›Att flyga Business Class har väl aldrig förknippats med att göra en bra deal, men tro mig det finns tillfällen då det lönar sig!

Denna vecka har jag mid- term i Schweiz och på Torsdag ska jag flyga hem till Stockholm för några dagar. Dock hade flygpriset stigit rejält, och jag hade bokat en dag för tidigt. Efter mycket om och men så fick jag avboka min SAS biljett och boka Swiss istället. Eftersom jag bara kan flyga på eftermiddagen så var det självklart den dyraste biljetten... Men skillnaden mellan Ekonomi och Business var endast 200kr, vilket är priset en Cappuchino och en Sandwitch på Geneva Airport.

Alltså får jag nu mervärdet av en buffé i loungen i Genevé, mat på flyget, Lounge Access i Zürich samt mat på flyget mellan Zürich och Stockholm, vilken deal!

Jag flyger oftast Business Class när jag ska ha med mig mycket bagage eftersom man får ha med sig två väskor, visst så kan man köpa till en väska, men med erfarenhet så brukar dem vara mer givmilda med övervikt om man flyger Business Class.

Under högsäsonger är Business Class ett måste, åka från Genevé under Jul (gäller i och för sig vilken flygplats som helst) eller under Påsken när alla skid resenärer ska åka hem, urg, då är t.o.m Business Class kön för att check- in lång, ja såklart inte mil lång som Economy. Dessutom kan man lugnt och skönt sätta sig i Loungen och läsa en magazine!


Skillnad på Business Class och Business Class men mer eller mindre samma:

- Ja det är ju inte jätte mycket som skiljer sig mellan flygbolagens Europa Business Class.

SAS gör det smidigare med sin Plus Class, Fast Track genom säkerhetskontrollen och Lounge Access, Två väskor Check- in. Mat på planet. Men annars är det inte så mycket mer man betalar för.

Lufthansa och Swiss har däremot 2 väskor check- in (32kg) samt två handbagage. Fast Track, Lounge Access, sedan är mittensätet på deras flyg nerfält som ett bord istället för att någon sitter där. Man får magazine att läsa, samt mat ombord. När jag flög så fick jag chark bricka med efterätt . Men åt andra sidan så får man en macka i Economy.

Jag flyger ca. 1 gång i månaden så jag tycker det är skönt att unna sig Business Class då det är lite mer smidigt, men jag slulle inte betala vilket pris som helst för en Business Class Europa!


Nej nu måste jag studera Accounting, jag har ju prov om 3 timmar ! :O-

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag trodde denna hopplösa trend av stegräknare var över sedan 2010 (?) men tydligen inte ... Kan någon förklara för mig vad era stegräknare är så viktiga, och varför ni räknar era steg?
Det kan ju knappast vara för tränings syfte för isåfall är jag jävligt fit av att tralla runt på hotellet och hälsa på gäster hela dagarna eller springa från möte till möte
Men Nae kan knappast påstå att jag är fit pga det !

Det finns en enkel hemlighet att gå ner i vikt eller bränna kalorier, vet ni vad det är ?
Jo nämligen att bränna mer kalorier än vad nu stoppar in er, och vet ni hur ni bränner kalorier? Precis, genom att träna så ni svettas!

Nu ska jag spendera min dag i Siena, och om jag tar två steg framåt och ett steg bakåt ja då kanske jag vinner denna steg tävlingen 😂

Likes

Comments

Jag vet inte hur många som säger "Om man flyttar till Sverige så är det väl bara att lära sig Svenska."

Ha! Ni som tror detta har tydligen aldrig bott utomlands. Att bo i Schewiz har inte språket vart så påtagligt, de flesta pratar engelska i min omgivning och franskan... har jag nog mer eller mindre gett upp, men jag tragglar på! Däremot i Italien har det inte vart lika enkelt. Italienare över lag är väldigt dåliga på Engelska och det är en viss respekt att visa när man pratar Italienska. Mina kunskaper i Italienska är inte så mycket bättre, jag kan ta mig fram på basic nivå. Hursomhelst så känner jag mig tacksam över att jag har människor i min omgivning som pratar både engelska och italienska. Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara utan dessa personer. Att inte kunna göra sig förstådd eller det värsta av allt, att inte kunna förstå är så otroligt frustrerande! Det lite som att vara fångad. Så visa respekt för folk som kommer till Sverige och försöker lära Svenska, ha tålamod och försök att förstå. Det bästa med Italienare är att dem blir så glada om man försöker, det händer knappast med Svenskar, om någon som har flyttat till Sverige och inte förstår Svenska eller pratar lite Svenska så blir många frustrerade occh irriterade, inte den rätta vägen att gå!

