Emmaljunga NXT90F

Gud vilken djungel att hitta barnvagn, det känns ju mer eller mindre som ett helt bilköp typ. Allt ska vara perfekt, hjulen, färgen, modellen, höjden, storleken, tillbehören, ja allt! Det är verkligen en sak som är lättare sagt än gjort. Ganska tidigt i graviditeten började jag googla runt på recensioner, tips och modeller och fastnade ganska fort för Emmaljungas vagnar. De uppfyllde majoriteten av kraven vi hade på en vagn. Kraven var att den skulle ha bra hjul för alla årstider, ha svängbara hjul fram, vara lätt eftersom vi bor med trappor utan hiss, vara liten och enkel att fälla ihop eftersom vi inte äger en combi, gå att ha sittdelen både framåt och bakåt, ha ett höj och sänkbart handtag så båda kan köra den bekvämt, vara ganska liten men smidig så den ryms i hallen, ha luftning så det inte blir för kvavt då hon föds på sommaren, gå att fästa babyskydd på, ha rätt färg och sist men inte minst vara fin såklart, haha!

Vi (läs jag, haha) fastnade för Emmaljungas NXT90F. F:et står för flat och med det menas att sittdelen till vagnen går att göra helt platt så den kan användas från ganska tidig. Den är också lite längre än deras övriga sittdelar vilket gör att den kan användas ganska länge upp i ålder.

Höjden av i-landsproblem har jag nått i och med detta i alla fall. Det svåraste för mig var att välja färg, beslutsångesten nådde sin topp! Det var nämligen så att alla vagnarna fanns i tre olika modeller med tre olika hjul och handtag och fyra färger vardera. Alltså de hjulen jag ville ha fanns inte till den färgen jag ville ha eller handtaget jag ville ha, PANIK i mitt huvud! De hjulen och handtaget jag ville ha fanns som tur var i samma modell men jag ville ha en helsvart ligg och sittdel men med de hjulen och handtag kunde jag bara välja ljusgrå, grå, mörkgrå eller blå färg. Liggdelen beställer man separat så på den fick jag välja vilken färg jag ville på men sittdelen beställs tillsammans med chassit och det är den delen man har längst, typiskt va?! Haha! Det man kunde göra var att ta färgen jag ville ha men då med fel handtag och hjul men hjulen kunde man byta ut för lite mer än tusen kronor men det handtaget var den enda åsikten R hade att han inte ville ha så det ville jag respektera. I övrigt gick ju jag bestämma allt.

Det slutade i alla fall med att vi beställde den vagnen vi ville ha fast i mörkgrå sittdel men en svart liggdel med de hjulen och handtagen vi ville ha. Jag tror att det blir bra tillslut, haha!

Vi beställde vagnen i mellandagarna och då var det 10% på hela beställningen, bra va!? Vagnen + liggdel, myggnät, regnskydd, skötväska och mugghållare gick på totalt ca 12000 kr med rabatten. Vi fick vagnen av R:s föräldrar, hur gulligt?! Mini blir redan bortskämd av sina mor och far föräldrar, vi är så tacksamma!

Vill ni veta mer om vagnen finns det en jättebra recension av den på barnvagnsinspo.se. Googla på Emmaljunga nxt90F så kommer recensionen fram en bit ner. Annars kan ni fråga mig vad jag tycker när jag fått hem den i mitten på april. Kommer nog att skriva vad jag tycker om den när jag haft den ett tag så jag har nått att utrycka mig med.

Hoppas vi gjort rätt val och kommer att tycka om den, håll tummarna! På bilderna är vagnen i mörkgrå färgen som sittdelen kommer att vara så vagnen kommer att se ut så fast helsvart liggdel alltså men eftersom det är ett eget val hittar jag ingen bild på det.

Kram
/A

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229