Da var sommerferien over, og når starter virkeligheten på igjen. Som mange sikkert vet så har vi hatt en ganske så stor ferie her på hele ni uker, og bloggingen har ikke vært min første prioritert.. hehe. Sier i hvert innlegg att jeg skal bli flinkere osv, men tror ikke det kommer til å skje med det første. Har under tre måneder (!!!) igjen her, så vil heller nyte dagene fullt ut.

Herrgud, har faktisk bare igjen 63 dager igjen i paradis, 2 måneder + 3 dager før jeg må dra tilbake til kalde Norge. Legg merke til att jeg ikke skriver att jeg skal hjem, men att jeg skal tilbake til Norge. Dette er fordi Australia har virkelig blitt hjemmet mitt og det vil føles helt unaturlig for meg å ikke lengre kunne tilbringe hverdagen min her. Dette er den fineste drømmen jeg noen gang har hatt, og er ikke klar for å våkne opp... Sommerferien har som sagt vært kjempelang, og jeg har opplevd så mye som jeg kommer til å sitte igjen med for resten av livet! Hvor heldig er ikke jeg? Er virkelig takknemlig for att jeg har fått denne muligheten til å først og fremst være i Australia, men også det å få muligheten til å få familien på besøk og som tar med meg på reiser.

Ferien startet med å si farvel til alle jentene mine + de få guttene, og prøve å komme over att vi splittes. Spesielt etter att Carol dro, så lå jeg i sengen hele dagene og håpte så mye på att hun ikke hadde dratt men att det var ett mareritt som var vanskelig å våkne opp fra, det føltes som det av og til også. MEN jeg kan ikke bruke tiden min her nede på å være deppa og lei, sann er livet og dette er en del av opplevelsen og ting vi må i gjennom. Vi vet alle att vi får sett hverandre en gang i fremtiden også. Etter litt avskjed og late dager hjemme så fikk jeg besøk av broren min og søskenbarnet mitt. Utrolig godt å se dem igjen! Jeg hentet dem på flyplassen og vi tilbringte natten i Brisbane. Neste morgen så skulle vi vel dra på flyplassen rundt 4, så vi var våken så og si hele natten for å følge med på handball-finale. Vi koste oss med Dominos pizza, badet på taket og fikk oppdatert hverandre på livet.Airlie Beach/Whitsundays Islands

Flyet som vi skulle ta neste morning gikk til Airlie Beach, som er litt lengre nord og rundt en time med fly. Der skulle vi være for noen dager og bare kose oss. Det vi synes var viktigst var å få se de fine øyene alle har snakket om, som Whiteheaven Beach, Hamilton Islands og Hook Island. Vi booket oss en dag på en båt som tok oss med på akkuratt dette. Vi gikk på en tur på Whiteheaven beach, fikk badet i det klare vannet og hadde lunsj på båten. Vi hadde også to dykke sessions, den første så fikk vi se mye fisk, mens den andre så fikk vi følge ett korralrev. Var skikkelig spennende og vi koste oss masse. Vi bodde en liten gåtur fra sentrum, så vi gikk vanligvis inn dit de dagene vi ikke hadde noe på programmet. I sentrum så har de en ´´oase´´ hvor man kan bade i, og det er ett stort område, men selve vannet er som ett basseng. Når man kommer en del nord i Australia så er det ikke mulighet for å bade osv på grunn att det er så mange maneter i vannet, da er det greit med ordninger som dette. Men s heldig som vi var så hadde vi ett område rett utenfor leiligheten vår hvor vi kunne bade sjøen, det var ett markert område for de manetene ikke kunne komme inn og vi fikk svømme trygt.


Skydiving

Jeg hadde bestemt meg ganske tidelig att jeg skulle hoppe i fallskjerm i det jeg var i Australia og både broren og søskenbarnet mitt ville også dette. Vi bestemte oss for å gjøre det når vi var i Airlie Beach slik vi kunne få utsikt utover de vakre øyene. Vi kjørte til en liten flyplass hvor de drev med skydiving og vi fikk fulle instrukser og visninger på hvordan vi skulle gjøre det når vi var i luften. Planen var å gjøre 6000 ft, men i det vi tok på oss selen og skulle til å dra så ombestemte vi oss og gjorde 15 000 istedet. Det var absolutt verdt det!! I det vi satt i flyet og de åpnet luken angret jeg plutselig og ville ikke hoppe, men det var nok altfor sent å ombestemme seg. Før jeg visste ordet av det befann jeg meg høyt over skyene hvor det var trangt med oksygen, kaldere enn Norge og ingen vei tilbake enn å fortsette nedover. Dette var kanskje det sykeste øyeblikket i livet mitt, men så ufattelig gøy og DEN utsikten. Landet trygt og godt og feiret med god middag:)