Det är tillräckligt jobbigt att imigrera till en ny kultur, tro mig jag har gjort det tre gånger i mitt liv, USA, Schweiz och Italien. Att lämna allt som heter komfort och bara kasta sig in i en ny kultur, utan att känna någon tär på krafterna, ännu mera att försöka göra sig förstodd. Jag har inte varit tvingad till att imigrera utan jag har gjort det för att jag att jag triggas utav utmaningarna. Att "börja om på nytt." Att tvingas till att behöva flytta till ett nytt land måste vara ett helvete! 

Sedan har vi dem som påstår att människor inte behöver fly sitt egna land, dags att öppna ögonen. Jag har två vänner från Venuzuela och jag kan knappt förstå hur illa det är för dem. Venuzuela är ett av världens mest farligaste land. Där blir du rånad om du är turist och inte känner någon, håller dig ifrån bussar, vägar och allt som kan dra till sig uppmärksamhet som märkeskläder. Att råna tar för lång tid, och det är enklare att mörda istället, och sedan ta egendommarna. Alla politik och säkerhetsväsen är kurrupt och går att betala av. Ja, mina vänner kan knappast åka hem för att det är för farligt, och samtidigt har de dåligt samvete för att åka hem eftersom de vet att dem kommer äta familjens mat, vilket är santionerad. Dem har förmånen att kunna studera utomlands, och jag har aldrig mött mer starka personer som vet att deras familj lever i ständig fara men dem håller humöret uppe. 

Så guys sluta att klaga på imigrering, öppna ögonen, ut och res, uppskatta kulturer och skillnader samt visa lite tacksamhet till att människor visar sin vilja att lära sig Svenska.

Min vardag är en blandning av Italienska, Spanska med mina vänner från Venezuela, Franska med dem från Frankrike. Hur fantastiskt är det inte att inte förstå någonting! :D

Likes

Comments

Att resa runt om i värden eller att bo utomlands är fantastiskt, nästan lika fantastiskt som att komma hem till Sverige igen! När jag och min vän Elin som också bor i Schweiz kom tillbaka till Sverige så var vi helt lyriska när vi skulle köpa frukost på Willys. Ja jag hade vart hemma 2 månader innan, men Elin hade inte vart hemma på ett par år!

Så här kommer listan som jag tror vi alla känner igen oss, hmmm svårt att säga om det är någon ranking dock...

1. Svensk kvalité på mat. Jag trodde aldrig jag kunde bli trött på pasta men jag kan dock meddela er nu att det är ganska så extremt tråkigt med pasta! Bregott saltad smör, grillad köttbit, potatisgratäng, MARABOU chocklad, Svensk pizza! Yum

2. Svenska uttryck. Hur översätter man "Inga konstigheter" No strangers, No drama? Haha nae inte samma känsla över det!

3. Sommaren är Kort, Mr. Cool, Här kommer alla känslor, Kom igen Lena! Ja visst kan vi lyssna på dem men det är ju ingen som förstår känslorna vi har relaterade till dem.

4. P3- Sveriges Radio. Oj Oj Oj här var vi en del av mitt hjärta som saknas! jag borde ju streama detta alltså! Men just nu jobbar jag på BBC brittiska radio för att jobba på min engelska, och häromdagen var det faktiskt en amerikanare som trodde jag var Brittisk! Success!

