Tjena babes!

Just nu sitter jag på ett flyg på väg till Kap Verde där jag och min stora familj ska vara i en vecka! Ska bli så skönt att äntligen få lov och bara spendera den i värmen, detta är också min andra resa utomlands så det ska bli spännande!

Här får ni lite bilder som andra har tagit! Kommer lägga upp massa bilder när jag kommer hem <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej babes!

Jag kollade igenom en gammal anteckningsbok idag och såg att lilla jag hade skrivit några sidor om att sprida glädje så jag tänkte på en härlig fredag som denna berätta lite om det :)

Det stod ungefär såhär: Jag brukar alltid vara glad och positiv i skolan och sedan komma hem och vara otrevlig eller lat. Jag kom på att det är inte rättvist mot någon. Jag vill ha en bra attityd, om jag sprider glädje kanske andra också blir glada och det är ju det bästa som finns. Så jag ska vara glad och göra andras dagar bättre. För det är värt mer än alla pengar och föremål i världen, folks lycka.

Detta insåg jag ganska mycket idag.. Jag vaknade på ett inte jättebra humör och gick till skolan där jag insåg att ganska snabbt så smittades mitt humör av sig. Då vände jag på det och försökte le, inte klaga lika mycket och ställa roliga frågor till mina kompisar och fick då direkt positiv attityd tillbaka.

Det är verkligen så härligt att vända på någons humör på det sättet.

Så min uppmaning till er idag är att sprida så mycket glädje som möjligt i fortsättningen för livet är kort!

Likes

Comments

Hej babes!

Det var länge sedan.. Jätteledsen över det men jag har varit som en utmattad panda eller nått.. Nästan gått omkring som en zombie och gjort massor med stressiga saker. Denna veckan har bara känts som en superstressad och ångestfylld vecka.

I helgen hade vi läger med kyrkan hela lördagen och på söndag gjorde jag läxor och packade inför skolan, gick ut på en promenad i det fina vädret också. (typ -5 och klar himmel)

Måndag var det bara en hyfsat vanlig dag förutom att i slutet hade vi bad med kläder vilket var så jobbigt! Fick träningsvärk på konstiga ställen haha. Gick också hem i det fina vintervädret och slappade hemma. Är det bara jag som älskar lukten av klor i håret efter att man badat? Tycker det luktar så fräscht haha.

Tisdag var lugn och jag gjorde inte så mycket förutom typ pratade med min bästa vän borta på Gotland :)

Somnade också 9 både måndag och tisdag vilket är extremt tidigt för mig!

Idag var det också lugnt förutom att vi såg på en teater i aulan i typ 2 timmar om boken ´´ondskan´´ som de flesta läst i skolan, men inte jag dock. Killen som skådespelade hette Oskar Sternulf och var jättebra. Sedan åt vi och hade hemkunskap där vi åt lite till haha. Spanskan var bara halv lektion för att alla lärare skulle på utbildning så vi kollade på en serie, Flickorna i växeln heter den om någon är intresserad :)

Hemma kollade jag lite Youtube och åt lite mer (herregud vad jag ätit idag) innan det var dags att ta sitt lata arsle ner till dansskolan och dansa årets första disco, yay!

Det första min danslärare sa när vi kom in var ´´nu ska vi köra en riktigt köttig uppvärmning´´ och jag bara ´´neeej´´ och jag lovar att jag aldrig varit så nära att svimma.. Helt otroligt! Helt kaosig träning då jag knappt kunde skilja på höger och vänster, hade skitdålig balans och kondisen ska vi ju inte ens börja komma in på. Enda grejen jag var någorlunda okej på var stretchen konstigt nog haha.

Nu ska jag läsa lite Harry Potter (läser den på engelskan) och sova :)

Puss och kram <3


Likes

Comments

Hej babes!

Dagen började med matte där vi jobbar med multiplikation och bråk. Sedan bytte vi till engelska och gjorde lite uppgifter i ett häfte (som det visade sig att vi redan gjort) och läste bok. Tredje lektionen var det längsta : SO, läste om den franska revolutionen och hur det skedde samtidigt som jag antecknade det viktigaste. Ville typ inte lämna klassrummet för att det var så intressant.

Lunch svepte förbi och det var extremt tomt och tyst i matsalen vilket var jätteskönt, var den sista klassen som åt så vi fick lite lugnt och ro när vi åt lax..