Gold Coast og Australsk julefeiring

Etter att vi kom hjem fra Whitsundays så var vi hjemme i rundt en uke. Det var mye å vise frem for de norske turistene, så jeg tok de med på fornøyelseparker, strender og viste dem hvor jeg brukte å tilbringe tiden min. Noe annet vi fikk oppleve sammen var julaften. De bodde begge sammen med meg og skulle være med på meg og min vertsfamilies julefeiring. Huset var fullt og vi hadde aldri ett kjedelig øyeblikk. Vi våknet julemorgen som de bruker her, tok en svømmetur i creeken og kom hjem til cheese, crackers, julegodt og champagne. Var rart å måtte åpne julegavene om morgonen og ikke om kvelden, noe annet som gjorde stor forskjell var været. Denne dagen var det skikkelig varmt og hvertfall 35 grader, så ikke noe hvit jul her i gården... Vi hadde det gøy fra morgen til kveld og fikk ett enda tettere bånd med vertsforeldrene mine.


Sydney

Vi dro til Sydney noen dager før nyttårsaften slik vi skulle få med oss det nye året der. Vi hadde det kjempe artig i lag, og kan å kose oss. Vi shoppet mye, spiste mye og lo mye. På nyttårsaften så kom vi oss egentlig ganske sent opp fra sengen, men kom oss ut. Vi hadde hørt att denne dagen så måtte man sitte ute hele dagen for å få en plass for å se de verdenskjente fyrverkeriene. Vi trodde vi hadde bommet skikkelig med å sove så lenge, men fikk den beste plassen. Vi satt ved ´´The Rocks´´ helt nede med bryggen aka førsterad hah. Da hadde vi utsikt til både operahuset og Harbour Bridge, det er de som er så kjente. Tror vi var der rundt 10 timer, men fikk den snille mannen ved siden av til å passe på tingene våres slik vi kunne gå på en tur. Når vi kom tilbake så var det helt fullt, og alle prøvde presse seg inn - heldigvis så hadde vi allerede plass. Når det bare kom mer og mer folk så fikk ikke flere komme seg inn og vi ble utstyrt med band som viste att vi hørte til på dette området. Vi kunne gå for å kjøpe mat + gå på do og da vi gikk ut så kom det folk bort til oss å tilbydde oss opp i mot 1000 dollar for båndene vi hadde på hendene. Vi ga ikke etter og ville heller ha fremste rad billettene og once in a life time experiencen.

Ikke bare var jeg i Sydney en gang, men to. Den andre gangen dro jeg med foreldrene mine slik de fikk sett byen. Vi lå på ett kjempe fint hotell som nesten var helt nede med havkanten. Vi var turister, shoppet og bare koset oss.


Melbourne

Jeg fikk også besøke Melbz i ferien, og det var en utrolig fin by, hvor jeg var nesten i en uke sammen med foreldrene mine. Vi var for det meste turister og så byen. I tillegg til dette så har vi familie som bor ett lite stykke utenfor Melbourne, så da benyttet vi sjansen til å møte dem, da det ikke blir så ofte. Vi dro til en liten landsdel 2 timer utenfor byen som heter Shepparton. Vi var ganske utenfor den lille byen også, da det var flere mil til neste hus - så vi fikk virkelig oppleve ekte australsk western haha. Vi bodde i sammen med familien vår i huset deres og såg i området der. Dagen etter dro vi på roadtrip. Vi kjørte litt av the great ocean road og stoppet ved ett par nydelige plasser, som for eksempel Fairhaven beach hvor vi badet. Dagen var kjempe lang - men kjempe bra! Vi fikk også se fossefall og ett par mindre byer utenfor Melbourne.


Jeg har også vært mye i området mitt og sett andre plasser her. Noen plasser jeg besøkte var Byron Bay, Brexton, Nimbin og Springbrook.


Bilder fra min favorittplass: Burleigh National Park. // Farvellet med Carol en tidelig morgen.. // Acai date i Coolangetta med Matilde<3

Bilder fra Whitsundays!!

Skydving i Airlie Beach!!

Sydney for andre gang!! Operahuset + Bondi Beach

Nyttårsaften var magisk!

Julemiddagen våres 24.desember haha


Brisbane sammen med mamma

Sydneyy

Fairhaven beach

Springbrook & Panorama

Currumbin Wildlife sanctuary

Meg og Live

Byron Bay & Nimbi

Brexton!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Lokal tid: 18:55

Heihei!

Nå ligger jeg helt død i sengen. Dro ut døren klokken ni i dag tidelig og har vært mye som har skjedd. Det med att jeg skulle bli flinkere med bloggingen har ikke skjedd, men jeg prøver hehh.

