idag har jag haft lite ärenden i halmstad i de goda vädret och jag är nöjd (: dock har fb krånglat hela dagen, min blogglänk fungerar inte att dela längre varken på messenger eller facebook. Testat o avinstallera o allt möjligt men ingenting hjälper. det står att facebook bestämt sig för att de är en osäker länk att lägga ut. en misstänkt viruslänk? inte en aning men konstigt är det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I veckan sålde jag alla mina städmedel på en köp&säljsida på facebook och köpte istället vanlig gulsåpa, ättika och citron.
Man kan även använda ren ammoniak, bikarbonat, galltvål och cocacola till mycket städ. Använd mirakeltrasor till städ!
Själv vill jag även köpa en ångmopp och en robotdammsugare eller åtminstone en sån mindre dammsugare utan sladd.

Städning är det värsta jag vet, det är så fruktansvärt tråkigt :/ men jag håller på med en stor förändring i mitt hem och pga det vill med hålla det rent och snyggt. Gör mig av med överflödiga saker i mitt hem. Skänker massor till bättre behövande. Mitt förråd är tomt.

Städning är även något som npf människor många gånger behöver strukturera upp ordentligt och då kan de bli jobbigt om man har mycket prylar, möbler och rörigt hemma!

Jag har rensat massor tex mina kläder där de nu ska få plats på en klädställning, en byrå på 3 lådor och en extra låda! När man gör något att de ska få plats på begränsad plats så behöver det  även rensas ut och jag har flyttat på min byrå o hängt upp min egen variant av vägghyllor, inte snyggast men frigjorde mycket utrymme och blir lättare att städa dessutom. För ett tag sedan satte jag min katt-toalett i min byrå, en byrålåda togs bort och nedersta lådan sattes katt-toalettwn ner i. I byrån i övrigt har jag saker jag sällan använder - medicinlåda och katt-tillbehör.
Jag kollade igenom mitt skafferi. Har väldigt lite produkter och fick tanken o sätta det i en låda istället, överskådligt och snyggt.

Jag känner mig så fri och lättare när jag har gjort såhär!

Nu kommer lite städtips ifrån internet, städa miljövänligt:

Städa miljövänligt!
Här får du några miljövänliga städtips. Genom att städa miljövänligt minskar mängden miljö- och hälsofarliga kemikalier som annars skulle komma ut i naturen.
En del kemikalier kan till och med störa reningsprocesserna i reningsverken.
Att städa miljövänligt är mycket enklare än du tror. Det finns många gamla husmorstips som man kan använda istället för att köpa starka rengöringsmedel.

Vad kan jag använda som rengöringsmedel?
• bakpulver
• citron/grapefrukt
• citronsyra
• coca cola
• såpa
• mikromopp/mikrofibertrasor
• salt
• vinäger
• ättika

Tips för städning i köket!

Spisrengöring!
Strö bakpulver på de smutsiga partierna runt plattorna. Häll sedan på ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Låt det bubbla ett tag och rengör därefter som vanligt med en trasa och ljummet vatten.

Ugnsrengöring!
Blanda 2 delar flytande såpa och en del vatten i en sprayflaska. Spraya alla ytor inuti ugnen. Stäng ugnsluckan. Sätt ugnen på 100-150 grader och låt såplösningen verka i 15 minuter. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och trasa. Om ugnen är mycket smutsig kan du smörja in ugnen med koncentrerad såpa och värma till 100 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och tvätta ur med en svamp.

Grillgaller i ugnen!
Tag en bit ugnsfolie och gör en boll, istället för stålborste. Doppa bollen i coca-cola (eller såpa) och gnugga gallret, så försvinner smutsen.

Regöring av fläkt!
Diska gallret till fläkten i varmt vatten med ett milt diskmedel eller använd diskmaskinen.

Ingrodd mikrovågsugn!
Saften från en citron blandas med vatten i en skål och ställs in i mikrovågsugnen. Kör på full effekt några minuter och den ingrodda smutsen löses upp och går att torka bort med en trasa.

Rengöring av disktrasa!
Koka upp vatten och trasan med lite diskmedel. Alla bakterier dör.

Rengöring av väggar och skåpluckor!
Blanda flytande såpa och vatten i en sprayflaska. Spraya och torka nerifrån och upp för att undvika rinnmärken.

Kalkig och smutsig diskhon!
Blanda lika delar ättika och vanligt kranvatten i en blomspruta. Spruta på utsatt område och låt det verka en liten stund, torka sedan av med lite papper och det blir skinande rent!

