Min helg

Hallå där kära ni <3 Idag är det en seg dag och jag har ovanligt ont i huvudet idag, så jag lyssnar på värken och ska verkligen återhämta huvudet idag. När jag har ont så är det ett tecken på att det har blivit för mycket för lilla hjärnan, oavsett vilken anledning. Orsaken till denna gång är dels för att jag i fredags hade möte på vårdcentralen (angående inskrivningen på psykiatrin). En till orsak är att jag haft en riktigt rolig helg med min Morena, vi har skrattat så mycket och vi har haft mycket för oss.

Alla kanske inte fattat varför jag får ont av "vardagliga saker" men det är för att jag har en väldigt känslig hjärna. Så när det blir "för mycket" för mig så spänner jag mig, kommer upp i varv och behöver lägga ner trippelt så mycket sinnesenergi. Därför får jag spänningshuvudvärk och blir riktigt trött av saker som "vanligt" folk kan göra utan att ens tänka på det.

Det gick jättebra på mötet i fredags, läkaren bemötte mig bra och hon lyssnade på mig. Hon läste igenom mitt läkarintyg och min journal, frågade många frågor, skrev ihop en sammanfattning / remiss och skickade vidare till psykiatrin. Nu står jag i kö till att äntligen påbörja min utredning, dem kommer höra av sig när det är dags för möte. Om det kommer ta några veckor eller månader vet jag inte, det beror på om jag har förtur. Jag kan inte förstå att det äntligen är igång, efter 4 år av samtalsterapi, jag är så otroligt glad och tacksam. Därefter chillade jag hemma ett tag innan Morena kom till mig vid 13-tiden. Egentligen hade jag alldeles för ont för att umgås med någon alls, men ibland skiter jag i det.

Vi hängde hemma hos mig ett tag och vi skrattade så mycket så att det kändes som jag skulle få migrän, haha. Sedan åkte vi hem till henne i Orsa, där hemma blev vi välkomna av hennes fyra killar. Alltså hennes tre hundar och hennes sambo, haha. Resten av dagen så städade vi HELA huset (tog typ 3 timmar) och därefter hade vi en myskväll med film och glass. Vi gick och la oss relativt tidigt och jag kunde sova bra med hjälp av mina kära öronproppar!

På lördagsmorgonen vaknade jag av att lilla vovvisen Patcho väckte mig. Åhhh, så söt och så mysig! Men hans skall är helt sjukt, hur kan det komma så mycket ljud ur en sådan liten kropp? Vi åt en mysig frukost och chillade framför serie ett tag innan vi drog oss till Mora. Där gjorde vi några ärenden och åkte sedan tillbaka till Orsa. Innan jag åkte hem så var vi ute med vovvarna i några timmar och kollade serier igen. Visst är det en fin bild på mig och Morena? Vi tog en likadan exakt 5 år sedan, så kul att se skillnaden.

När jag kom hem på lördagskvällen så blev det middag och mello med familjen. Hanna och Liam var ju helt magiska, jag tycker dem är lika fina tillsammans som deras röster matchar ihop. Till middag blev det först hummer och sedan en stek med potatisgratäng, verkligen jättegott. Efter den där dagen var jag helt tvärslut, där på kvällen blev den första gången jag kunde slappna av på två dygn. Så jag unnade mig en varmt bad, ansiktsmask och hemma-spa... det är alltid så himla mysigt, det är det bästa som finns.

Dagen därpå, alltså igår på söndagen, så var jag sliten men ändå alert. Jag åt en stor frukost och cyklade därefter iväg till gymmet. Det var dags för veckans fjärde och sista träningspass. I måndags körde jag cardio/mage/rygg, i tisdags körde jag cardio/ben, i onsdags körde jag cardio/biceps/axlar, igår (söndags) körde jag cardio/ben. Jag hann inte med triceps/bröst under förra veckan men det får bli denna vecka.

Iallafall, gårdagens benpass var så jäkla brutalt. Jag kände verkligen för att ta i och jag hade mycket energi i kroppen, inte lika mycket i hjärnan (så det var skönt att det inte var så mycket folk). För första gången någonsin så tog jag 80 kg i marklyft och 100 kg benböj. För mig är det helt sjukt, det är ett stort framsteg för mig. För två veckor sedan så kunde jag repetera 70 kg i marklyft 5x3... nu kan jag repetera 80 kg i mark 3x3. Denna gång gjorde jag benböj i en stadig maskin och det är ju 100% mer balanserat än en fri stång, så jag kunde ta 100 kg 3x2. I fri stång kan jag ta benböj 70 kg 5x5, jag kommer inte klara 100 kg där på långa vägar. Jag ville bara testa i maskin hur mycket 100 kg verkligen kändes i kroppen. Jag kan säga såhär att idag gör det rejält ont i stjärten, haha. En rolig grej var att jag fick jättestora blåmärken på axlarna efter benböjen, eftersom maskinen trycktes ner i huden så hårt. Haha, aldrig någonsin varit med om det.

Idag är det vilodag från gymmet för att jag är faktiskt alldeles för seg idag för att cykla till gymmet och tillbaka. Det är väldigt slaskigt ute och då är det jobbigt att ta sig med cykeln. Imorgon blir det cardio/mage/triceps, ska bli riktigt skönt, sedan ska jag börja städa i hemma. Nu har jag dubbelt så ont än innan jag började blogga, så nu ska jag verkligen avsluta detta inlägg. Ha en bra vecka, massa kramar <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229