Efter lunch blev det svenska som var lite tråkigare med genomgång och tråkiga uppgifter. Efter fyrtio minuter var den lektionen klar och då återstod bara en: idrott.
Körde volleyboll med hela klassen mot varandra vilket fungerar då vi är extremt få. Ingen var riktigt engagerad mer än typ mig och en till. Förstod att alla var trötta på en fredags eftermiddag och volleyboll är ju inte favorit boll leken heller.

Hemma hos mamma tränade jag lite och väntade på att mamma skulle komma hem och hjälpa oss med vaccinet vi var tvungna att ta mot magsjuka när vi ska ut och resa i februari. Smakade hallon och man drack det vilket var jättebra då jag har extremt svårt att svälja tabletter.

Packade och åkte till pappa där min syster och hennes pojkvän var så vi pratade länge och sedan när de åkt duschade jag en lång och varm dusch vilket var så välbehövlig då jag känt mig typ ”smutsig” hela dagen. Sjönk ner i täcket och läste några timmar innan vi åt lite soppa och sedan läste jag lite till.

Min ganska normala men ändå hektiska fredag, blir alltid såhär. Har en miljon saker jag måste komma ihåg men jag skriver typ bara upp en och så får jag panik.. Vilken extremt bra planerare man är.

Puss och kram!

Likes

Comments

Hej babes!

Kom hem från skolan för typ 1,5 timmar sedan från en hyfsat chill skoldag.

Började dagen med bild och vi gjorde lerskulpturer så jag blev nästan klar med min (benen ramlade av för att den hade torkat så jag fick sätta dit nya). Efter det hade vi matte så jag gick in lite tidigare i klassrummet för det var upplåst och pratade med lite klasskompisar och chillade, sedan hade vi genomgång på bråk och multiplikation och jobbade lite i matteboken.

Fick gå 10 minuter tidigare vilket var en chock då vi inte brukar få gå tidigare för denna lärare, i alla fall så lämnade jag bara mina saker i skåpet och gick mot NO vilket är i samma klassrum med samma lärare. Vi håller på med en uppsats om Grafen och jag var redan klar så jag gjorde bara utvärderingen och fick sedan jobba fritt med vad jag ville så jag valde att läsa en ny bok jag hittade.

Efter det var det lunch, broccolisoppa med smörgås. Min favvo!

Direkt efter lunch var det hemkunskap och jag visste att vi bara skulle ha teori i nästan två timmar så jag taggade inte jättemycket.. Dock visade det sig att jag hade för mycket fördomar för vi kollade på en bra film och kostcirkeln och jag lärde mig mycket nytt. Fick frukt och te till vilket inte var så dumt, snackade med läraren och varandra när vi var klara med uppgifterna till filmen och bara slappade lite.

Sedan till den tråkigaste lektionen : Spanska...

Och ännu en gång blev jag överraskad hur chill det var, alla skrattade och hade jätteroligt. Gick igenom tre stenciler som vi gjort den senaste veckan och de var inte alls så svåra som jag trodde och vi kollade på serie andra hälften av lektionen.

Nu sitter jag här och har ätit och tränat, jag ska duscha och äta lite gröt innan jag går till skolan för att det är öppen kväll då alla blivande sjuor får gå runt och kolla på lokalerna och profilklasserna. Eftersom jag går bildprofil så ska jag vara där tillsammans med några andra i min klass och visa vad vi gör i bildprofilen :)

Puss och kram <3


Likes

Comments

Hej babes!

Det var länge sedan jag uppdaterade här.. dessa dagar har mest bara gått åt att justera sig till skolan och försöka bygga upp en rutin igen så jag inte blir så trött hela tiden. Känns som hjärnan kommer kortslutas haha, så mycket nytt som vi redan lärt oss, ojoj. Lärde oss typ hela Amerikanska revolutionen på två lektioner, phew.

Igår blev en dag där jag läste i princip hela dagen då jag hittade en jättebra bok på wattpad :) Sedan umgicks jag lite med min familj och gick i säng lite tidigare så jag inte skulle sova till eftermiddag haha.

Min mamma och hennes sambo har typ rensat ut alla kolhydrater hur hela kylen och frysen för de tänker sluta med det och gå ner lite i vikt. Min syster försöker också utesluta rött kött ur sin diet för hon vill påbörja en resa mot att bli vegetarian eller vegan och här sitter jag ganska kluven hur jag ska göra..

