Haha har sagt så många gånger att jag ska börja blogga igen men det har tyvärr inte blivit av. När jag inte jobbar så slappar jag och bara njuter. Men jag hade tänkt att börja med skrivandet igen och gå in mer på just diagnoser och hur vi med diagnoser blir behandlade i dagens samhälle.. läste en artikel på Aftonbladet för kanske en vecka sen. Det var två ubga tjejer som hade permobil som skulle åka spårvagn.. spårvagnen stannade och chauffören klagade på att det var dom som gjorde så att det inte gick. Så dom fick omedelbart åka av spårvagnen. Alltså när jag läste denna så blev jag så förbannad jag har själv en lillebror med ryggmärgsbråck som har rullstol vid behov. Och han kunde ha fått suttit där dessa tjejer sitter idag. Men tur så kan han gå, men det kryper i mig hur människor är i dagens samhälle. Alla har lika mycket rätt och så är det bara! Bara för att man har en annan hudfärg eller ett handikapp eller tjock eller smal så är vi exakt lika mycket värda och ingen förtjänar denna diskriminering. Skäms på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Herregud snart ett helt år sedan jag skrev här sist. Mycket har hänt sedan dess iallafall kan man lugnt säga. Jag jobbar nu som vikarie på hemvården vilket jag aldrig skulle kunna jobba med för 3 år sedan. Men nu har jag äntligen hittat rätt, och jag trivs så himla bra där. Fast jag saknar självklart mina skolkamrater så himla mycket! Men det var inte rätt för mig och jag kände det också, mitt mål i livet är att försöka hjälpa människor så gott jag kan. Har alltid varit en del av mig och kommer vara för hela livet. Jag älskar människor och på detta jobb visar brukarna så himla väl att dom trivs när jag kommer och man känner sig så himla välbehövd. Går inte att beskriva den känslan med något bra ord! Jag har verkligen börjat hitta mig själv.. och det är mycket tack vare min underbara familj som alltid trott på mig. Ni ska veta att jag älskar er något så otroligt mycket. Finns inga underbarare personer än er 💖

Likes

Comments

Idag lämnade våran älskade och helt underbara katt världen. Efter 13 år med oss känns allt så oerhört tomt. Jag kommer se dig tassa in i köket och sätta dig vid matskålen och jama. Jag kommer aldrig glömma dina "kramar".. jag kunde prata med dig om precis allt och du kurra alltid när jag klappa din mage. Du hoppa upp i min säng på vintern för att söka värme. Du värme hela mig efter varje gång jag mått dåligt. Jag kommer sakna dig så oerhört mycket och ingen kan någonsin ta din plats. Du låg så fint i kistan som Albin hade gjort på träslöjden. Jag klappa din mjuka päls och sen kunde jag inte vara där mer. Fick en sådant tryck emot mitt bröst. Din fina gravsten som du nu har vid din favoritplats/buske stod så fint i solljuset. Kommer ihåg när vi hämtade dig första gången, vi alla var eniga om att du skulle bli våran. Släpper en tår och tänker tillbaka på när du alltid satt på trappan efter varje semester. Du välkomna oss hem, vem ska nu stå vid dörren efter en semester? Men det var bäst för dig att denna dagen fick komma nu. Vila i frid älskade du! Vi kommer sakna dig, 13/7-2012 Pepsi. Love 

Likes

Comments

Det skrivs så mycket om att man ska vara smal ha en perfekt midja och stora bröst. Här har vi ett gott exempel. Valeria Lukyanova som sminkar sig som en barbie och har gjort operationer för att likna en barbie. Vart tog allt detta vägen om att man ska vara nöjd med den man är. Världen idag handlar om att ha finast kropp och bla bla. Istället för att försöka bli som alla andra varför inte försöka vara nöjd över sin kropp. Det finns bara en som du och ingen kan någonsin bli som du. Jag har alltid varit denna tjej som har haft extra kilon. Men jag är nöjd över den jag är. Visst vill man bli av med dom, men man måste inte ställa så stora krav på sig själv. Huvudsaken är att man mår bra och att man trivs i den kropp man har. Kissie till exempel, hade en så fin kropp. Men hon blev mobbad för det, folk skrev att hon var för tjock och att hon hade en ful kropp. Hon började banta gjorde en massa injektioner och gjorde en bröstförstoring. Nu blir hon mobbad för att hon är för smal och att hon har för stora bröst. Nu kommer frågan. Va det inte dom som sa att hon var för tjock? Allt handlar om att man måste ha ett bra självförtroende. Man ska vara glad för den man är! Jag hade anorexia när jag var 8 år, jag blev mobbad för att jag var för tjock. Men jag gick upp i vikt igen och nu idag har jag lärt mig att man ska inte lyssna på någon annan än sig själv när det gäller sådant. Om man är missnöjd med sin vikt då ska man göra något åt det tills man är nöjd. Men man ska aldrig ta åt dålig kritik ifrån någon annan. För dom vet inte vad du trivs i! Och en sak jag stör mig på är att dom visar bara "perfekta"(pinnsmala) kroppar i media och alla på modeuppvisningar har alltid pinnsmala kroppar. Det förekommer aldrig att en kvinna med kurvor går på en runway. Varför? En fråga som många vill ha svar på. Men när ska vi få svaret?

