av vad de var förut. Ingenting slår ner mig längre, liksom. Ibland slår det mig, tänk om jag hade tagit livet av mig. Tänk om jag hade missat det här, missat all kärlek. MIssat min älskade Amelia. Hon hade inte fått ett liv utan mig eller Oscar. Det är så mäktiga känslor och tankar som slår till ibland. Det är helt omöjligt att försöka förklara hur jävla lycklig jag är idag. Något som också gör mig lycklig är hur fel dom som pratade om att jag aldrig skulle klara det, hur fan det skulle gå. Jag hoppas det svider så mycket hos dom, svider lika mycket som när jag fick höra det. Vad har dom gjort för storslaget för att kunna dömma en annan människa på det sättet?

// Angelica 

Likes

Comments

Vridit på tv:n och avnjuter kaffe framför den medan dom andra sover, så underbart. Idag är det alla hjärtans dag, Oscar är ledig och om 1h är min mamma här! Så mysigt 💜

// Angelica 

Likes

Comments

Igår var det dags för efterkontroll hos barnmorskan och jag var faktiskt ganska nervös, kanske för att jag var ensam med Amelia eller för att jag inte riktigt visste vad en efterkontroll innebar. Det gick hur som helst jätte bra, vi pratade igenom förlossningen en hel del, hur jag känt och upplevt allt. Vägde mig, tog blodtryck osv. Kollade till så att fiffi fick godkänt och det fick hon, sedan tog vi faktiskt cellprover samtidigt! Jag har ju missat att göra det så det var väldigt bra att det äntligen blev gjort. Jag har väl dessutom varit väldigt rädd för det där, trott att dom ska klippa av en bit av livmodern typ. Det var gjort på kanske 30 sekunder och kändes inte speciellt mycket, såklart känns ju instrumenten men det gjorde liksom inte ont. Efter Mvc-besöket blev jag hämtar av Pappa, Sara och Bella, vi åkte hem till pappa och spenderade eftermiddagen där tills Oscar hämtade oss efter jobbet 💜 Så mysigt att få hänga med min lillasyster lite, ser henne inte allt för ofta.

// Angelica 

Likes

Comments

Godmorgon!
Det har nästan blivit rutin på att smyga mig upp ur sängen när Amelia somnat om efter frukost-flaskan. Det är så tyst och ljuvligt då, haha. Jag har hunnit varit ute och morgonkissat Lusse, gett honom frukost, satt igång en tvätt, pratat med Pappa och nu avnjuter en kopp svart guld och skriver "to do" - lapp. Inatt har vi allihop sovit som stockar, Amelia har ätit kl 20, 02 och 07.30 inatt?! Tack älskade unge för sömnen. Idag ska jag till barnmorskan för efterkontroll och Oscar jobbar eftermiddag. Jag tror att eftermiddagen kommer spenderas hemma hos Pappa, var ganska länge sedan jag var där nu. Nu hör jag Amelia joddla från sovrummet så jag ska pussa lite på henne innan det är dags för dagens sysslor. Hoppas ni får en fin måndag! 🌸

// Angelica 

Likes

Comments

Jösses vad fort denna helg har gått! Tyckte nyss det var fredagskväll och jag myste framför Talang?!
Iallafall, i Lördags vaknade jag med sånt jäkla skallebank så jag tog migräntabletter och somnade om någon timme, vaknade sedan pigg och glad. Hängde med Amelia större delen av förmiddagen, hon börjar verkligen bli så stor! Hon vill vara med och se, upptäcka nya saker hela tiden. Skrattar, ler, viftar på hela kroppen när hon är glad. Det är så häftigt!
På eftermiddagen drog jag på Amelia overallen och bäddade ner henne i vagnen för en långprommis med Lusse. Vi gick i 1,5h innan Amelia vaknade och var hungrig - då inser jag att jag glömt hennes mat hemma i hallen, så Oscar fick hämta oss.


När jag kom hem hade Oscar gjort fint i köket och börjar med maten, hemgjorda hamburgare. Riktigt gott! Avslutade dagen med att snarka till melodifestivalen.

Idag har jag tvättat, plockat, bakat 70st Kolakakor till dopet, lagat kycklinggryta med ris och ätit majssoppa. Det är väl typ det. Nu sitter jag mätt och belåten i soffan med en sovande Amelia bredvid mig, inväntar farmen och sen ska jag lägga mig. Jag är så trött! Hoppas ni har en härlig helg 🌸

// Angelica 

Likes

Comments

Ja, idag fick Oscar hoppa in några timmar på sitt jobb. Jag har ju haft lyxen att kunna ha Oscar hemma nu i nästan 11 veckor. Jag var ganska nervös inför att ha henne själv, egentligen vet jag inte varför, vi känner varandra bra vid det här laget och hon är inte svår att ta hand om. Det jag måste lära mig att bolla är att vara en bra hundägare och aktivera honom samtidigt som jag är hemma ensam med Amelia. Det kommer bli lättare så fort snön försvinner men just nu är det lite krångligt. Lusse blir inte ordentligt aktiverad av promenader längs vägen utan är van att få springa lös men vagnen tar sig inte fram i all denna snö i skogen. Med andra ord får snön gärna smälta bort nu och vårsolen titta fram! Hur härligt vore inte det? 🌸

// Angelica 

Likes

Comments