Först ville jag dra ner på både kolhydrater och rött kött men mamma blev väldigt skeptisk till det (hon jobbar nämligen som sjuksköterska och vet mycket om sånt här) så jag bestämde mig för att göra som mamma och inte äta lika mycket kolhydrater. Äter inget socker eller sötsaker (äter socker i mat och drickor dock) inkluderande: kakor, glass, snacks (popcorn, chips, ostbågar osv), choklad och tårtor. Allt som typ skulle innehålla en typisk fika eller fredagskväll.

I mars har jag varit sockerfri i ett år och visst jag är stolt över mig själv och så vidare men jag vet att jag kan gå mycket längre än så, ett år är bara en pytteliten milstolpe. När jag säger till andra hur länge jag varit sockerfri eller att jag är det så får jag alltid jättechockade miner och de frågar ``Hur länge?´´ ``Får du pengar för det?´´ ``Varför?`` osv. Svaret är ``Så länge jag VILL´´ ``Nej jag får inte pengar för det och behöver inte den mutan`` ``För att det är inte hälsosamt och helt onödigt´´. Ibland är det skitsvårt att vara sockerfri tex. när man sitter på ett kalas och alla äter dessert förutom mig eller när jag har pms och bara vill äta mängder choklad. Choklad har alltid varit min svaghet men jag har inte ätit en smula choklad hela denna tiden :) (Förutom min födelsedag men har för mig att det bara var kola i tårtan).


När jag var liten fanns det ALLTID kakor hemma och alltid fullt skafferi så man gick ju och tog hela tiden, ibland kunde jag skippa mellanmålet efter skolan och bara ta glass.. Helt idiotiskt, fattar inte hur jag tänkte då.

Varje fredag var det alltid skålar av alla möjliga snacks och en kilo godis. Min svaghet var choklad, ostbågar och jordnötsringar.

Nu mera äter jag alldeles för mycket jordnötter och mangoglass haha.

Dock så är det ganska enkelt för mig då jag alltid älskat quorn, kikärtor, sallad, spenat, svamp och grönsaker. Nötter är också något jag gillar och det är bra att äta istället för socker eller kött osv.

Så jag ska alltså äta mindre kolhydrater, inget socker och kanske mindre kött.

Träningen är den samma, kanske lite mer och fokusera på olika saker varje månad eller vecka beroende på hur jag känner för det :)

Långt inlägg men det var skönt att skriva av sig, puss och kram <3

Gammal bild :)

Likes

Comments

Bilder från pinterest.

Vad är eran drömdestination?

Likes

Comments

Hej babes!

Första skoldagen idag var tråkig.. De körde igång stenhårt redan första dagen och det kändes som jag släpades halvdöd genom lektionerna. Sov dåligt i natt också, får gå och lägga mig tidigt idag.

Hade bild där vi jobbade med människokroppen, matte där vi jobbade i matteboken, no där vi gick igenom provet som vi ska få (skrivuppgift), sedan lunch. Hem och konsumentkunskap (hkk) där vi gick igenom planeringen för terminen och bakade paj (jag fick göra en jättegod fruktsallad istället som alla ville ha haha) och sist spanska där vi började med att gå igenom ´´Har ätit´´ osv. och jobbade lite i boken. Satt i syslöjden för att alla möbler i vårat klassrum byts ut och det är jättesköna kontorsstolar i syslöjden så det blev ganska bra. Fick sluta tidigare med typ 10 minuter för vi brukar egentligen kolla på en serie på spanska den sista halvtimmen på onsdagar men det fungerade inte med ljudet så vi fick jobba istället.

När jag kom hem åt jag lite värmd köttfärssås i ett tortilla bröd (fancy när man studerar) för jag trodde det var tacos men kom på när jag hade värmt det att det var köttfärssås. Tittade lite på film innan jag bytte om till träningskläder och gjorde ett långt tufft träningspass i någon timme eller två.

Tränade ben, rumpa, mage och lite armar. Använde mig utav vikter, kroppsvikt och elastiska band. Egentligen brukar jag inte träna såhär mycket men jag har bestämt mig för att bli bättre på att göra ett litet träningspass någon gång per dag för jag mår bra utav det. Jag älskar min kropp och är väldigt självsäker i den men jag vill bli starkare, har svårt att tappa vikt så jag lägger på mig mycket muskler.

Kan ta allt om det där en annan gång..

Puss och kram <3

Likes

Comments