Så som rubriken lyder är min känsla idag efter dagens ridpass. Han var så lyhörd och arbetsam. Så trevlig och inte alls stressig och springig som vanligt. Jag kunde komma åt honom mer. Han har ju en tendens att vara lättare att rida i padocken än i ridhuset och ut i skogen. Han blir mer följsam och fokuserad. Jag själv tycker att det är jobbigt att rida på banan då jag känner att alla andra ekipage påverkar oss väldigt mycket i ridningen då han lätt ska ``härma´´ alla andra. Det leder till att han helt går emot handen och mest springer och spänner sig.

Men idag hade jag turen att få vara helt själv på ridbanan. Vilket passade oss perfekt, jag har inte ridit Bráinn med bett på ett tag och visst känner jag skillnaden. Han blev så mycket mer följsam och harmonisk. Inte alls lika spänd. Självklart kan det bero på att han alltid gått på bett och känner till det bäst. Men mitt mål när jag kom in i padocken var att få honom att skritta lugnt. Men han bjöd på så mycket mer!

Efter bara något varv i skritt så slappnade han av och började sänka huvudet och höja ryggen. När han gör detta så känner jag verkligen varje millimeter av hans rörelse i bakdelen. En väldigt häftig känsla! När han var så följsam och fin började jag att göra halt, vilket är väldigt svårt för oss. Då han ska göra framdelsvändningar så fort jag gör halt. Men efter lite tragglande så satt dem perfekt! Helt otroligt. Men just när jag tänkte avsluta passet så bjöd han på trav av eget initiativ och vi svävade fram! Fick även en kort tölt innan jag saktade av och han skrittade lugnt och glatt runt i padocken!


En morgontrött liten Bráinn!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att komma hem och känna sig nöjd är en så himla härlig känsla. Jag började denna Fredag med att åka upp till stallet. Jag passar Sandras häst nu i två veckor, något jag tycker är väldigt mysigt. Han står inne på nätterna och går i vinterhage då han är Hingst och det inte finns andra anpassade hagar till det. Men jag ser det bara som extra mysigt. Bráinn har gått på bete från första Juni så jag har inte mockat en box på ungefär två månader nu. Men att mocka är nog en rörelse som alltid kommer finnas kvar i oss hästfolk. Att oavsett hur långt uppehåll man har så kommer man alltid kunna mocka.

Jag började med att släppa ut Örn och sedan göra i ordning hans foder och mocka. Väldigt kul när man har fått foderstaten berättad muntligt och inte skrivit ner den. Men tur att man har hyfsat minne än så länge.

Jag valde att Longera Bráinn idag då han var väldigt pigg igår och jag kände att jag har väldigt svårt att få honom att slappna av och lyssna på hacket. Men idag kom mitt packet på posten från Skövde Ridsport! Väldigt snabb leverans är helt imponerad! Imorgon blir det att testa allt.


Likes

Comments

Som ni säkert redan vet så har Hööks släppt ut sin nya katalog under förra veckan. Jag som säkert många andra bläddrade igenom katalogen jag fått hem i brevlådan. Jag gillar Hööks produkter, tycker att det finns mycket snyggt för bra priser. Dessutom har jag en jätte bra Hööks butik väldigt nära vilken är väldigt praktiskt.

Mina favoriter av nyheterna är följande,


Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan sist. Men jag tycker det känns så tråkigt att blogga när jag inte riktigt har något att skriva om. Bráinn har stått i princip hela sommaren för att få vila sin kropp och huvud. Men nu börjar jag få abstinens av att se alla fina ridbilder på instagram. Jag vill med rida igen och Bráinn har vilat i 2 månader så nu börjar det bli dax att sätta igång honom. Jag skrittade faktiskt ut i Fredags innan jag åkte till Skåne över helgen. Men den ridturen var inget vidare. Det hela började med att vi mötte en grävmaskin som skrämde Örn ( Sandras häst) så han skenade mot stallet. Som tur var fick jag stop på Bráinn som i protest ställde sig och sparka backut men inget mer. Örn blev stackaren livrädd och då inte Grävmaskinisten ville stanna eller sakta ner så var stackars Sandra på väg att åka av. Som tur var kunde hon rida in på parkeringen till stallet och vi fick fortsätta våran ridtur. Den var inget vidare lugn men det var skritt iallafall.

