Header

Ska du tatuera dig? Pierca dig? Skönhetsoperation? Vad menar du? Vadå ändra ditt utseende?

Hej, och förlåt! Lite för dramatisk rubrik kanske. Jag har hållit på och fixa och trixa med mitt hår sedan 10 årsåldern. Jag har färgat mitt hår sedan jag var 10 år. Jag har haft rött, lila, alla olika nyanser av brun, blont, sedan wannabe blondin. Men slutade med oranget/gult hår. Ahah FYFAN. Jag såg hemsk ut i 6:an!
Iaf så har jag gått på mörkare hår senaste året. Jag färgade brunt i januari förra året. Så jag har inte haft blont hår på över 1 årstid. Och inte ljust hår överhuvudtaget. Mörklila, mörkbrun, sedan nu skulle jag säga att jag har kastanjebrunt hår. Alltså inte ljusbrunt eller mörkbrunt, nånstans mittemellan.

Så som den impulsiva människa jag är. Så gick jag loss på en utav mina favorit hemsidor. (tänker inte säga vilken😉)
Jag har länge varit trött på hur jag ser ut. Jag har provat mig fram lite, tex i oktober så klippte jag lugg. Men det tyckte jag inte var nått för mig. Sedan så har jag med Åren haft långt hår, och axelkort hår osv. Men jag är en sån som inte vill framstå som dum eller deppig. Jag Ian själv ibland gå efter färger och utseende hos folk för att försöka avgöra hur personen mår och vad den är för typ.

Tyvärr så mår jag ju inte så bra faktiskt. Men jag vill ändå sprids glädje och se ut att må jättebra och lysa upp folks vardag, Ahah. Så jag klär mig sällan i svart, mest pågrund av att det är så tråkigt utan färg i vardagen! Det är så bittert och blää, stort nej från min sida!

För att komma framtill vad allt det här handlar om. JAG SKA FÄRGA HÅRET BLONT! Jag är inte rädd faktiskt! Haha jag tycker att det kmr bli kul! Jag är mest rädd över att folk kmr få chock när dom ser mig i skolan. Och jag hatar när folk (vuxna) säger ”ååh har du färgat håret, så fint” för det är så pinsamt, jag vet liksom inte hur jag ska reagera. Jag tycker verkligen inte om att vara i den situationen.

Men jaja. Jag tycker inte att det är fel att säga att mitt hår är fint, verkligen inte! Det gör mig bara jätteglad!! Men jag skulle helst tacka nej till folk chock och att dom slänger ur sig typ ”oj ditt hår, du har färgat det”. För då säger jag ”hehe... aa.....” men jag tänker ”nej du vet jag har inte färgat det! Jag vaknade bara upp med blont en dag, ja Vafan såklart jag har färgat håret!!?? Vafan vill du komma fram till människa!?????” Ahaha asså jag klarar inte av sånt småprat. När man liksom vet svaret men ändå säger ”har du färgat håret”. Hahah

Här kmr lite bilder på mig i blont och brunt hår. Ni får själva avgöra vad ni tycker jag passar bäst i. Själv så tycker jag båda passar mig lika bra faktiskt.


B L O N D E N G L A

Mitt hår var (enligt mig) ganska så fult.. hade typ 1 orange fläck i underhåret. Men annars var det väll helt okej.

B R U N E T T E N G L A

Här kommer bilden på beställningen jag gjorde idag. Jag har suddat ut summorna då jag inte tycker det är viktigt eller något man ska visa på sociala medier, även om du handlar om 1 krona eller 10 000 kronor så tycker jag att det bara är onödig provokation.

Och ja. Jag färgar håret hemma. Det har jag alltid gjort. Om det är nån kroppskontakt jag stör mig på mest i hela världen så är det när folk ska röra mitt hår. Det är inte att jag tänker ”nej du förstör mitt hår, jag hade fixat det”. Utan mer ” bort med tassarna från mitt hår! Rör ditt egna hår istället för mitt!!!!!”

Siffrorna ni ser, är antalet på hur mkt sånna produkter som köpte som tex. Köpte 3 blekningar och 2 hårfärger.

Likes

Comments

INTE SPONSRAD!!!!

Detta är mina favoriter i duschen, eller vad man nu ska kalla det. Fast eos (läppbalsamet) älskar jag inte bara i duschen/badet. Ahah. Tog med det in till badrummet då jag har fått någon ”tvång” att ha med mig läppbalsam vart jag än går och att jag måste använda det kanske var 2:e minut. Haha.

Jag vill även tipsa om en filmserie! Jag har tipsat om det förut på bloggen. Det är BECK!
Jag har BECK maraton nu, när man kan se alla gratis på Cmore. Förut var det vissa man behövde ”hyra” genom internet. Alltså så du kan se filmen typ ett dygn genom internet. Inte att du fick hem cd-skivan. Ahhaha. Men nu är ALLA GRATIS! Och dom har alla filmerna! Kan det verkligen bli bättre!!???? Joo, faktiskt det kmr ju ut nya BECK-filmer nångång ibland, alltså har de spelar in nya filmer som har premiär. Jag har sett de 2 nya! Dom var inte de bästa som dem har gjort. Men absolut inte dålig! Jag längtar tills den 3:e nya kommer ut.