Dofttips – under vasken!
Häll lite vodka i ett glas och sätt in under vasken, så får du bort otrevliga odörer. Vill du att det ska dofta gott kan du lägga i en vaniljstång i glaset.

Tips för badrummet!

Smutsigt badrum!
Fyra delar vatten, 2 delar flytande såpa, saften från en citron. Blandas och hälls i sprayflaska. På väggar - torka nerifrån och upp för att undvika rinnmärken.

Smutsigt badkar!
Dela en grapefrukt eller citron, häll på salt och gnid på badkaret. Grapefrukten innehåller en syra som tar sig igenom smutsen och kombinationen salt och syra gör att halvan fungerar som en skrubborste.

Badrumskakel!
Badrumskaklet blir skinande blankt om du tvättar det med en miljöanpassad biltvättsvamp som innehåller vaxschampo. Efter tvätt spolar du av med duschslangen och låter självtorka.

Kalkavlagringar på toaletten!
Gör rent i toalettstolen med vatten, bakpulver och citronsyra och skrubba med en toalettborste

Diverse tips!

Dammig soffa!
Fukta ett lakan och lägg på soffan. Daska sedan med en mattpiska så sugs dammet upp i lakanet och flyger inte omkring i lägenheten.

Fettavtryck på väggen!
Stryk tandkräm på en fuktig trasa och gnugga sedan på fläckarna. Torka av med en ren fuktig trasa och låt sedan torka.

Rostfritt stål!
Kyl och frys av rostfritt stål är ju snyggt, men ofta kan man få jobbiga fingeravtryck som är svåra att få bort. Det finns en enkel lösning till detta - ta bara vanligt mineralvatten på lite hushållspapper och torka bort!

Stearinfläckar!
Har du fått stearinfläckar på mattor eller möbler, sätt en papperspåse över fläcken och stryk med ett varmt strykjärn över. Papperspåsen suger i sig stearinet och fläcken försvinner.

Läderfåtölj!
För fläckar är universalmedlet uppvispad äggvita. Man kan också prova grönsåpa och ljummet vatten. Sug upp fukten med en torr trasa. För att polera upp möbeln kan du använda bivax.

Jag ska starta direkt med att köpa in mer citroner och börja städa!

Likes

Comments

hey! jag ligger ännu i sängen o gottar mig 🙄 kommer inte hända så mycket för min del idag mer än nåt knep o knåp på hemmaplan... lite måsten...
I mitt rensande så ska Juni bli en månad att göra klart projekt som är påbörjade... sen är det som en söndag på en måndag, vilket gör att bussar mm inte går som de ska.. vilket är jobbigt :/ tittar på hem till gården..
Idag blir det kyckling och pommes till middag (;

Likes

Comments

Hey! imorse skrev jag om att jag skulle ge er utdrag vad min IVO anmälan och anmälan till överförmyndaren ska handla om då det är nu mycket som inte fungerar för mig, vilket inte fungerar att det ska behöva vara på detta viset så nu stampar jag ner båda fötterna ordentligt och hoppas de ska vara för sista gången! Angående förvaltaren har de varit flertalet klagomål ifrån min sida gång på gång utan förbättring och de säger ändå inte upp uppdraget utan ber mig att inkomma med en person som kan ta över och de finns inte i mitt lilla sociala nätverk och enligt mig ett orimligt krav att ställa för en funktionshindrad, psykiskt ostabil människa men så får dem tydligen då göra! angående min dotter så har jag tex varit utan barnsekreterare sedan i Januari, jag ska utan problem bara acceptera och gilla läget med att ha umgänge kl 7 på morgonen pga familjehemmets arbetssituation samtidigt som socialen säger att jag inte ska behöva drabbas av hur familjehemmet lever utan umgänget ska fungera problemfritt ändå! Ja de är mycket som inte fungerar och jag bara kräks över det! Senaste diskussionen så visste inte familjehemssekreteraren hur man skrev ett umgängesbeslut som går att överklaga...
Tycker ju det vore något alla socialsekreterare borde veta! :/ Chefen rycker på axlarna och säger "de här löser vi" men de händer ingenting :/
Jag VET att de brister på många ställen i landet hos socialförvaltningen och med all rätt ska man därför skicka in IVO anmälan. Jag gör allt detta trots att jag inom en månad även ska till förvaltningsrätten angående min son som nyligen blev placerad enligt LVU och som jag ännu inte fått träffa på snart en månads tid, de kommer dröja minst 2v till... men jag måste kämpa för mina barn, tyvärr har dem pappor som inte bryr sig om sina barn! Rötägg.
Men jag klarar mig på egen hand, de har jag i princip alltid gjort och fortsätter göra. Inte haft mina föräldrars stöd på 8år!