Till dagens ridtur fick jag ta mitt hack. Då Bráinn på något sätt lyckades nypa sig i allt ståhej som hände i Fredags så har han nu ett sår ovanför mungipan. Kan ju glatt erkänna att Bráinn bara ridits på hack en gång innan och idag skulle jag och Sandra och Ingrid rida ut. Med andra ord tre hästar och varav en jätte pigg Bráinn som inte alls är så lätt att rida ihop med andra.

Jag kände rätt fort att han skulle bli stark på hacket, vilket han även var. Jag fick rida först eller i Bonitos rumpa bokstavligt talat. För så fort jag styrde ur den så stack han. Haha... att vi alltid ska ha nått krångel när vi rider ut. Men ändå gör vi det och vi löser det alltid. Ridturen var mysig ändå och Bráinn såg nöjd ut när vi väl kom hem. Imorgon har jag tänkt försöka rida i ridhuset om det inte är för mycket folk där annars blir det en tur ut i skogen igen. Men nu ska här byggas kondition.


Likes

Comments

Nu är det ett tag sedan jag skrev här, men det har sina orsaker. I veckan har det varit otroligt varmt, då Bráinn har sin tjocka päls har jag inte vågat rida. Jag är rädd att han ska blir för varm. Det har varit upp mot 30 grader i flera dagar och strålande sol. Något jag inte tycker är så nyttigt att rida i. Han har istället vilat och badat. Jag har spolat han varje dag med kallt vatten för att klara värmen bättre. Hovslagaren har varit ute och skott, och vi har även badat i sjön. Något som Bráinn älskar. Förra året var han väldigt rädd för sjön, men i år har han gått rakt ner i sjön.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att ta vara på sin häst. Är det så otroligt varmt som det varit dem senaste dagarna så tycker jag inte att man ska rida dem. Känns väldigt hårt mot honom om jag skulle rida han, när han redan svettas av att bara stå i hagen. Så han har vilat.

Nu dem senaste dagarna har han stått då det istället har ösregnat, och min lilla häst får skav lätt. Därför undviker jag att rida honom när han är blöt i pälsen. Men jag hoppas på bättre väder snart så vi kan rida igen.


Bjuder på en bild från Tofta, ett av mina favoritställen här på västkusten! Där det även finns turridning på islandshäst för den som är intresserad! 

Likes

Comments

Det hela började nästan i lite kaos, vi är sena! Ni vet paniken när man kollar på klockan och man har en timma kvar tills att träningen börjar och man sitter fortfarande i bilkö 3km från stallet. Sandra tog första tiden då det är lättast så när hon har hingst. Jag fick istället extra tid på mig att borsta och fixa Bráinn. Då han var helt genomvåt av svett när jag lastade av honom så fick han stå och beta i solen medan jag solade. Han torkade lagom tills att det var dax att borsta och göra oss iordning inför träningen.

Bráinn i sin otroligt söta tofs för att klara värmen bättre, hur söt får man bli!

När jag väl satt upp var han helt hysterisk och ställde sig och ville inte alls gå förbi några spånbalar som stod staplade intill en vägg. Väl nere i padocken så började han slappna av lite lätt. När jag kom in i ridhuset vart vi skulle rida då det var svalare så var han helt kolugn. Jag red fram lite lätt i skritt på en volt och sedan hoppade Eyjo upp. Han höll med mig om att Bráinn lätt blir stark och låser sig i munnen, men han sa att han var en väldigt fin och känslig häst annars.