PUSS & KRAM ❤️❤️

Likes

Comments

Ja. Man tar och ger. Vilket kan betyda många saker. Man får tolka det hur man än vill. Men jag menar om någon ger dig något te.x ens tid, ett hej osv. Så ska man ge tillbaka för att visa tacksamhet. Antingen att man säger att man är glad över det du "fått" eller ge något tillbaka som kommer göra den personen glad.

Men. Nu ska jag säga hur det är för mig. För många med Autism och ADHD. För många med diagnoser och även kanske sjukdomar.

Jag som har autism ska inte behöva anpassa mig till samhället och människor i min omgivning. För det är sånt jag som har autism inte klarar av, jag kan inte allt. Jag kan inte anpassa mig efter allt. Nästan inget som andra bara gör vardagligen utan att tänka på. Men för mig är det en match varje gång. Om jag klarar det en gång så betyder inte det att jag kan det nästa gång. Det är något som sitter i huvudet att "Nej Engla det här tycker inte du om!". Och så är det. Men Förstår andra det, nej. Och jag dömer inte det. Men jag kan inte låta bli att döma när nån kräver att jag ska anpassa mig efter allt och alla när den själv inte klarar av att ens förstå sig på mig. Om inte du förstår dig på mig så är det bara dumt gjort emot mig och dig att sätta massa krav på mig. Om jag ska följa dina krav så är det minsta du kan göra är att förstå dig på mig och hur jag fungerar. Vilken man redan visar för mig att man inte gör när man sätter krav på mig, att JAG ska anpassa mig.

Jag kan bara tänka mig hur alla med Autism och Asperger anpassar sig dag in och dag ut, utan att ens tänka på det. Det är liksom normalt för oss att känna en press att passa in och vara "normala". Men ibland blir det för svårt, ibland orkar vi inte mer. Varför ska vi anpassa oss? Är vi inte bra som vi är? Får vi inte vara oss själva medans alla andra får det? Vad har vi gjort för fel för att få "straffet" att lyssna på er och era krav. Varför måste vi alltid leva upp till era förväntningar i eran vardag när ni inte ens kan tänka er in i våran situation. Varför ska vi få straffas och må dåligt för att göra er nöjda och glada.

Te.x Ett utav de största problemen för mig och min Autism. (komihåg alla med diagnoser är olika.) Matsalen i skolan. Och offentliga matställen överhuvudtaget.

Det här är allting som snurrar runt i mitt huvud en lunch i matsalen i skolan.

När jag tar maten i matsalen (det tar ca 3 minuter) = mina tankar "Tar jag rätt?", "Tar jag med rätt hand?", "Står jag konstigt?", "Andas jag på maten?", "ååh nu står nån jobbig j*vel och pratar bakom mig!! Låt mig ta min mat i lugn och ro!", "Fan vad sölig jag är, alla glor på mig", "Varför kollar alla på mig, vafan är deras problem!!??", "Luktar jag svett??", "Luktar jag för mycket parfym??", "Faaan alla bakom mig glor på mig.... åååh hjälp mig jag vill heeeeeeeem!!!"

Det det är mina tankar jag har i huvudet på 3 minuter, i en sån vanlig situation som att ta mat i matsalen.

När ska hitta ett bord att sitta vid = mina tankar "Faan alla kollar på mig och tror jag är störd som bara står och glor", "Vafaaan nej vill inte sitta 1 bord från dom, fyfan vad pinsamt!!", "Eller jag kan ju bara ha maten vid mig men inte äta då är det inte pinsamt", "Faan vill inte gå förbi alla borden till det bordet längst bort sååå pinsamt!!!!!", "Okej nu går jag bara", "Hur fan går jag?? Jag ser säkert jättekonstig ut", "ÅÅHH jag vill hem NUUUU!!!!!!"

När jag sitter och äter = mina tankar "bra att jag sitter med ryggen emot dem nu kan de inte glo på mig", "Tänk om alla glor bara för att jag är vänsterhänt!!!???", "Tänk om jag smaskar åååh hatar när folk smaskar då kan jag ju inte smaska själv!", "Fyfan vad alla ska prata dom skriker ju typ, åååh snälla kan ni hålla käften era j*vlar!!!", "OJ dom blev tysta tänk om dom visste vad jag tänkte?", "Faaan neeej kom inte hit, nej nej snälla sätt dig inte här, låt mig äta", "Faan nu satte sig nån mittemot mig, nu kommer den kolla på mig hela tiden", "Jag tar fram mobilen sen rör maten med gaffeln så det ser ut som jag har ätit!", "Ja Engla så smart, då kommer folk tro jag är normal och inte alls skäms, wiihuuuu!!!!", "Fast jag är ju skit hungrig jag vill äta", "Men neeej Engla ät inte, alla kommer kolla på dig och prata om hur du äter ät hemma istället", "Men åååh får väll äta hemma istället". "Fan fick ögonkontakt med en lärare, OMG nu kommer den tro att jag vill nått och komma hit, vafaaan Engla var du tvungen att glo!!!!!!!", "nu låtsas vi att jag har ätit klart"

