Header

Träning

Påväg till stallet nu, det spöregnar ute så träningen blev inställd då banan blivit dålig av vädret.

Får se om jag rider idag, kanske om det lugnar sig lite.

Vill ha soool!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästarna, Träning, Hoppning

I måndags var det hoppträning, igår tömkördes de och idag fick det bli ett lite hårdare pass för båda med Ida!

När jag hopptränade i måndags så red vi lite bommar och sedan ett plank som bar väldigt svårt att komma rätt på med båda, fick ta det flera gånger om😂 Norton blev något stark efter ett hinder med bommar innan men det gick bra, han landade oftast i rätt galopp! Kaizer var också väldigt pigg men hoppade väldigt fint över ett hinder på ca 1m. Men det blir ju nu mörkt väldigt fort och stallet är bredvid en skidstadio och elljusspår så då var det orientering, bra miljöträning! Men då när jag hoppade en mindre serie så bockade han just efter så jag föll av... men jag landade på fötterna så!

Simon tömkörde båda igår som vanligt och han använde bommar, mamma sa att båda gick riktigt bra!

Idag när jag och Ida red, så red vi på en stor sandbana som var perfekt att rida på då det regnat mycket idag. Kaizer var lite busig och bockade och sparkade bakut men när han (tillslut) blev trött så gick det jättebra.

Imorgon så åker vi till Pia så då rider hon Kaizer och jag rider Norton!

Likes

Comments

Schema


​Måndag: ​Hoppträning med båda för Erika

Tisdag: ​Båda tömkörs av Simon

Onsdag: ​Jag och Ida rider tillsammans

Torsdag: ​Pia rider Kaizer och jag rider Norton samtidigt

Fredag: ​Jag och Ida skrittar ut

Lördag: ​Jag och Ida rider

Söndag: ​Ev. träning för Pia

Likes

Comments

Dressyr, Kaizer, Skattegårds Norton


Den här helgen gick verkligen i ett! Jag hade i princip fullt upp så då blev det ingen tid över för att blogga. Men i detta inlägg tänkte jag berätta om träningarna för Ann-Magrethe fre-lör.

Fredag:

Direkt jag kom hem efter skolan vid 15.30 så åt vi och åkte till stallet. Jag började med Norton. När jag red fram så var han lite springig och lämnade bakbenen lite efter sig. I galoppen var det samma sak, han hade svårt att samla och sätta sig. Så när träningen började så travade jag och gjorde mycket öka-halvhalt-öka för att han skulle komma upp och jobba mer. I galoppen gjorde jag samma sak, öka-samla-eftergift-öka. Det gick superbra och på slutet var han verkligen framme för skänkeln! Jag gjorde även lite slutor.

Med Kaizer gjorde jag ungefär likadant, mycket öka-minska i trav och galopp och öppna och sluta. Jag red även FEI Lagtävlanspr. och tränade på momenten som finns i det. Sedan när jag skulle lägga ner så var hon noga med vilken form han ska gå i, så han inte blir för lång.

Lördag:

Med Norton så fortsatte vi likadant med att få lite "schvung" och bärighet i trav och galopp. Hans galopp var fantastisk! Så rund och lätt och med bra energi!

Med Kaizer så gjorde vi samma som igår så han skulle bli riktigt lösgjord och bärig i alla gångarter!


Riktigt duktiga hästar i helgen!

Likes

Comments

Dressyr, Hästarna, Träning

Igår var jag i stallet typ hela kvällen från att jag kom hem från skolan så var ganska trött, därför skrev jag inget igår;)

´

Ida följde med mig hem efter skolan så då fikade vi och sedan bytte jag om, men eftersom jag inte skulle rida så tog jag bara mjukisbyxor och en tjocktröja på mig. Sedan gick vi hem till Ida (vi bor jättenära varandra och Idas hus är just innan man kommer till stallet) och då fick hon byta om då hon skulle rida Norton!

Ida har ridit förut på Norton men kommer nu förhoppningsvis börja rida mer på han både för min och hennes skull! Men nu red hon med Kaizers sadel och det blev direkt en stor skillnad, i den sadeln får man mer stöd för skänkeln och ett stabilare säte. Båda två har utvecklats så otroligt mycket med tanke på att de fortfrande ganska "nya" med varandra! Så jag är väldigt stolt över båda!