När jag hoppade upp igen så fick jag rida först i skritt på fyrkanten på halvlånga tyglar. Så fort han ökade skulle jag göra halt och släppa tyglarna så fort han stod stilla, som belöning. När jag sedan skulle gå fram igen skulle jag använda mig av minimalt av hjälper. Något som är väldigt lätt på min känsliga lilla häst. Efter ett tag skulle jag göra samma sak i tölt och då blev det betydligt svårare att göra halt. Men han blev mindre stark allt efter som. I slutet blev han väldigt fin.

Jag är jätte nöjd med min lektion idag. Bráinn lyssnade fint trotts värmen och ny miljö. Eyjo är en jätte duktigt tränare som lyssnar på både häst och ryttare. Han ser varje ekipage och anstränger sig för att hjälpa en. Han delar med sig av sina knep och sin kunskap och förklarar på ett bra sett så man förstår. Jag kommer verkligen fortsätta träna för Eyjo!

Bráinn och Örn från Sundsby, transporten på väg hem.

Likes

Comments

idag skiner äntligen solen igen över Göteborg, det är faktiskt riktigt varmt. Från igår då det var 14 grader är det idag 30! Tur att det ändå blåser så man får lite svalka! Har spenderat eftermiddagen i solen på altanen. Fick just veta att det blir träning för Eyjo imorgon. Ska blir väldigt spännande då jag aldrig själv tränat för honom utan bara sett andra träna. Dessutom är inte Bráinn i världens bästa kondition just nu då han går på bete och stått på vila. Men jag ser fram emot lektionen och att den ska blir bra.

När jag kom till stallet idag så möttes jag av ett sönderbitet eksemtäcke. Att hans kompis måste äta på dem av allt i hagen är väldigt tråkigt men kanske sånt jag får leva med i sommar om han ska ha några täcken på sig. Har släppt ut honom utan täcke i natt så får se om han har kliat sig tills imorgon. Har för övrigt tagit ner staketet som delade av våran sommarhage idag. Från början var dem 3 hästar i hagen men då deras kompis tråkigt nog avlivats kan vi lika väl ta bort staketet nu. Men det var inte det allra lättaste, ett trassel av tråd och stolpar som satt som berg gav mig en riktigt svettdusch!


Jag red i padocken idag, även första gången jag red där sedan han fick sim sommarvila. Att han skulle blivit så stel under sommaren trodde jag då inte. Men efter ett tag gav han med sig. Bráinn´s akilleshäl är högerbak som gör att han har svårare att gå i vänstervarvet på volten. Han vill inte riktigt få med sig rumpan och böja sig då. Istället för att slappna av och ge efter så blir han stark och springer. Något som blir väldigt jobbigt och gör mig rätt frustrerad. Tänk om han bara gjorde rätt från början jag vet ju att han kan, för han går jätte fint i slutet. Nu är det bara att börja traggla igen.

Likes

Comments

Att helst av allt vilja somna om och sova några timmer till är nog en känsla dem flesta har upplevt många gånger. Jag kände den känslan idag. Att jag bara ville somna om. Men tog istället på mig kläderna och gick en långpromenad med Thor i regnet. En riktigt härlig start på morgonen, att gå helt ensamma i skogen och höra regnet smattra är riktigt fridfullt.


En bild från dagens promenad!

Väl hemma kokade jag havregrynsgröt och gjorde te. Efter min mysiga frukost och lite mer värme i kroppen bestämde jag mig för att åka till stallet. Jag hade från början tänkt att åka upp på eftermiddagen då det vädret skulle bli bättre, men tänkte att det är lika bra att få det gjort. Han är ändå blöt och står med eksemtäcket på sig så tänkte ändå inte rida. Bráinn har på något sätt lyckts göra hål i både sitt flygtäcke och sitt eksemtäcke. Något hans matte inte alls tycker är uppskattat, får se om det blir värre i veckan.