Skolen er jeg ferdig med og jeg har endelig fått sommerferie. Offisielt ferdig i year 11, og kan med glede starte på igjen i year 12 etter nyttår. Kjente virkelig att jeg trengte dette nå, har vært mye i det siste og skal bli godt med ni uker ferie<333 Det er ikke bare positive ting som kommer ut av att skoleåret er slutt, dette betyr også att vi må ta farvell med våre nærmeste. Vi har allerede hatt flere avskjeder, og denne uken blir det bare verre og verre. Torsdagen så drar min beste venninne tilbake til Brasil.. får heldigvis sett henne om ikke altfor lenge. Ellers så har jeg bare slappet av og tilbringt tid med vennene mine i det siste. Jeg sluttet ganske tidelig på skolen, da jeg ikke trengte å møte opp i shutdown. Jeg hadde eksamener i spansk, hospitality, business og matte - men alt dette hadde jeg i vanlige skoletimer, så ferie har jeg hatt mye lengre enn en uke nå.


Elena dro fra meg forrige uke.. Ganske trist ettersom vi var veldig close og tibringte mye tid sammen. Heldigvis bor hun i Italia, så er ikke lange avstanden fra Norge. De siste dagene våres sammen gikk til sleepovers, stranden og Movieworld.

Vi dro på Movieworld i shutdown uken, så det var nesten ikke folk der. I tillegg så var ikke været på topp, ikke att det stoppet oss. Vi satt fremste rad på den største og nyeste berg og dalbanen flere ganger, looove it.

Dro på ´´spis så mye pannekaker du vil for 10 dollar´´ sammen med Live haha. Klarte bare ett fat da, men sykt godt!!

Har tilbringt mye tid med Carol og har omtrent sovet mer i hennes hus enn i mitt eget den siste tiden, 2 dager igjen..

Altså se på dette, årets julekort! Elsker att det er tradisjon å ta bilde med julenissen på sentrene her. Var så verdt det selvom vi stod i kø en god stund og att det bare var barn under 5 som var der.

For noen dager siden så dro jeg sammen med gjengen til Kingscliff på en solsikkefarm. Vi tok ubere begge vegene og vi brukte kanskje 15 minutter fra Tweed Heads. Var store åkrer med solsikker, hyggelige mennesker og fersk frukt. Var også en tom bil som stod der, så da ble lunsjen våres inne i den sammen med musikk og godt selskap. Elsker slike dager.

Denne kvelden så dro vi til Burleigh for å møte de andre internasjonale. Vi ble der utover kvelden før alle jentene + Luca dro til komplekset for å tilbringe den siste natten da hele gjengen var samlet i lag. Kvelden var lang, kald og ikke minst ´´emotional´´. Vi satt/sov ved bassenget, så ble en del klager fra vekterene - menmen. Vi var våken til bussen kom å hentet Luiza og Milena klokken 5(!!). De er begge fra Brasil og fikk heldigvis reise sammen. Klokken 6 om morningen gikk resten av gjengen gråtendes inn på mcdonalds for å skaffe oss litt frokost før vi dro hjem for å sove. Måtte sett skikkelig komisk ut, men trist var det.

Mye Andy og Carol

I går så var jeg på Dreamworld med denne gjengen. Tror det er favoritt themeparken min, da de har en super vannpark i tillegg til vanlige attraksjoner.

Søndagsmorgen klokken halv 5, da ingen var opplagt og hadde på seg gårsdagens klær - men vi smilte fortsatt.

Planene fremover er å dra på stranden og få mye ut av dagene. Ellers får jeg familebesøk i ferien og blir å reise sammen med dem. Blir å nyte disse ukene, selvom det blir vanskelig når nesten alle har dratt hjem://

Blogges!!

Likes

Comments

Lokal tid: 20:50

Heisann:)

Nå har jeg nettopp kommet meg hjem fra Elena, hvor jeg har sovet i natt. Ble en sen kveld på oss i går, så vi startet dagen med en liten spasertur til Palm Beach hvor vi fikk kjøpt oss Acai og litt godt på supermarkedet. Dagen har gått til å bake en meget mislykket brownies og sett på film. Well spent sunday....

Har vært mye som har foregått i det siste, så blogging har ikke vært min første prioritering. Slik kommer det nok til å bli de neste ukene fremover også, snart starter eksamene ( noe jeg har mye av denne termen) og så drar mine gode venner hjem snart, da vil jeg helst tilbringe tiden sammen med dem. Year 12 har avsluttet skolegangen sin nå, så blir ikke å møte kjente og kjære på en stund. Ellers så er det ikke lenge igjen av term 4 og Year 11! 3 uker er det. Nå skal jeg bare gå på skole i 2 uker før det er shut down og vi skal til med eksamen. Tror faktisk att jeg har en eksamen denne uken i hospitality, neste uke i spansk. Så har vi en stor innlevering i englesk og kunst, i tillegg til matteksamen. Pjuhh, burde nesten starte å jobbe litt med fagene.