Här är Valeria
med allt smink och ingrepp:


Utan allt smink och ingrepp:

Hon är ju hur fin som helst utan allt det där sminket. Varför inte vara glad över det?

Här är ett youtube klipp på hur hon sminkar sig:


Likes

Comments

Imorgon blir det lek & buslandet med Jessica, Odd + barnen och min familj. Ska blir så jäkla roligt. Ibland måste man få vara barn oavsett åldern ;) Kommer bilder imorgon. Hoppas ni haft en underbar helg. Puss

Likes

Comments

För er som undrar hur det är att ha en funktionsnedsättning kan sluta fundera här får ni svaret. Det är faktiskt inget annorlunda emot "ett vanligt liv" som många tror. För er som har läst att jag har ADHD och Atypisk Autism så ska ni veta att jag känner mig faktiskt normal och jag lever som vilken tonåring som helst. Men dock var vägen hit svårare. Jag har alltid känt inom mig att jag har det. Dom där bokstäverna som inte har någon betydelse. Vissa säger "jävla ADHD barn, gå och häng dig" ett typiskt uttryck till dom som har ADHD. Men vadå?

Det är bara bokstäver dom visar inte vem man är? Vi kan faktiskt vara skit smarta medan ni är super osmarta. Bokstäverna förklarar inte hur vi är inombords dom förklarar inte hur vi är som personer. Men ni utan bokstäver visar tydligt att ni inte är bra människor som säger sådana saker.. Fördomar borde inte finnas, men tyvärr så finns dom. Jag har dock aldrig blivit utsatt för mobbning för att jag har ADHD eller Atypisk Autism. Vilket är underbart. Men när folk går runt och säger sådana saker som " jävla ADHD barn" och jag hör det kryper det inom mig precis som jag tar åt mig. Klart jag gör för jag har också ADHD jag vet precis hur det känns. I början kände jag mig så onormal, jag kände mig inte som alla andra. Men jag har fått lära mig att jag är precis som alla andra och att jag är lika mycker värd. Men det tar tid! För många som får diagnoserna dumförklarar sig själva. Men ni är precis som alla andra bara att ni har bokstäver. Så ni som säger elaka saker om människor med funktionsnedsättningar borde ta en tankeställare. Ni kanske ska börja tänka på er själva istället för att bryta ner människor med funktionsnedsättningar? Är ni så jävla perfekta? Svaret är nej. För det är er det är fel på inte VI.Jag är ingen annorlunda person bara för jag har piller..

Likes

Comments

Autism är benämningen på ett mycket brett spektrum av tillstånd – autismspektrumtillstånd (AST), Autism Spectrum Disorders (ASD). AST betecknas som ett funktionshinder och är inte en sjukdom.

Autism karaktäriseras av svårigheter inom tre huvudsakliga områden; socialt samspel, kommunikation samt begränsade, repetitiva beteenden (Wings triad). Problemen skall ha funnits före 3 års ålder.

I autismspektrumet ingår ett flertal diagnoser, såsom Autistiskt syndrom, Desintegrativ störning, Aspergers syndrom och Genomgripande störning i utvecklingen (också kallad Autismliknande tillstånd eller atypisk autism). Var och en dessa diagnoser utgörs också av ett spektrum, dvs. man kan ha olika grader av svårigheter.

Autism är en avvikelse i hjärnans utveckling som leder till olika störningar i hjärnans funktion. Orsakerna till autism kan variera, man har alltid med hjärnans funktioner att göra. Den exakta medicinska orsaken har ännu inte kunnat fastställas.