Klagomål
överförmyndarnämnden
sammanfattning 2014-2016

Dålig kommunikation - "svarar inte på annat än frågor"

Arbetar som förvaltare vardagar 8.30-11.30
- Jag är i behov av en förvaltare som på eget intiativ tar hand om ärendet kring mig och min ekonomi, som kan nås på andra tider och inte är helt onåbar på semester mm.

Förtoendet finns inte
Samarbetet är inte bra

"Sköt de ang sjukvård på egen hand"

"Lämnade över ansvaret om kontakt med sjukvård till personligt ombud"

"Den enda som har begärt att han ska avgå"

"Min psykiska ohälsa ifrån att ärendet startade ändå detta ointresse att hjälpa mig i denna resan"

"TV får du skaffa igen för socialt umgänge"

"min budget" 700/v som ska räcka till ALLT.
Lev själv på 100/dag så får ni se hur de blir!

"betalar inte tvlicens"
"hoppas dem inte kommer hem till dig o tvingar dig på en betalning"

"stressen och psykiska ohälsan detta ger mig att inte kunna kommunicera med den som sköter min ekonomi"

"samhällets funktioner som inte fungerar med en förvaltare idag - ingen swish, ingen internetbank, inget bank-id"

Väldigt osmaklig kommentar:
"Synd du fick din son placerad med, den ekonomin du hade med barn hade du kunnat göra massor med"


IVO anmälan
Halmstad Kommun
Tindra Haglund
LVU

× Ingen barnsekreterare sedan Januari, ny anställd mars 2016 som sedan gick på sjukskrivning tillsvidare efter enbart 2v..

× Bristande kontakt med familjehemmet..

× Väldigt få umgängen, 8 umgängen mellan november 2015 och maj 2016, umgängesbeslut varje vecka sedan juli 2015..

× Ingen uppföljning på pågående LVUbeslut, umgänge .m.m..

× Bristande kontakt med familjehemsenheten..

× Personal på socialförvaltningen som jag kommit i kontakt med på annat vis medger att IVO anmälan är aktuell och en inspektion borde vara aktuell...

× Ingen uppföljning till mig om bvc/läkare..

× Inget hembesök i familjehemmet ifrån mig..

× Detta är inte bara saker som har hänt utan sker ännu och fortgår än idag!

× Mycket information och underlag finns att hämta!

Detta var denna dagen och jag hoppas mina anmälningar kommer vara till nytta o leda till förändring, hoppas vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Nödvändiga eller onödiga prylar i hemmet?
Uppladdningsbara batterier för miljöns skull! Powerbanks i väskan när eluttag inte är givet! Buntband runt dina sladdar så hittar du dem, går även att göra med toarullar på större sladdar! hur många sladdar har du i gömmorna? En byrå blev en gömd kattlåda när inte en separat möbel kunde påkostas, billigt och smidigt.

Likes

Comments

Idag ska jag fortsätta tvätta, byta gardiner och försöka få ihop min klädställning så mina kläder någon gång kommer iordning :p
Mina trevliga katter får springa ute dygnet runt och jag låter min balkong stå öppen alltid. Igårkväll kom myzan in med en lagom trevlig present åt mig, hon hade fångat en mus ×_× och sen sprang hon ut senare igen och kl 5 imorse ville hon in igen och stod o ropade utanför mitt sovrumsfönster och ville in för hon är trög och vägrar gå in via balkongen utan ska in via porten o ytterdörren.

Ikväll tänker jag lägga in mina utkast på min IVOanmälan angående min dotters familjehemsplacering och angående förvaltaren som ska in till överförmyndaren.
Det är långhelg, imorgon är det nationaldagen! Kommentera gärna i min blogg om min text och vad ni vill höra om så att min historia får fortsätta skrivas om, har startat många olika bloggar tidigare men håller dem sällan igång speciellt länge!

Likes

Comments

Lovade ett inlägg ikväll om mina diagnoser och hur vården har fungerat för mig.

mina neuropsykiatriska diagnoser är idag:
lindrig utvecklingsstörning, add och deprission.

Jag misstänker dock att jag kan vara bipolär istället för utvecklingsstörd.

