Nu är jag äntligen klar med mitt projekt! Denna lektionen har enbart gått åt för att lägga till de sista detaljerna vilka gör min gestaltning komplett! Jag är nöjd med mitt projekt eftersom det har ett så tydligt budskap. Teckningen är en gestaltning av koreakriget och dess konsekvenser. Budskapet är att det fruktansvärda kriget delar upp samma folkslag och separerar på folk, och att barn är de som lider mest bara för att de vuxna inte kan hålla sams. Budskapet förstärks då flickan på bilden gråter och blöder där muren går rakt igenom henne. Ganska grovt kan man tycka, men jag vill att bilden ska få folk att inse hur situationen faktiskt ser ut inte bara i korea, utan i hela världen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagens lektion har varit bra men lite stressig. Först av allt färglade jag flickan på bilden och blev lite halvnöjd med resultatet. De små fina detaljerna som fanns när bilden bara var i blyerts har liksom försvunnit litegrann, men jag hoppas att jag kan fixa det nästa lektion. Jag fick däremot till en bra skuggning på flickans kjol, vilken jag blev nöjd med. Eftersom jag ville ha en annan bakgrund än helt vitt och eftersom temat handlar om vad som händer i världen just nu, valde jag att på vardera sida av muren som delar bilden i två, rita nord respektive Sydkoreas flagga. Detta för att jag anser att det är en aktuell händelse i världen som dessutom förstärker symboliken i min gestaltning på ett (enligt mig) klockrent sätt. Nästa lektion blir min teckning helt klar.

Likes

Comments

Hej alla människor! Dagens lektion var mycket framgångsrik. Det var ett mycket svårt moment för mig att få till ett bra ansikte på tjejen på bilden eftersom jag som sagt inte är bra på att måla ansikten. Jag har verkligen försökt få till det och jag är faktiskt nöjd! Jag har aldrig tidigare målar en fläta, så den blev jag nöjd med. Dessutom jobbade jag en del med skuggning för att få till bra konturer i ansiktet. Jag tycker skuggning är väldigt svårt, men jag blev relativt nöjd eftersom skuggningen blev ganska bra och uttrycker så himla mycket i det ansikte man gestaltar. Jag ändrade även storleken på överkroppen då jag ansåg att den var något oproportionerlig tidigare. Dessutom gjorde jag armarna längre och med fler detaljer.

Likes

Comments

Hej bildbloggen! Idag har varit en progressiv lektion. Jag har fattat beslutet att vänta med att jobba med skulptering och instalation tills nästa projekt, så denna gestaltning kommer jag istället framställa genom teckning då jag tror att det färdigställda resultatet blir mycket bättre då. Projektet är i full gång och jag är hittills nöjd med det jag har skapat. Jag är glad att jag har valt att teckna, för en svaghet jag har haft inom bild är just att teckna människor, så detta är ett bra tillfälle att bli bättre. Jag har varit mycket noggrann med former, och vinklar för att få bästa tänkbara resultat. Nästa lektion hoppas jag på att bli klar med teckning och färgläggning av flickan på bilden samt andra detaljer. Ses!

Likes

Comments

Hej alla bloggläsare! Jag jobbar med temat "vad som händer i världen" vilket jag tycker är ett väldigt aktuellt tema, och jag har därför denna lektion suttit och funderat noga och öppet över hur jag ska skapa något som uttrycker detta seriösa budskap. Jag har valt att utgå ifrån de krig som präglar världen idag och hur dessa motvilligt delar upp oss. Detta tog ganska lång tid att komma på för jag var lite kluven om jag skulle göra något som inte involverade blod och sånt, men jag bestämde mig tillslut för att göra det ändå. Jag vill att folk ska förstå allvaret i temat. Jag har under denna lektionen gjort en skiss som jag är ganska nöjd med för jag fick ner min idé tydligt i den. Nu när jag är klar med skissen vet jag hur jag ska gå till väga nästa lektion. Då ska jag skapa skissen, fast då ska jag istället jobba genom att kombinera teknikerna skulptering och instalation för att det känns allra bäst att jobba med.

​Den andra bilden visar den bild jag tagit lite av min inspiration från. Bilden uttrycker något som fysiskt plågar en människa. Benen sticker ut på ena sidan vilket också framkommer på min idé.

Likes

Comments