Väl hemma blev det en städning av min sminklåda då jag länge har tänkt att den är stökig och behöver sig en rensning. Har väldigt mycket smycken i den som jag aldrig använder och då är det bättre att någon annan kan få möjlighet att använda dem. Så 2h senare var den fixad och fin. Nu ska jag bara hålla ordning i den.


Likes

Comments

Idag har det känt som om allt har gått emot mig, har verkligen haft en sådan otur. Jag har verkligen inte haft någon energi idag alls, gått runt och frusit så nu hoppas jag att jag inte ska bli sjuk. Förmiddagen spenderades på jobbet. Känns väldigt konstigt att det imorgon är min sista dag där. Att jag inte kommer få gå dit igen på måndag att det kommer dröja minst 2 år innan jag kan jobba inom vården igen i min kommun.

Efter en rätt seg förmiddag på jobbet så möts jag av en Thor som är lös i magen, min stackars lilla kille! Han är så lös så det bara rinner ur han. Vet inte varför eller vad det skulle kunna vara men han har fått lite ris så hoppas att det blir bättre. Fick mura in han i köket när jag skulle åka till stallet för att skona att det ska hända någon olycka i möblerna nu när han inte riktigt kan kontrollera sig.

Precis när jag hade som mest bråttom till bussen så spricker ju självklart min dragkedja på ridskorna så fick rota fram ett par gamla och söndriga ridskor och springa vidare. När jag går av bussen börjar det självklart att regna. Kan man ha mer otur? Hade bestämt med en vän i stallet att vi skulle rida ut ihop för första gången på våra hästar. Då Bráinn lätt kan blir triggad och stark av andra hästar lånade jag Sandras islandshäst stångbett. Något Bráinn funkade väldigt bra på faktiskt.

Vi hade väldigt tur under våran ridtur då det inte var mycket folk i Delsjön som är området vi rider i. Båda hästarna var faktiskt otroligt lugna, men visst Bráinn höll täten i en friskt tempo. Min fokus var idag på att han skulle skritta. Då rundan var väldigt backig och han inte har topp kondis nu så fick formen vara som den var.

När jag skulle släppa ut Bráinn i hagen igen så såg jag en till mardrömshändelse! Mitt fina zebratäcke har två stora hål på sig!! Nu ska jag försöka komma på hur jag ska laga det och få ihop det igen. Då jag verkligen är jätte nöjd med det.


Likes

Comments

Jag har varit uppe sedan 06, började med en skön promenad med Thor innan vi båda kröp upp i soffan och åt frukost. Man får så himla mycket energi gratis nu när det är så fint väder. Allt blir på något sätt lättare.

Jag blev hämtad av Sandra för att åka vidare mot stallet, hon skulle träna för Eyjolfur Porsteinsson på Eskilsby gård och behöver hästskötare. Som vanligt uppskattar jag väldigt att åka med och ser det som en chans att få se och lära mig. Sandras häst Örn och Bráinn är rätt lika vilket göra att jag kan tänka mig in i det Sandra gör och då får jag väldigt bra tips till min egen ridning.

Bránn går på bete och vilade idag, så det blev mest mys och pussar i hagen. När jag kom låg Bráinn och hans hagkompis Walle och sov sida vid sida så fantastiskt mysigt. Igår tömde jag min box på allt torv och skurade den. Blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet, nu behövs det bara lite färg för att fylla i där det släppt. Jag har även gjort en egen liten skyllt till Bráinn där det står att han är på bete. Det blir ofta att andra hästar sölar på hans boxdörr och då är det så jobbigt med plastfickorna som vi har idag. Så nu kan jag lätt bara torka av min lilla skyllt.

Nu ska jag strax göra lite mat för att senare gå till jobbet. Nu är det inte så många arbetsdagar kvar innan semestern.Likes

Comments