Sedan var det bara för mig att åka hem, äta middag och sedan åka till stallet igen då det var Kaizers tur att bli riden, fast inte utav mig utan Pia. Det gick jättebra, hon sa att det var bästa gången och hon berättade lite hur han var och vad jag ska tänka på så nu ska jag bara försöka komma ihåg det till imorgon då det är träning för Ann-Magrethe!


Idag så red jag både lite lugnt på ängen i hoppsadlarna, båda var lite starka men jag testa Micklemtränset på Kaizer och ett bett med ganska små ringar så det kan ju ha varit det. Och med Norton så råkade jag ha spö då det blev att jag red Kaizer och sedan hoppade jag direkt på Norton :') (Jag har spö på Kaizer ibland, nu hade jag det för att han kan bli lite fjantig påväg till ängen).

Och idag fyllde jag år! 13 år! Och imorgon blir min brorsa 22! Och på söndag blir min kusin 6 år så då blir det kalas för han.

Imorgon och på lördag blir det träning för Ann-Magrethe och på lördagkväll blir det kalas för jag och min brorsa!


Likes

Comments

Schema

Måndag: Kaizer fick skutta lite, Norton reds lugnt och jag testade Kaizer Equipesadel!

Tisdag: Båda tömkörs av Simon (som vanligt😉)

Onsdag: Pia rider Kaizer, jag tränar Ida på Norton

Torsdag: Båda rids lugnt och mjukgörande inför helgen

Fre-Lör: Träning med båda för Ann-Magrethe

Söndag: Båda vilar då min kusin fyller år och vi ska även en sväng på storhästtävlingen i Umeå!

Och jag fyller år på torsdag! Men vi har kalas på lördag för både jag och min brorsa (han fyller år på fredag)!

Likes

Comments

Skattegårds Norton, Kaizer, Träning

Vi kör en liten snabb uppdatering😉

Hästarna promenerades i torsdags eftersom det var träning dagen efter.
Träning för Katarina på fredagen, båda gick huuur bra som helst, så nöjd! Och en hoppsadel fick det bli till Norton också!
I lördags så vilade Kaizer och Norton reds lugnt i nya hoppsadeln!
Jag och Ida skrittade ut en sväng på söndagen och red lite på en jättestor äng, så mysigt!
Igår var det tänkt att jag skulle hoppträna för Erika men hon blev sjuk så då hoppade jag lite på Kaizer, en serie med sista hindret på 1m💪🏼! Jag testade Kaizers sadel på Norton, en Equipe Emporio, då sadelutprovaren sa att jag kunde testa då jag gillar den mer. Han gick jättebra, och jag tycker jag sitter bättre i den så kommer nog använda den mer och mer!

Likes

Comments

Hoppning, Hästarna

I onsdags var det hoppträning för Erika. Vi gjorde styrketräning med båda och det gick jättebra!

Jag var noga med framridningen på båda två och gjorde mycket öka-minska och sidvärtsrörelser. I galoppen gjorde jag likadant och många övergångar till skritt, båda lyssnade riktigt bra!

Jag började att hoppa två små hinder på en åttvolt i galopp. Sedan så hoppade jag de två hinderna plus en bom så att det blev en volt. Efter ett tag när de var stabila och landade i rätt galopp så skulle jag lägga en liiiten volt mellan de två hinderna, jättejobbigt! Eftersom ridbanan är ganska liten och det var hinder i mitten var man tvungen att ha jättesamlad galopp och sitta tungt i sadel men ändå ha bra energi bak, båda gjorde det jättebra men det var väldigt jobbigt!😂

Likes

Comments

Schema, Träning

Måndag: Kaizer rids av Pia, Norton får en promenad

Tisdag: Båda tömkörs av Simon

Onsdag: Hoppträning med båda

Torsdag: Skritta/promenad

Fredag: Dressyrträning för Katarina

Lördag: Bommar

Söndag:
Ev. träning för Åsa

Veckans schema är inte helt preliminärt då vissa saker kan ändras osv!

Likes

Comments

Kaizer, Skattegårds Norton, Hoppning

Snart åker jag och mamma till stallet för hoppträning. Vi har varit på Hemberget med vår hund Dobby och ärit blåbär en liten stund efter mamma hämtade mig från skolan! Tänkte även berätta att på fredag kommer en sadelutprovare som ska kolla igenom våra sadlar! Norton har en Santa Cruz Arthur De Luxe och Kaizer har en Equipe Emporio!

Likes

Comments

Instagram@alvanordfjell