Allas favoritkaraktär 2016 måste vara Harley Quinn från Suicide Quad och jag känner på mig att det kommer vara en stor del sminkade Harleys där ute denna Halloween. Så jag tänkte bjuda på lite inspo för hur man kan göra en simpel Harley Quinn inspirerad look utan att det går överstyr. Detta är en billig utklädnad om man tänker sminkvis då det mesta som behövs är smink man redan har hemma. Vill man gå all in och köra på outfit, hår och accessoarer så är det fritt fram.


För denna look använde jag BH Cosmetics Day and Night palette då den har alla färger som behövs, de är dessutom riktigt pigmenterade vilket är ett stort plus. Sedan gör du en vanlig ögonsminkning som du skulle göra med vilken annan skugga som helst. Sedan drar du skuggan ner mer mot kinden lite i taget, bygg upp färgen istället för att smacka på allt på en gång. Gör detta tills du känner dig nöjd med resultatet. Det bästa med denna sminkning är att man kan vara hur slarvig som helst men man kommer undan med det. Till detta kör du röda läppar. Harley har ofta utkletat läppstift på ena sidan av läppen, jag valde dock att göra en mer "wearable" stil.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag tänkte jag skulle tipsa om lite favoritprodukter. Veckofavoriter helt enkelt. Sen får vi se om jag kan hålla detta varje vecka, men det är målet!
​Denna vecka tänkte jag tipsa om ett läppstift från Milani. Den heter Milani Matte Innocence. Det är den perfekta nude-färgen, vilket man aldrig kan ha för många av! Den är extremt matt dock så har man torra läppar så syns det extra tydligt, så se till att mjukgör läpparna innan. Ett annat tips med matta löppstift är att "dutta" på läppstiftet istället för att dra, då får man färgen utan att få för mycket produkt. 
Du hittar läppstiftet på t.ex Jfr och Madlady!

Likes

Comments


​Här kommer lite inspo för en enkel vardagssminkning. Jag brukar köra på ganska basic på vardagarna då jag oftast bara springer ärenden eller är i skolan. Föredrar du osminkat på vardagarna eller heltäckande med lösfransar så fortsätt kör på det! Det finns inget rätt eller fel när det kommer till smink, detta är bara hur jag brukar göra.

​​Jag är inte så mycket för foundation på veckorna utan föredrar en bb-cream eller bara concealer. En lätt ögonmakeup med lite matt ljusbrun skugga i globlinjen och en vit matt skugga över ögonlocket. Jag brukar oftast inte contoura på veckorna utan använder endast en bronzer för att värma upp ansiktet, lite rouge och avslutar sedan med lite highlighter.

​För att lyfta ögonen och se vaken ut tar jag även den ljusa skuggan i innerkanten på ögonen. När man har lätt smink på ögonen är det så himla fint med lite extra färg på läpparna!
​Här 
använder jag Sleeks matte me liquid lipstick i färgen Birthday Suit. ​​Finns att köpa på t.ex jfr, smink.net och brallis!


Likes

Comments

Nu när hösten sakta men säkert närmar sig så byter vi ut glada färger mot mörkare toner. Därför tänkte jag med ett sista sommarryck visa två färgglada ögonsminkningar som lite inspiration för tiden som varit. Med så mycket fokus på ögonen tycker jag personligen det är mest smickrande med en naturligare läppnyans, men man kan självklart rocka färgglada läppar om man så känner för det!

För att få till den perfekta V:formade ögonskuggsformen är tejp extremt användbart! Du sätter en tejpbit vid sidan av ögat där du vill att skuggan ska sluta, sedan kan du vara hur messy du vill eftersom du sedan drar bort tejpen och har en perfekt skarp linje. Är linjen för skarp för din smak så tar du en fluffig ögonskuggsborste och tonar ut.

​Nyckeln till dessa sminkningar är att tona ut, vilket man bör göra med all ögonskugga men med dessa starka färger är det extra viktigt. Tänk även på att applicera färgen i omgångar tills du fått ditt önskade resultat, istället för att gå på med allt på en gång. 

Ögonskuggspaletten jag använt till dessa två looks är BH Cosmetics 60 Color Day & Night Palette
Likes

Comments