Mina diagnoser märks rätt lite i vardagen mer än att jag inte klarar stress och press och plötsliga negativa händelser!
Jag behöver en liten spark i röven för att komma igång att städa, diska mm som är så fruktansvärt tråkigt.

Jag har väldigt dålig aptit och äter väldigt lite överhuvudtaget, och är även kräsen..
Det ekonomiska spelar även roll.
Men jag tror jag har någon form av kronisk sjukdom eftersom de alltid varit på detta viset och på senare år har jag haft njurstensanfall och har känslig "laktos/glutenmage" ingen har allergier av min släkt/familj på detta vis så vet inte alls.
Blodprover har inte visat något -.-

Jag har även periodvis ledproblem och misstänker någon form av reumatism, detta startade redan som barn men blev inget vidare utrett.

Som 12-13åring började min psykiska ohälsa utspela sig lite mer än tidigare då jag började isolera mig ifrån vänner och inte vilja umgås med andra lika mycket, och som 15åring blev jag utåtagerande och hotande med självmord. Som 16åring såg äntligen min dåvarande skola att något inte var helt bra och gjorde en anmälan till socialen och en neuropsykiatrisk utredning påbörjades på BUP. Då fick jag dem ovanstående diagnoserna + autismliknande tillstånd och självmordsbenägen.
Här startade mitt stora helvete som 17år gammal med att jag flyttade via socialen med LVU och fick inte komma hem igen.. Jag hamnade på ett utredningshem och sedan på flertalet familjehem, jourhem och lss boenden. Inte förrän jag var 22år gammal fick jag någon långvarig psykiatrisk kontakt. Tidigare har de inte funnits någonting överhuvudtaget. Jag har sedan jag var 17år fått kämpa igenom allting på egen hand, mina föräldrar och övrig släkt släppte allt ansvar till socialen. Detta får jag och mina egna barn nu sota för, så som de beter sig gör man inte och varför tog inte mina föräldrar själv kontakt med BUP?
Jag fick till en början bra hjälp utan problem men när jag var 23 så sökte jag till psyk på nytt, mådde riktigt dåligt men blev nekad pga mina neuropsykiatriska diagnoser, sökte mig till både vårdcentralen och affekta psykiatri men samma svar där. Dem hänvisar till HAB och där säger dem att de har resursbrist och att min psykiska ohälsa ska behandlas på öppenpsykiatrin men fortfarande fick jag ingen hjälp, hamnade på PIVA efter dottern blivit omhändertagen via LVU och jag blev hämtad av polis och en läkare skrev LPTintyg trots detta så fick jag stanna knappt 24h för att de inte räckte längre och med svaren att de inte kan skicka mig vidare för jag inte får hjälp någonstans. Borde kännas fel hos en läkare och skicka hem någon med de svaret att man inte kan hjälpa en patient :/
Jag gick vidare med detta till patientnämnden och dem fick in mitt klagomål september 2015 och fortfarande än idag (4 juni 2016) har vi inte fått något besked ifrån ansvarig chef dock fick jag ändå en samtalskontakt december 2015, men de krävdes att jag gick denna vägen för att få vård överhuvudtaget vilket är väldigt fel, jag har behov av psykiatrisk samtalskontakt även om jag har neuropsykiatriska diagnoser. Jag har haft en tuff barndom och flera trauman men ändå kunde dem neka mig! :/ under all kritik och detta ska bli en ivo anmälan med!
Det är tyvärr så att nu inför sommaren och även min sons LVU beslut så blev de personalbyte m min samtalskontakt och flera gick dessutom på semester i samma veva exakt samtidigt så de har inte kommit igång någonting ännu men de finns en bokad tid åtminstone och vi hoppas på det bästa nu! Mycket att läsa men hoppas ni är nöjda med kvällens inlägg, nu blir det en bildbomb på mitt hem med 😉

Likes

Comments

Hey! mitt namn är Anette Haglund! Jag är 25år och ensamstående 2barnsmamma och ägare till 2 fina kattflickor, bosatt i Halmstad kommun! Mina barn är familjehemsplacerade.
Tindra Jonna Maria föddes 1 maj 2015 och Love Legolas Karl Haglund föddes 20 april 2016.
Jag har neuropsykiatriska diagnoser och psykisk ohälsa sedan många år!
Detta är min blogg om min barndom, socialens maktmissbruk och samhällets funktioner för oss funktionshindrade, som inte fungerar bra alls men även om vardagens guldkorn med katterna, inredningsbilder på mitt hem och mitt brinnande intresse för mitt dagliga DIY pyssel!

Likes

Comments