Nok snakk om eksamener og farvel og over til litt mer interresante ting. Har hatt to utflukter med skolen i denne termen. Tordag for ca to uker siden så reiste de internasjonale på PBC på dagstur til Byron Bay - favorittbyen. Der gikk vi på ´´tur´´ til Byron Lighthouse, morsomt att de synest det å gå ett par trappetrinn her telles som en tur. De burde kommet til Norge å få sett hva en ekte fjelltur er. I Byron så fikk vi fritid, noe jeg brukte på stranden. Hadde seriøst ikke vært på stranden på en måned, noe som er flaut å innrømme. Været har virkelig vært dritt i det siste, men denne dagen var det fint. Jeg var den eneste som badet og det var ikke mange som dro på stranden. Men det var digg! Liker skoledager som dette:)

På onsdags-morgen så dro jeg til Tangalooma sammen med noen internasjonale på skolen. Tangalooma er ett resort på Moreton Island som er verdens tredje største sandøy. Øyen ligger ca en time utenfor Brisbane, så ble litt reising på oss. Tangalooma var virkelig nydelig og gikk over alle forventninger. Resortet er sååå bra og de har flere badebasseng, bo-muligheter, en evigvarende strand og mye aktiviteter. Da vi kom frem onsdags foremiddag så dro vi på en busstur til ´´ørkenen´´ hvor vi aket ned en sandbakke. Utrolig gøy! Etter dette dro vi på stranden og spiste bufe-middag, vi fikk også matte delefiner. Denne kvelden var det karaoke-night, så vi fikk prøve oss som popstjerner denne kvelden. Var mye gøy denne kvelden, da vi var sammen med de andre gjestene på resortet. Neste morgen så våknet vi seriøst til verdens diggeste frokost, dere aner ikke hvor mange pannekaker vi ble å spise disse dagene....Torsdagen så snorklet vi i ett ´´shipwreck´´ som var laget til. Spennende, men det var utrolig sterk strøm der. Etter dette gikk vi på en ´´hike´´ hvor vi fikk sett øyen og fikk informasjon om den og livet her. Fredagen så hadde vi vannaktiviteter som var stand up paddle og kayaking. Endte opp med att en stor gjeng av oss dro langt ut på sjøen da vi såg delfiner og ble nysjerrig. Vi var midt ute i det klare vannet og hoppet fra brettene og badet. Nøt det øyeblikket. Tullet mye og hadde det gøy, helt til vi innså hvor langt ute vi hadde driftet. Tok oss en time å komme oss tilbake til land, og vi var helt utslitt da vi endelig kom oss på stranden. Turen var kjempebra og verdt alle pengene. Viss det er noen fremtidige utvekslingselever som leser dette så anbefaler jeg virkelig å dra dit, dersom skolen tilbyr det. Rommet vi låg på var romslig og hadde plass til 4. Jeg var roomie med Live, Elena og Milena.

Slenger med ett par bilder fra den siste tiden

Var forresten på Chainsmokers konsert i Brisbane en søndagskveld. Var sykt bra og en opplevelse jeg ikke glemmer med et første. Utrolig koselig at alle jentene var samlet og fikk oppleve dette i lag. Var en hard mandagsmorgen neste dag, men absolutt verdt det!

Kom meg på Mermaid beach her om dagen, og bare se på skillet mitt. Helt forferdelig, og alt etter bare noen timer....

Fikk tatt turen til Q1 endelig, Australia´s høyeste skyscraper. Utsikt over fine byen<3

Vertsforeldrene mine var så snill å la meg invitere noen venner over for å ha pizzakveld. De har en egen pizzaovn så de lager sykt god pizza i den!

Lunsj etter noen timer på stranden i Burleigh<3

Bilder fra Byron!

Var på nightquarter i Helensvale, som er ett marked med mye mat og musikk. Gikk også til en spåkone der, noe som var helt sykt.

Bilder fra Tangalooma.. savner det allerede://

Se så fint vi har hatt det de siste dagene!! Og haha, se på de styggeste skillet mitt, ahh gjør alt jeg kan for å sole det bort </3

Dagens frokost og dagens kokkulering. Spiste to stykker hver av browniesen, men blir vel å kaste resten da vi to ikke er de beste på kjøkkenet...


Da tar jeg kvelden! God natt <3

Likes

Comments

Lokal tid: 22.25

Nå har vel noen av mine nære og kjære hjemme i Norge høstferie, i mens jeg er tilbake på skolen. De to ukene med ferie gikk altfor fort og jeg har fått noen minnerike opplevelser. Nå har jeg startet på igjen med term 4, altså den siste termen i year 11. Denne termen er kort og allerede om 6 uker så er jeg ferdig med dette skoleåret! Når jeg kommer tilbake etter nyttår så starter jeg i year 12 og har bare 10 uker på skolen før jeg må returnere til Norge.... Blir rart å ikke lenger ha Year 12 på skolen og att det er vi som skal være de eldste på skolen. HELDIGVIS så er det 6 uker til, hehh.

