Arbetsträningen

Hej på er <3 Idag är det onsdag och dagen har hittills varit väldigt bra. Imorse så gick jag upp vid 08, åt frukost och drog till arbetsförmedlingen för ännu ett möte. Denna månad har jag haft 4 möten, så ett möte i veckan ungefär. Två hos AF och två inom vården... så jag har verkligen legat i denna månad, haha! Vanligtvis (sedan maj förra året) så brukar jag ha 1-2 möten i månaden.

Dagens möte blev faktiskt inte som jag hade förväntat mig, men inte på ett dåligt sätt. Jag såg framför mig att ha möte med EN person... men det skulle tydligen vara 3 personer! En "fysisk" person och två personer genom Skype-samtal. En handläggare från Samhall, en av Samhalls chefer och en arbetstränare som jobbar på Samhall. Så vi pratade genom Skype, dem presenterade arbetsmarknaden, tjänsten, villkor och vi kom överens om väldigt mycket.

Planen framöver är nog ett möte till innan allt dras igång, därefter en introduktion på självaste Samhall och därefter ska jag arbetsträna där i ett helt halvår. Min plan var ju att jag ska börja med 3 ggr i veckan i 3 timmar, men idag sa dem att deras system inte stödjer det. Så våran nya plan är att jag ska först i en månad, börja med att jobba varje vardag i 2 timmar. Därefter blir det avstämningsmöte efter en månad (precis som förra arbetsträningen) och därefter höja arbetstiden en timme. Så blir det varje månad, alltså möte och höjning.

Samhall har 5 olika tjänster: Arbetsplats & Fastighet - Lager & logistik - Städ & tvätt - Tillverkning - Omsorg. Man kan både jobba på arbetsplatsen eller så hyr företag in Samhalls anställda för att t.ex städa deras lokaler (Ikea, Max, restauranger, Maxi). När man jobbar på Samhall så finns det möjlighet att testa på alla uppgifter tills man hittar den rätta. I början av min arbetsträning så vill jag helst ha Städ & tvätt eller Tillverkning. För att jag föredrar att jobba med kroppen/händerna och inte med huvudet, då tar min energi slut direkt. När jag känner att jag vill utmana mig själv mer så kan jag testa något annat. Med "tillverkning" menas det med att jobba på fabriker som t.ex FM Matsson, och det tror jag skulle passa mig i längden.

Tillslut efter 6 månader kommer jag förhoppningsvis vara uppe i heltid, vilket är målet med denna arbetsträning. Målet är att hitta en arbetsuppgift som jag kan hantera och klara av i heltid, så att jag i framtiden kan få ett heltidsjobb inom det eller något liknande arbete. Detta kommer bli som en utvecklings-resa för mig och jag tror att jag kommer lära känna min hjärna ännu bättre denna gång, än förra arbetsträningen. Ojojoj nu blev det mycket babbel om detta, men det är ju det här min blogg handlar om just nu.

Efter dagens möte så drog jag till gymmet och körde all in i en timme... sen kände jag att det började sticka i halsen, så då slutade jag direkt och gick "hem" (eller ja, dit jag och Philip bor nu under Vasaloppet). Käkade en stor lunch och nu har jag sååå ont i huvudet och mina ögonlock är så tunga, men det är verkligen inte konstigt om man tänker på min morgon. Imorgon åker jag och Philip till Sthlm, haha... jag har tjatat om det i de tre senaste inläggen. Det kommer bli så kul och jag kommer såklart fota till bloggen. Nu lär jag sluta, ha en fortsatt bra vecka och helg. Massa kramar <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229