Header

Min viktnedgång

Ni vet när man verkligen vill något men man tar aldrig tag i det. Man känner sig svag. Det är så viktigt att man har människor runt omkring sig just då som vet exakt vad för peppande ord som behövs, och vad som inte ska sägas. Det jag tänker mest på i detta ämne är viktnedgång. Alla jag känner vet om att jag vill gå ner i vikt. Då menar jag verkligen alla.

Jag är en sådan där person som känner att jag kan unna mig ibland, men den där "ibland" blir allt för ofta. Men inga av mina vänner eller familj hejdar mig, för de anser säkerligen att det är ju mitt egna val, mitt beslut. Ja det är det, men samtidigt så är det jag som är svag. Jag behöver någon som säger till mig att "du kanske inte ska äta det där" eller "vi kanske ska gå någonstans där det finns nyttigare alternativ". Det behöver inte vara ordagrant (men det är absolut inget fel med ordagrant, då blir jag bara påminnd!). Men om du på något sätt får mig att tänka på vad jag stoppar i mig istället för vad jag vill ha, så kommer jag tänka om, jag kommer välja något av de bättre alternativen (troligtvis). Låter luddigt men att på något sätt hejda mig från mitt beslut, inte bara "go with the flow"- hon får göra som hon vill eller "ja klart du ska unna dig!". Nej snälla. Hjälp mig. Jag är svag och jag behöver din styrka, jag behöver dina ord. För jag kommer äta den där, och jag kommer garanterat äta det om du "tillåter mig".

Sen är det en annan sak med människor som inte menar väl utan påpekar saker med en viss ton på rösten. Den där dömande rösten. "Jag trodde du skulle gå ner i vikt" - när t.ex. jag väljer att äta en viss sak. Då är mitt val redan gjort, men att sedan påpeka mitt val kommer göra att jag får sämre självkänsla och jag kommer troligtvis tröstäta, för det är jag jävligt bra på. Jag tröstäter för att jag känner mig tjock men så blir jag tjockare av det jag äter. Makes sense.. (eller inte..). Det är en viss gräns på hur man ska förmedla sina åsikter och hjälpa till, och att bara påpeka alla fel man gör. Jag kanske säger emot mig själv, jag vet inte.. men enligt mig är det en skillnad. Den sistnämnda personen är ingen som ger mig energi till att tänka nyttigt. En dömande person eller en hjälpande hand är en stor skillnad.

Jag har i hur många månader som helst sagt att jag vill gå ner i vikt men inget händer. Och detta är varför. Jag är svag men jag har ingen som pushar mig, och då får min socker-hjärna ta över och jag fortsätter i samma spår. Detta är mitt rop på hjälp. För du vet, och jag vet - att jag väger för mycket för min otroligt korta längd. Hjälp mig, jag behöver det.

Längd: 158,5 Morgonvikt: 82kg Kvällsvikt: 84-84,5kg Målvikt: 60-65kg

Likes

Comments

Allmänt

Jag har haft en och samma hårfärg i ca 10års tid (utöver en kort period 2011 när jag försökte bli blond i ett par månader). Såå nu är jag less och bestämde mig för något nytt. Jag gillar blont hår men jag passar inte i det. Inte längre i alla fall. Jag är född mörkblond men eftersom jag varit mörkhårig sedan årskurs 5 så är jag alldeles för van med det. Så det blir en liten kombo. Blev en tid hos frisören den 20 mars för denna förvandling med Olaplex. Spännande!

** Jag har rensat hela bloggen från tidigare inlägg **

Likes

Comments