5. Stockholms skärgård (sommaren)

6. Fika med en vän (däremot dricker vi vin, Aperol Spritz på samma sätt som svenskar dricker kaffe)

7. NK- Ja jag vet det låter överdrivet men jag saknar stämningen och bara strosa runt på NK haha!

8. Prata Svenska- dock när vi har svenska gäster är det alltid lika stelt när jag hakar upp mig på orden.

9. Att allting funkar. Det bara rullar på liksom, inget är korrupt (glatt omedvetna om det iallafall...), det finns ett bra infrastruktur nät trots att jag vet att vi som pendlar till Stockholm alltid klagar på SL, och jämfört med Schweiz är det katastrof!

10. Svenska kronor. Ja men visst 20 kr är precis 20 kr. en Skjorta från Ralph Lauren är 1200kr och inte 126 Euro eller 136 Franc utan det är 1200kr, behöver inte konvertera, inga konstigheter helt enkelt.


Japp här har ni min lista, fick lite inspo av min vän Frida som kom och besökte mig i Italien :) ​

Likes

Comments

En uppdatering från Italienska landsbyggden!

Två månader kvar innan jag kommer hem tre dagar till Stockholm för att packa om till en vinter i Montreux/ Geneve igen! Japp nu är hemlängtan ganska så stor kan jag ju meddela!

Men jag bor ju i Italien så jag klagar inte haha!

Alltså jag måste ju bara lägga upp bilder på dessa landskap och denna strand som jag och min flatmate Marina hittade när vi var på resande fot till havet ! Det var som att vara i Caribbean :O

Nej hörrni, Eftermiddagspass ikväll så måste hem och koka mig .... Japp ni har så rätt Pasta !

Ciao Bello!


Likes

Comments

Buongiorno!

I måndags åkte jag till Florence för du vet turista och förbereda mig för sommaren!
Tog "skolbussen" vid 7:20 till Poggibonsi och därefter nästa buss till Florence med min vän Valeria från Venezuela.
Så atte vi började dagen på italienskt vis med Croissant och en cappuccino (klassiskt italiensk frukost ;) )

Sedan började vi shoppingen i Florence! Alltså Florence hamnade snappat på min topp lista av städer! Det är nära till allt, efter några timmar så känner man sig som hemma liksom.
Utbudet är fantastiskt, du hittar allt mellan Chanel till marknader.
Små butiker som säljer siden scarfs, smycken, läder skor , och då pratar vi om skor du inte om några märken utan unika skor.

Sedan har vi marknaden där du kan hitta allt! Kläder, flugor, slipsar, hattar you Name it !

Well jag behövde förbereda mig för sommaren så jag köpte en sidenscarf från en boutique, stickad slips och square pocket (kommer inte ihåg vad det heter på svenska) en handgjord stråhatt från marknaden samt ett par loafers från Tod's

Så atte sommar, jag är redo!

Likes

Comments

Många säger till mig vilken dröm liv jag lever och att bo utomlands i nya länder har helt klart vart en dröm för mig för mååååånga år. Men sedan jag har 18 år (i år är jag 21) så har jag bott i USA ett år, tillbaka till Sverige ett år, Schweiz i 9 månader, nu Italien i 6 månader, sen blir det Schweiz igen ännu ett år och efter min Batchelor vet jag inte vart jag ska flytta...

Visserligen är det häftigt att tänka att jag kanske ska flytta till New York , eller London eller bo kvar i Genève trakten, men just nu är jag trött på ovissheten.

Det tar liksom massor av energi av att fundera vart man ska bo, desto mer energi att lämna all komfort och bara kasta sig in i ett "nytt liv."

Desto hårdare är det att alltid ha vänner som är utspridda, alltid en saknad efter någon och ständigt vilja vara på en annan plats, det är svårt att bli nöjd.

Dessutom att inte ha ett riktigt hem känns verkligen konstigt. Visst har jag ett hem utanför Stockholm hos mina föräldrar men där är jag bara på någon weekend i blad. Schweiz är studentboende och inte riktigt hem. Italien, visst jag har ett hus här men det är bara under en kort tid (mina 6 månader). Jag kommer inte kunna ha ett förhållande eftersom jag inte kommer ha en aning om vart jag ska bo de närmsta åren haha!