Som jeg skrev sist så skulle jeg dra til Sunshine Coast i ferien, noe jeg gjorde. Reisen gikk fint, men den var lang og varm. Ikke innafor å reise på den fineste dagen, da jeg måtte sitte på tog i til sammen 3 timer. Jeg møtte Maria, vertssøsteren hennes og vennene deres ganske fort og de tok meg godt i mot. Jeg fikk oppleve en annerledes BBQ, sole meg på en annen strand og få sett litt mer av Australia. Sunshine Coast er så mye roligere enn Gold Coast og har ikke like mye å gjøre som det vi har her. Men jeg elsket plassen uansett! Veldig vakker, fine strender og hærlige folk. Området jeg var på hetet Buderim og er nært Mooloolaba. Noe som var annerledes enn hjemme var att de syklet overalt og ikke tok buss, som jeg gjør her hele tiden. (lat) Vi syklet til Mooloolaba en dag for å besøke stranden og for å se litt av sentrum. Likte meg her. Men Goldy er fortsatt favoritten <3

Maria ble med meg tilbake hjem for å sove over i to netter. Vi startet med en bursdagspiknik til kjære Live som endelig fylte 17. Den ble holdt i Currumbin i ett område vi ikke har brukt å vært så mye i før, men dette er definitivt den nye samlingsplassen så fint som det var der. Senere på kvelden dro vi innover til Surfers hvor vi dro på Shisha med jentene. Kvelden ble avsluttet med takeaway Pizza Hut og skrekkfilm i sengen. Morgenen etter så badet vi i Burleigh og spiste lunsj der, før vi senere dro til Tallebudgera for kvelden. Dagen etter på følgte jeg henne til togstasjonen før jeg dro til Tallebudgera Creek for å møte Guilia fra Miami. Denne dagen var vi faktisk sprek og gikk hele vegen fra Tally til Burleigh for lunsj<333 Senere i uken feiret vi Live med en fest i komplekset, var super koselig.

Ellers har det ikke vært så mye som har skjedd. Har prøvd å komme meg tilbake på treningssenteret og komt meg inn i rutiner. Dette er andre skoleuken og vi har allerede mye å gjøre. Har engelsk og spansk presentasjon, matte innlevering og business exam å forberede meg til. Har også byttet fag: soccer ex byttet jeg til hospitality. Hospitality er som heimkunnskap og nå så lærer vi om religion, samtidig som vi lager mat. Synes det er skikkelig gøy, selvom klassen er skikkelig bråkete. Er faktisk mere gutter enn jenter i denne klassen, så blir fort litt mer bråk haha. Har også byttet fra social til art, altså kunst. Faget er så chill og vi bare tegner og maler, vi må prestere selvfølgelig - men er ikke ett vanskelig fag. Vet ikke helt hva jeg synes enda, da jeg ikke har ett kunstnerisk ledd i kroppen. Vi får se<33

Jeg sitter faktisk på skolen å blogger nå, det er onsdag så vi har sport siste timen. Siden jeg sluttet på fotball så valgte jeg også å bytte sport. Nå har jeg studygroup i stedet, så da får vi sitte på ett klasserom å jobbe med skolearbeid. Etter skolen så skal jeg prøve å komme meg på trening, og i morgen så vet jeg ikke hva planen er, det jeg vet er att jeg craver mat fra Vapiano. Så ett måltid der må bli!
Bilde 1: fra stranden i Mooloolaba i Sunnyy // Bilde 2: meg som sykler til stranden // Bilde 3: Maria disker opp med norsk tomatsuppe til frokost <33 // Resten er bilder fra Sunshine

Ute å feiret Live sin bursdag i Surfers <33 sammen med Elena B, Live, Elena T, Maria og Sofia


Bilde 1: På Shisha sammen med Beatrice og Elena // Bilde 2: bare litt av det Maria og jeg handlet inn til kosekveld i Sunshine // Bilde 3: klar for pizza og film etter en digg kveld ute <33

Bilder fra Live sin bursdag i komplekset!! Bilde av jentene og Tomo <333 Så er det meg og brasilianske Guilia hjemme hos meg

På tur fra Tallebudgera Creek til Burleigh<3

Meg og Synne på tur i Surfers etter digg lunsj i Southport. Har det alltid sykt fett i lag og begge er ganske like, så ender alltid opp som turister i byen hvor vi drikker kaffi og studerer mennesker (kos)<3

Her var lunsjen våres på favoritt stedet vårt. Alt de selger er vegansk og organisk, så både sunt og godt for de fleste. Jeg bestilte burger som var laget av ´´relish´´ sammen med søtpotetchips. Var sykt skeptisk til dette da jeg fikk det servert, men var helt nydelig og SÅ mettende. Hadde ikke spist frokost denne dagen fordi jeg sparte meg til dette, men klarte likevel ikke å spise opp hele.

