Hej mine dejlige læsere.


Jeg sad den anden dag med en god kop kaffe, og tænkte over hvad mit næste blog indlæg skulle handle om. Så kom jeg i tanke om, at jeg aldrig har fortalt jer om hvordan min barndom har været.

Derfor er dagens emne: Skilsmissebarn anno 2017.

Der er mange der er skilt her i Danmark. I dag er det også meget nemt, et hurtigt klik på borger.dk- så er man skilt. Ifølge Danmarks Statistik blev 51 % skilt i år 2016. Halvdelen af alle ægteskaber brister, og mange familier går i opløsning, og her ender mange børn i klemme mellem deres forældre.


I dag er der flere forskellige måder at være delebarn på. Der er en 7/7 ordning, en 8/6 ordning, og så er der også en 9/5 ordning, som jeg selv indgår i. Rent praktisk betyder det, at jeg er hjemme hos min mor i 9 døgn og hjemme ved min far i 5 døgn.Jeg har tit brug for ro og tid til at omstille mig fra det ene hjem til det andet. Her nyder jeg at slappe af med min computer og ”lukke verdenen lidt ude”. Det gir mig overskud og ny energi.

Jeg har haft en helt fantastisk barndom, med min to søskende Anton og Agnes, som i har hørt en del om tidligere. Mine forældre valgte i år 2011, at de skulle skilles. Jeg var 7 år gammel, og fra den dag blev hele min verden anerledes. Alt forandrede sig, og vi var ikke en ganske almindelig kernefamilie mere.


Jeg tror når alle børn får at vide, at deres forældre skal skilles går hele deres verden ned, det gjorde min.Man forestiller sig ofte, at ens forældre skulle blive sammen for evigt, men sådan er det ikke altid. Det er også en stor omvæltning at man heller ikke skal være sammen med ens forældre på samme tid, eller se ens far stå sammen med en anden kvinde. Det skulle jeg i hvert fald vænne mig til.


Den første deleordning mine forældre indførte var, at Anton, Agnes og jeg hele tiden var derhjemme. Så det var dem der skulle ind og ud af hjemmet, det var noget være rod. Heldigvis varede denne deleordning kun i en måned.Herefter flyttede min far sammen med hans nye kæreste, og min mor beholdte mit elskede barndomshjem.


Det er en stor omvæltning at skulle tilpasse sig i 2 hjem. For det hele er anderledes med regler. Noget er okay hos den ene forældre, og hos den anden er det bandlyst. Fx regler om slik kan være meget forskellige.  For eksempel kan jeg bare tage ud og sove hos en god veninde hos min mor, men det kan jeg ikke hos min far fordi at jeg åbenbart ikke er der nok. Det er noget der har irriteret mig allermest, efter at jeg er blevet ældre.

Jeg var rigtig ked af det i starten. Jeg gik meget og holdte det inde i mig selv. Jeg troede også at jeg var det eneste skilsmisse barn i hele verden, men det fandt jeg ud af var noget pjat. Der var allerede mange andre fra min klasse hvor deres forældre var skilt. Jeg fandt også ud af at det er meget nemmere at snakke med andre om det, end at holde det for sig selv.Jo længere jeg kom op i årene blev det også mere normalt for mig, man skal altid vænne sig til noget nyt, og så kommer man videre med sit liv. Det gjorde jeg. Det bliver også mere naturligt for en jo længere tid der går.

Noget af det skilsmissen har gjort ved mig og min personlighed er, at jeg er en meget beskyttende storesøster, og meget tæt knyttet til Anton og Agnes. Jeg kan ikke klare, hvis de er kede af det eller utrygge. Vi 3 passer ALTID på hinanden og det tætte bånd vi har til hinanden, håber jeg vil bestå for altid.

Jeg er rigtig glad for, at jeg har haft mine søskende, med i det hele, og at jeg ikke har været alene om det. Der er der mange andre skilsmissebørn der ikke har. Jeg har i en artikel læst, at ens søskende at er ligesom en stor bamse, når man har det svært. Så er det dejligt at finde trøst hos dem.


Jeg håber ,at alle skilsmissebørn kan komme videre med deres forældres beslutning, og vænne sig til den nye måde at være en familie på.Det lykkedes for mig selvom det var nogle høje bjerge der skulle bestiges og nogle kameler der skulle sluges undervejs. Jeg lærte at komme videre med mit liv, og forenede mig med mine forældres beslutning om at jeg nu var skilsmissebarn.

Håber i vil forsæt med at læse med.

Love u all <33


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Instagram@andrea_lykke_