Men men det är detta liv jag har signat upp på och övervägande är det fantastiskt! Annars hade jag inte valt att fortsätta på det såklart, var bara tvungen att dela med mig lite av My thoughts!

Likes

Comments

Att göra hemgjord pasta är lika enkelt och roligt som att bjuda hem vänner för en Tacos kväll 😉

Du behöver endast vispa ihop ägg med olivolja, tror vi hade 2 ägg och en t- sked ish olja

Mjölet måste vara beräknat med "00", vi hade lite drygt 8 dl (omvandlade från cups) grejen är den att du mäker hur mkt du behöver under tiden du rör ihop det.

Gör som en mur med mjölet med ett hål i mitten på matbordet, sedan häller du i de vispade äggen försiktigt och blandar det tillsammans. Degen ska inte vara allt för degig eller för hård utan "lagom svensk" deg (haha!)

Låt stå i 30 min

Sen kavlar du ut den på bordet , vi hade ingen kavel så kan rekommendera vinflaskor - det har iallafall vi gott om 😇
Stretcha ut degen och dela den sedan i storleken du vill ha
Låt den torka lite och sen kokar du det i en stor pott
Jummie
Buffalo Mozzarella , skivade tomater och en riktigt god basilica till så är det topp topp- och ja ett Chianti Classico vin såklart 👌🏽🇮🇹

Likes

Comments

Godmorgon Sverige !
Idag är det en regnig och mulen dag i Tuscany men men det hindrade mig inte från att gå upp på en springtur!

Japp jag måste säga att det känns fantastiskt skönt, älskar känslan när jag kämpat mig hem igen! Min springtur är upp för ett berg, så 3 km endast uppför och sen belöningen med 3 km nerför berget - fantastiskt!

Detta gör jag varannan dag efter jobbet, eller när jag är ledig. Väl hemma så lagade jag mig själv en stor omelett med aspargus (glömt bort vad det heter på svenska ??) spenat, zucchini, aubergine and broccoli. Yogurt med peanutbutter och frusna för samt ett glas med färskfrukt och coconut milk (hittade inte almond mjölk som är min mya drog med Chia från)

Livet som student (internship) i Italien innebär massor med vegetables, för jag har inte en aning vad jag ska laga med kött ? Bara steka det ?? Nae då äter jag hällre grönt! Passar på nu när jag kan bestämma själv för i Schweiz får vi maten serverad på internatet och då har jag inte samma kontroll vad jag äter ..

Well nu börjar det bli dags att säga
Buonasera!
Ciao!

Likes

Comments

Sådär ja få är 3 veckor i Toscana utav 24 snart avklarade. Hittills fantastiskt! Alltså Tuscany är ett måste att ni bockar av på er 'buckle list' !

Så jag bor i en liten italiensk by som heter Pievescola, ungefär 15 min drive från det Resort hotellet som jag gör min praktik på.

Resortet är ett 5 stjärnor hotell med 39 sviter och ett ex antal mer hus i samarbete med Real Estate i samma koncern. Prislappen på ett rum börjat runt 8,000- ca. 20,000kr per natt beroende på när. Dem har 3 restauranger varav en är under utveckling till att få sin första Michelin stjärna.

Jag har börjat på Sales och Marketing, hittills har jag jobbat massor med event, skrivit ner planeringen för eventen till de olika departments av hotellet som är berörda som Housekeeping, Front Office, Restaurang osv osv.

Utöver det så har jag jobbat med PR, fototagning för b.la. ett av Storbritanniens största bröllopsmagasin (kan tyvärr inte skriva några namn)

Sedan har jag jobbat en del med statistik, som att sammanställa olika resebyrås Revenue till hotellet.

Sista veckan i S&M sedan ska jag vidare till Concierge vilket jag ser fram emot eftersom det är kundkontakt och rekommendationer av aktiviteter under deras vistelse 🙌🏽

Utöver det så har jag väl druckit vin och ätit pasta liksom, vad annars i Italien? Sommaren har redan kommit hit med ca. 20 grader vilket är helt fantastiskt 👌🏽

Så atte livet leker i Italien helt enkelt!


Likes

Comments

Följ mitt liv på Instagram!@andreascarlsson