Likes

Comments

Lokal tid: 21.35

Hei hei dere<3

Er en stund siden nå, men er i feriemodus - så det får være en god nok unnskyldning. Skolen starter ikke på igjen før vel over en uke, og dagene nå for tiden har vært fullpakket med mye kos. Jeg tenker å fortelle litt hva jeg har gjort i det siste, siden jeg har sett og opplevd mye denne uken.

Springbreaken startet med att jeg dro til Brisbane sammen med Synne på lørdagen. Det var nemlig en skandinavisk festival som foregikk der, noe som det gjør hvert år. Vi dro tidelig slik vi kom oss inn på festival området før det ble for mye folk. Der var mange telt som solgte Skandinavisk mat, som danskepølser, svenske kanelboller, godteri og ikke minst: vaffel med brunost. Stappet i oss det meste denne dagen. På festivalen så var der også en scene hvor noen eldre underholdt med sanger synget på både norsk, svensk, finsk og dansk, ganske tidig. Jeg ble også invitert med på folkedans, med bare eldre mennesker i nasjonaldrakt. Skikkelig koselig å få snakke med flere fra Europa og få se litt ting som minner oss om hjemme. Lørdagen var veldig varm, så etter to timer dro vi inn til byen, først på jakt etter brunost, og så for å spise. De selger faktisk brunost en plass her i Brisbane og osten kallest Ski Queen og er produsert av TINE. Vi fikk i såfall med oss hvor de selger det, og feiret med en god lunsj på en plass vi alltid har villet prøvd ut.

Mandagen så møtte jeg Live, Marthe, Synne og Vilde som bor oppe i Townsville. Vi dro på stranden i Tallebudgera og de hadde gått til innkjøp av store flytedyr. Haha, fikk noen blikk av de andre på stranden da de måtte sitte i hvertfall en time for å blåse dem opp. Koselig var det! Senere så dro jeg på kino med noen av de internasjonale for å se IT. Var litt skummelt å måtte gå hjem etter den filmen, men overlevde. Og tirsdagen så dro jeg til Dreamworld sammen med noen norske fra andre skoler og noen fra PBC. Var skikkelig gøy, første gangen jeg er der. De har noen syke rides og til og med en vannpark. Spiste en god lunsj der, og fikk i meg TO iskaffier:))))) Senere på kvelden så hadde vi avslutningsfest for Tim som skulle dra hjem til Tyskland på lørdagen. Fikk møtt mange nye og kjente fjes og var en koselig kveld.

På onsdagen så var det også noe som skjedde selvfølgelig. Jeg dro inn til Surfers sammen med Elena for å tilbringe dagen på stranden. Senere kom noen av de andre også, da skulle vi leige scooter og cruise rundt i byen. Dette gjorde vi også, og det var super gøy! Skikkelig risky og fikk flere sure sjåfører etter oss, men var så verdt det. På onsdagskveld så sov jeg hos Carol, men før det så var jeg på kino for å se IT igjen. Eller dro dit bare for moralsk støtte for Carol, som klarte seg i hele 40 minutter før hun ikke orket å se mer hahha. Vi gikk en tur på stranden å møtte de andre senere. Kvelden avsluttet med bonfire sammen med Carol og noen kompiser i Palmy.

På torsdagen så sov jeg hos Carol igjen, men stod opp tidelig neste morgen for å dra til Byron Bay med Live og Synne. Elsker virkelig Byron etter bare å ha vært der en gang. Alt er skikkelig laidback og der er så mange søte sjapper, caffeer og ikke minst strender. Vi måtte få med oss Byron Bay lighthhouse, så dro vi på australia´s mest østlige punkt. Vi spise en koselig lunsj og avsluttet med brownies før vi tok turen hjem.

På lørdag ble det nok en tur til Brisbane, men denne gangen mainly til flyplassen. Jeg dro sammen med Live og Luca for å følge Tim til flyplassen. Skikkelig trist att folk starter å dra hjem nå... fikk i hvertfall sagt farvel til han, men satser på ett Europa møte om ikke altfor lenge. Etter flyplassen dro vi bare til Brisbane for å spise, deretter hjem for å spille kort.

I går så tok vi det helt chill siden det har vært så mye de siste dagene. Jeg møtte Live og vi dro til Cooly for å sole oss, ikke så god ide ettersom det er såå mye vind på stranden og det er sand overalt. I mens i dag så dro vi til Wet n Wild, en vannpark i Gold Coast. Var kjempeartig og fikk virkelig utfordret meg selv. Var ganske mange der i dag, så stod en del i kø - men absolutt verdt det!

Nå tenker jeg å ta kvelden. I morgen tidelig drar jeg til Sunshine Coast for å besøke Maria. Kan bli en utfordring ettersom jeg reiser alene og aldri har vært i området før... satser på att det går fint jeg!


