Igår spontan köpte jag en grön bomberjacka, har aldrig tyckt jag passat i dom förut men provade en bara för att och slutade med att jag köpte !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er snyggingar, Idag är en bra dag haha! Jag och mamma var på stan och kollade i affärer vi gick in på kicks för ännu än gång kolla efter foundation , det fanns inga MEN för första gången så var det en jätte trevlig tjej som helt höll med att det borde inskaffa mer produkter i butik för mörkhyade. Så hon tog sig tid att göra en "färgscan" det är alltså som en liten apparat som man tar mot huden som då fotar av på något sätt / scanar av vilken hudton man har. Då fick jag ett nummer på min hudton ( K-D5n) heter den och så var det bara att gå in på kicks hemsida och skriva in denna kod så kom det fram från nästan alla bra välkände märken som smashbox, mac osv, smink produkter som är exakt i den hudton man letar efter!!! Tack tack tack så det är ett tips för ALLA som inte hittar rätt färger. Superbra sen är det bara att klicka hem det man gillar. Vi fick också med oss en liten broschyr där det stod exakt hur man ska göra m.m.

Efter vi var klara där så gick vi vidare till en annan butik där dom hade ett märke jag aldrig sätt förut men som bara sålde smink för mörkhyade <3 Hur bra produkter som helst och värt priset ( 420) kostade min foundation. Det fanns också jätte fina powder & highlighter och mycket annat fint. Det som gjorde det ännu bättre var att världens trevligaste butiksbiträde kom och ville testa massa bra produkter på mig och sa massa positiva saker och komplimanger och pratade också om att det borde vara mer produkter för mörkhy osv . Anledningen varför jag tycket detta är så speciellt är för att detta händer inte ofta alls, asså typ aldrig. Kärlek <3​Superbra produkter, har du samma problem som mig in och köp, Finns också på lycko , ni kan också söka på Marena beauté :) 

Likes

Comments

Hej på er, Har ju innan tagit upp det där med att hitta smink för mörkhyade i butik, det finns 50 nyanser för ljusa hudtoner och en för mörkare hudtoner. Skrattretande det är 2016! . Det finns så mycket mer en en mörkhyad ton. När man kommer kommer in i butiken ser man alla stora affischer med alla olika mörka nyanser, men när man kollar bland hyllorna finns det bara en enda! Frågar man om hjälp tar dom fram den men man ser helt klart och tydligt att den där mins 3 toner för ljus? Ska det inte finnas för mörkhyade ska inte vi få köpa det som alla andra har? Diskriminerade ;(

I nyhetsmorgon imorse så gästade Lovette Jallow studion och pratade om just det! Hon är en makeup artist och har skrivit Europas första skönhetsbok för svarta - black vogue- skönhetens nyanser. Hon säger i klippet att det kostar inte företag att lägga mer pigment i sina produkter men väljer man dålig pigment i produkter ( som oftast är det man hittar i butik som inte kostar för mycket) I detta fallet ögonskugga , det skulle sitta jätte snyggt och starkt på en med ljusare hudton men på en med mörkare hudton skulle det knappt synas. Sen tar hon upp en med mer pigment och sätter det på den mörkhyade modellen och det sitter perfekt. Varför finns inte det i bukterna? Nej då måste man beställa från usa då det faktiskt kan kosta mycket mer pga tull osv.


Hon säger att det är i Sverige det är såhär kollar man i tex london - Usa så finns det . Sen säger hon också något som var så självklart! Att ifall någon med en större storlek som anser vara utan för det "normala" går in i en butik och någon skulle säga att vi säljer inte kläder större än 38 då skulle samhället göra uppror men vad folk inte tänker på att det är samma sak när man går in och dom säger nej vi har inte din färg .

Tycker det är så bra att någon tar tag i detta och gör sin och många andras röst hörd!

Likes

Comments

Instagram@andreafrojd