De avvikelser i hjärnan som orsakar autism kan uppstå vid olika tidpunkter i ett barns liv, före födelsen, vid födelsen eller under de första levnadsåren. Avvikelser på gener eller kromosomer, medfödda ämnesomsättningssjukdomar eller infektioner under graviditeten är exempel på orsaker före födelsen.

Barn som föds extremt mycket för tidigt kan under första levnadsveckan exempelvis drabbas av skador beroende på hjärnans omogna blodcirkulation, vilket tros kunna orsaka autism. Senare skador, under de första levnadsåren, kan vara infektioner som drabbar hjärnan, till exempel hjärninflammation.

Förekomsten av autismspektrumstörningar är minst 6 på 1000, och det är två till fyra gånger vanligare bland pojkar/män än flickor/kvinnor. Sedan 1980-talet har antalet diagnosticerade ökat kraftigt, men det är inte klart om det endast beror på att diagnostiken förbättrats kraftigt, eller om det faktiska antalet också ökat.

Det finns ingen bot, men beteendeterapeutiska tekniker (tillämpad beteendeanalys) är de tekniker som har vetenskapligt stöd för att öka funktionsnivån.

Här har ni lite fakta för atypisk autism. Som dom säger så är atypisk autism olika för alla. Beror helt på vilka svårigheter man har. Många har grövre och andra mindre så det knappt märks. Vilket det gör i mitt fall. Och det är ingen sjukdom som alla nästan säger. Det är ett funktionshinder!

 

Likes

Comments

Tänkte nu skriva lite om ADHD och Atypisk Autism. För er som har någon av dessa vet nog hur jag känner. Jag fick reda på att jag hade adhd 2005 men började först märka det själv när jag börja högstadiet. När all press kom och hur svårt skolan hade att se att jag verkligen hade adhd. Jag och min mamma kämpade hårt för att jag skulle få den hjälp jag behövde så jag skulle kunna gå gymnasiet och få en utbildning. Jag satt som ett fån på lektionerna för jag fattade inte ett piss, och jag fattar inte hur ingen såg det? Såg dom inte det på mina prov som jag fick ig på. Önskar jag hade tryckt upp pappret i ansiktet på dom så att dom verkligen såg. För er som står jag stod en gång så förstår jag verkligen hur ni känner. Men sluta aldrig kämpa jag var nära på att göra det men sen fick jag den hjälp jag behövde och jag tog verkligen varenda minut till att göra någonting bra med mitt liv. Jag fick upp mina betyg så att jag kunde börja gymnasiet. För vem vill gå på iv liksom? Jag träffade Filip också så det blev lättare för mig att ge allt, för jag var lycklig. Men om man är olycklig går allting sämre. Om man vill hitta lyckan måste man faktiskt gräpa rätt djupt i sig själv för att verkligen veta hur man ska bli lycklig!

Atypisk Autism fick jag förra året eller om det var för 2 år sedan. Därför att jag glömmer av det är för att jag är den jag är och det spelar faktiskt inte roll om jag skulle få alla världens diagnoser så är jag fortfarande mig själv. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig förstått vad Atypisk Autism är för något. Vet bara att det är något inom Aspberger Syndrom. För vissa som har liknande har svårt för att skilja på verkligheten och fantasin. Men det har faktiskt inte jag som tur är. Ibland har jag svårt för att förstå skämt och ironi. Men jag har lärt mig nu i senare dagar att se lite ironi i saker och ting. Jag är en väldigt seriös människa fast jag kanske inte påstås som de. Men jag älskar verkligen att lyssna på människor och att försöka hjälpa dom som verkligen behöver min hjälp och många som jag träffat säger att det är en bra egenskap vilket jag också tycker. För nästan alla dagens människor tänker på sig själva och det tycker jag är synd. Varför inte bara se verkligenheten utanför sin egen bubbla och försöka hjälpa dom som verkligen sitter i klistret. Det är en fråga jag alltid grubblat på. Om ni undrar över något, så får ni gärna skriva eller ja ta kontakt på något annat sätt. Jag är villig att svara på allting som frågas. Min mailadress skaffade jag när jag var 11 så skratta inte.

Alla är värdefulla! ♥

 

Mail: me.youforeverandever@hotmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=1277568516

Likes

Comments