1: Fisking sammen med Jack i matteklassen // 2: vi hadde forresten unformfridag på skolen den siste fredagen. Vi kunne betalte en dollar til ett godt formål så kunne vi ha på oss vanlige klær. Skolen denne dagen var så chill, var seriøst ingen der og endte opp med å være maks fem i en klasse. Så matte klassen med meg og to andre gikk til fisking, de andre gikk til kahoot. // Den ene brasilianske jenten hadde bursdag på fredag, så vi feiret henne denne kvelden. Så her dere meg, Live og Achayla. // Meg, Carol og Milena.

1: Lykkelig Synne etter funn av brunost // 2: to glade jenter på festivalområdet // 3: her sere dere litt av festivalen // så var lunsjen burger som vanlig <3333

1 og 2: Meg og Elena fornøyd med scooteren og hjelmen <333 // 3: gutta klare for å kjøre rundt i byen // 4: fra bursdagen til Milena, kjøpte inn glowsticks og mye annet fett! // 6: scootersquaden hvor selvfølgelig jeg var raskest;)))

Meg og Tim på flyplassen, kommer til å savne han <33

Bilder fra Byron <333

Likes

Comments

Lokal tid: 18:30

Hei og god onsdag <3

I nået så sitter jeg på skolen og blogger, men innlegget kommer nok ikke ut før i kveld. Vi har careclass i 70 minutter onsdags morningene, så i dag så gikk jeg til en av lærerene som jobber med oss internasjonale, slik jeg kan gjøre ferdig en engelskinnlevering. Jeg koker allerede klokken ti, og det er til og med meldt 30 grader senere i dag, ahh deilig vinter. Etter skolen blir jeg nok å dra på stranden for å sole meg. Har ikke vært så mye på stranden i det siste, men når jeg først er der så trenger jeg bare å sole meg i knappe to timer før jeg har ett godt synlig skille.

Jeg har kommet meg godt inn i livet her i Australia nå, og kjenner ikke så mye på feriefølelsen lenger. Jeg har fått rutiner, og minsket pengebruken en del, selvom jeg hadde tidenes shopping søndag her om dagen. Her i Gold Coast så er det en plass som heter Harbour Town som ligger i Southport området, og er ett shoppingsenter/kompleks med mange butikker. Butikkene er som regel outlet og er mye billigere enn på Pac Fair eller Robina. De har alle de normale butikkene, i tillegg til de mer ekslusive som Michael Kors, Victorias Secrets og Calvin Klein. Og alle har tilbud og fine varer. Denne dagen unnet jeg meg shopping og fikk med meg en del hjem, og kan si jeg fikk mye for pengene. Jeg dro dit sammen med Live og vi spiste lunsj på Grill´d, hvor de selger de ´´sunne burgerene´´, alltid like godt.

Nå har vi jo faktisk snart ferie vi som studerer i Queensland. Her er skolen oppdelt i 4 termer i året, hvor en term er på 10 uker. Deretter har vi 2 uker ferie, før vi fortsetter, så skoledagene nå er chill. Vi gjør ikke stort, men jobber selvfølgelig alltid med noe. Og siden det er siste fredagen i denne termen så slipper vi uniform om to dager. Har noen dager hvor vi faktisk får lov å bruke våre egne klær. Kjenner jeg stresser med å finne ut hva jeg skal ha på meg hahah, mye lettere å bare slenge på seg uniformen hver morning. I ferien så er det mange som skal reise, og faktisk noen som skal reise hjem... snufs. Mine ferieplaner er i hvertfall å reise en tur nord til Sunshine Coast. Der bor det ange norske, og jeg skal bo hos en venninne i noen dager før hun blir med meg hjem for å bo her noen dager i ferien. Ellers så har jeg ikke store planer utenom å bli brun!!! Så blir det vel en tur på Wet´n Wild, Movieworld og ting som det.

Noe annet som har skjedd er att jeg har fått vite noen av standpunkt-karrakterene mine og også fått tilbake noen eksamener. Social eksamen gikk i vask da, selvom det skal være den letteste hehh.. men så lenge jeg består er jeg fornøyd. Har landet på en B i både business, spansk og social. I matte har jeg A, og i engelsk så fikk jeg en B. Nå er jo v i slutten av termen som betyr att vi kan bytte fag. Jeg skal da bytte ut exellence fotball til hospitality, noe som er a la heimkunnskap i Norge. Det har jeg allerede fått bekreftet og er sykt spent på å prøve ut det. Jeg skal også bytte ut social and community, da vi har om teknologi osv nå. Prøvde å bytte til art, men klassen er visst full. Kanskje jeg lander på drama.

Rotete innlegg, jeg vet. Vet også att bloggingen min ikke er på topp... snakkes snart, nå skal jeg lade opp til feriiii<33Fredagstradisjonen er ikke lengre taco, men att jeg og Elena starter helgen med en kaffi før skolen, her i Currumbin. Her er mange søte kaffisteder, hvor vi kan spise en sunn frokost (eller en usunn kaffi://).

Her er noen bilder fra fredagen hvor vi møttes i komplekset hvor mange av jentene bor. Sammen med den andre italienske Elena og Carol.