När jag går och slänger maten och lägger tallriken och besticken i lådorna, = mina tankar. "Nu när jag ställer mig upp och går dit kommer alla kolla på mig", "Jag måste ju dra upp byxorna alla kommer tro att jag vill att folk ska kolla på min rumpa!!", "Men jag kan ju inte gå med häng heller", "Men jag vill inte att alla ska glo på mig röv och prata om mig!!!!", "Om jag bara går fort då? och kollar ner i mobilen", "Okej Engla va normal ni kör vi, gå normalt", "Men åååh nu gick jag konstigt!!", "Engla kolla inte bak, då kommer folk tro att du vill att dom ska kolla på dig!", " Alla kommer ju kolla och se hur mycket mat jag slänger och tro att jag har Anorexia.", "Men jag har ju inte det, dom får väll tro vad dom vill", "Engla släng bara maten skit i vad dom tror!", "vad ska jag lägga i lådorna först, tallriken sen besticken eller tvärtom??", "Tänk om jag gör fel ordning så kommer folk tro att jag är helt dum i huvudet", "Okej men jag gör som dom andra", "Men då kommer folk tro att jag härmar", "Men om jag inte tänker och bara gör", "Men nej då kommer det bli fel", "Faaan nej vad pinsamt det lät jättehögt när jag slängde tallriken i lådan", "Nu kommer folk tro att jag är arg och gjorde det med flit", "Åååh Engla vafan har du gjort!! Du skämmer ut dig själv hela tiden!!!!!", "Okej nu är det överstökat." ,

När jag ska gå ut ur matsalen = mina tankar "Men vilket håll ska jag gå ut ur matsalen? vänster eller höger?", "Jag kan ju inte stå still här, Engla skynda välj nått håll förfan!!!", "jag tar vänster", "Nej vafan Dom är ju här, jag borde tagit höger". "Ska jag vända mig om och gå fort tillbaka?", "Nej dom kommer tro att jag undviker", "Men det gör jag ju, eller nej det gör jag inte, eller jag vet inte det är pinsamt". Okej Engla gå fort förbi och ta upp mobilen och låtsas som du inte ser.", "Jag tror dom kollade på mig, vafan gjorde jag fel??", "Borde jag kollat eller stannat eller varför känns det som dom kollar på mig", "Vad vill dom mig?", "Ska jag gå tillbaka och fråga", "Nej Engla du inbillar dig säkert fortsätt gå", "Ska jag kolla bak eller kommer vi få ögonkontakt då", "Jag vill ju kolla bak men så pinsamt om dom ser att jag ser". "Okej Engla låtsas som du har hår i ansiktet och tar bort det samtidigt som du kollar diskret bak", "Men neeej det där var ju inte diskret fan så pinsamt".


Det här är alla mina tankar som är i mitt huvud under ca 15-20 minuters tid.
Likes

Comments

Idag tog vi en liten biltur till Motala och Linköping.

Jag älskar bilderna på träden, jag tyckte verkligen det blev jättefint.

Likes

Comments

Hitta mitt barndoms spel! Var det verkligen bara jag som ÄLSKADE Hannah Montana!!!??? Jag hade verkligen allt! Men det där var nog min favorit grej.

En ”matta” med ljud på. Och det var olika melodier på siffrorna, så man dansade alltså på mattan. Det var jätteroligt kommer jag ihåg!!

I alla fall. Så ser jag just nu på en skräckfilm. Den är verkligen jätte läskig! Den heter ”Hush” och det är nån stalker, som mördar folk. Och vill mörda sin exflickvän.

Här är lite mysa bilder <3

Hoppas ni får en mysig torsdag och att ni mår bra. Puss och kram <3

Likes

Comments

Ja, folk tycker man tar hand om sig själv på olika sätt. Min tanka angående att ta hand om sig själv är att skämma bort sig själv extra mycket nån gång i veckan. För det behöver man faktiskt, det är bara att erkänna ;)
Så idag försvann det 122kr från min kort. Och det jag spendera pengarna på var... SÖTSAKER!!!! Wiiiihuuu!!!
Liksom kolla bara in denna bilden.

Men innan man får släcka ner i rummet, krypa ner under täcket och se på PITCH PERFECT 3! (As bra, rekommenderar!!) så måste man ju röra på sig lite om dagarna. Så detta var vad jag gjorde innan jag fick belöna mig själv.
Personligen så känns det bättre att behöva längta efter något man gillar och faktiskt förtjäna det.

Det har verkligen varit en bra dag. Med välbehövlig kärlek till min mage, hehe ;)

Jag hoppas verkligen eran dag också har varit bra, så ses vi snart igen. Kram❤️❤️

Likes

Comments