Meg og Live <333 // Her i Currumbin så foregår det noe som heter SWELL, hvor det er plassert ut statuer på stranden. Sykt kult, men det tiltrekker mye mennesker. Denne her er fra Coolangetta før surfingen.

Her er bilder fra Harbour Town, lunsj på Grill´d og dessert på Coffe Club<333

Likes

Comments

Lokal tid: 18:15

Hei og god dag!

Akkuratt nå så ligger jeg helt utslitt i sengen og vurderer om jeg faktisk skal komme meg på treningssenteret i kveld. Det er allerede en uke siden jeg har blogget, og jeg merker hvor slapp jeg er på denne fronten. Dagene har bare flydd disse dagene, spesielt nå som vi har fri fra skolen. I morgen starter jeg igjen, men har bare knappe ti dager før det er ferie og jeg er ferdig med 1/3 del av skoleåret mitt her nede. Siden sist så har jeg opplevd mye, som vanlig.

I forrige uke så skjedde det ikke så mye når det var skole, vi sluttet jo på torsdag, så da tilbringte jeg natten hos Carol. Planen var å stå opp klokken fem neste morgen for å se på soloppgangen sammen med de andre, men da vi ikke kom oss inn igjen før sent utover natten så sa jeg klart fra att jeg måtte ha mer enn to timer søvn, hehe... Carol var bestemt på å dra, men ikke fullt så bestemt da klokken ringte klokken fem, og vi begge sovnet inn igjen til klokken 10. Da ble vi hentet av en australsk venninne og moren hennes fordi vi skulle på roadtrip. Var skikkelig gøy å få sett mer av Australia, da vi kjørte tre timer sør; Yamba i New South Wales. Vi kjørte til en plass med sykt fine strender, hvor det også var ferskvann og høye klipper vi kunne hoppe på. Var litt usikker på om jeg skulle hoppe, ettersom det var 6-7 meter. Men måtte tøffe meg da det kom noen gutter fra Norge som studerte på universitet her i Gold Coast.... Var sykt gøy, men også skummelt siden vi måtte klatre opp en klippe uten noe som helst av hjelpemiddel. Var en fin dag og tiden fløy, stoppet på Coles før vi kjørte tilbake slik vi hadde mye digg å spise på i bilen. Senere så dro jeg egentlig mye frem og tilbake. Dro til Tally for å møte noen norske, men endte opp med att de ble med meg tilbake til Palm Beach til ett ´´poolparty´´. Dro deretter tilbake til Tally med dem, men ble der bare i to minutter før jeg fikk en kompis til å kjøre meg tilbake, slik jeg kunne bade sammen med de andre haha.

Neste dag så hadde vi surfing igjen, noe som var gøy denne gang! Jeg fikk faktisk til noe, med hjelp fra instruktøren da seff. Etter surfingen var jeg helt død, så endte opp med netflix ett par timer før jeg møtte de andre ved The isle of palms. Så dro vi til Tallebudgera denne dagen også. Kvelden avsluttet vi med noen kompiser på McDonald før jeg og Carol ble med Luiza hjem for å overnatte. Ble ikke mange timer med søvn før vi stod opp igjen og det var morgen. Jeg møtte Live for å dra på stranden å sole oss, lunche på Dominos og bare slappe av. Senere kom Carol for å sove over igjen hehh, vi dro en liten tur til Burleigh og avsluttet også denne kvelden på McDonalds:((( Og de to dagene her så har vi tatt livet med ro og solet oss på stranden. Sykt fint vær og har vært hele 29 grader. I går så såg forresten jeg og Elena Annabelle på kino, ganske så creepy men helt ok. Ble også middag ute og litt småinnkjøp.

Nå så skal jeg øve til Social and Community eksamen på torsdag, gjøre en business innlevering og så forhåpentligvis komme meg på treningssenteret.

Her er noen bilder som ble tatt for to søndager siden. Jeg møtte Synne i Surfers og spiste lunsj på en italiensk resturant som hadde alt på 50%.

Her er noen bilder fra Yamba, sammen med Eva og Carol. Verdt bilturen for å si det sånn! Dere kan se ´´fjellet´´ vi klatret opp med mye skog bakom, derfra hoppet vi. Så var bølgene helt syke denne dagen, også været så fikk solet meg litt. Se skillet mitt på det nederste bildet:pppppp


Jeg og Carol tok oss ett kveldsbad her om dagen, noe som var så digg. Vannet er mye varmere om kvelden, siden det har blitt varmet opp hele dagen, så er egentlig perfekt timing å bade på. Så måtte jeg ta med bildet av meg og favoritt skiletet, Currumbin Waters her jeg bor.

Her ser dere litt av gjengen som er klar for surfing i Collangetta, lørdags formiddag!

Meg og Elena fredagskveld<3

Innafor Live og innafor lunsj<33

Likes

Comments