aandreablixt@aandreablixt

Jag är så himla glad och tacksam över min fina häst! Hon är ta mig fan alltid felfri, dom enda gångerna hon haft fel denna säsong har det fasen berott på mig.

Idag red vi en 120 och alltså haha. Det börjar med att hon kändes väldigt pigg och alert. När jag rider mot 1an känner jag hur hela hästen bara blåser upp sig och det går saktare och saktare..då SKITER hon alltså precis innan 1an haha så all fart försvann och hon fick verkligen ta i för att slå lyra över. Tappade rytmen och red på 7,5 språng till 2an där det skulle vara 8..ingen bra början. Samlade mig och hoppade resten av grunden helt okej. 8-9 som var första i omhoppningen var planen att rida lite på innerspår och plocka bort ett galoppsprång, jag var för sen, det blev 6,5 och hon fick ta i igen..efter det var det verkligen bara fighting som gällde..Diamond var lite pisst för att behövt ta i så men vi krigade oss igenom omhoppningen och VANN ⭐️ även om gårdagens runda var bättre så var detta så fruktansvärt GÖTT!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Befinner mig just nu på hotellet i Vänersborg, igår var första starten och den gick jättebra 😃

Vi red en 120 bed A:0/A:0, Diamond kändes super! Lydig och spänstig, luftade väldigt fin. Fick till en riktigt snabb och bra omhoppning men tyvärr!!! Gjorde jag en supertabbe på ett räcke, ville trycka av henne alldeles för långt ifrån, så trampa hon om och hade inte en chans att klara det hindret..var så sur på mig själv för det, vi hade kommit 2a med den tiden..men vi fick en 7e placering med det iaf, inte så många nollor alltså. Diamanten var verkligen värd ett pris för den rundan ❤

idag blåser det som tusan tyvärr, tävlingen börjar inte förens 15:00 idag så det blir en lugn förmiddag. Vi har varit vid stallet och gått med Diamond, som tur är verkar det inte som om hon besväras allt för mycket av blåsten trots att det låter så mycket i de mobila stallarna..halva banan har blåst ner också haha.

Likes

Comments

Så får det bli ridhuset! Trimma Diamond nu och sen göra iordning allt till Prima, ikväll ska vi tävla 😃

Likes

Comments

Nu ska odjuret trimmas och idag hoppas vi på en snällare häst 😅 sen ska jag hålla i min första träning så det blir spännande!

Likes

Comments

Mellanlandar hemma för lite mat och en alvedon innan ett jobbpass, jag har åkt på en fruktansvärd tandvärk?? vem får ens det...förmodligen någon skit mellan tänderna som gjort att det blivit inflammerat eller pga att mitt sockerintag är det sjukaste en människa kan skåda.. på ett sätt bra för stoppar jag något i munnen nu som innehåller socker känns det seriöst som om tanden ska ramla ut.

Trimmade båda hästarna idag och alltså Diamond!! vilken stjärna..red på novabettet idag och hade mest ställt in mig på att hon hade kommit på hur snällt bettet är och totalt kört sitt egna race..men faktum är att hon var så himla mjuk och stabil i munnen..tog jättefint stöd och det märktes verkligen att mördarpasset igår gav resultat idag. Verkligen så kul när man känner att hästarna är genomridna.

Prima då hahaha fyfan vilket odjur!! Hon blir helt störd av att vila seriöst... som om jag inte redan hade kasst utgångsläge så började det även spöregna när jag skulle rida henne och vi fick gå in i ridhuset där hon aldrig går speciellt bra och dessutom inte med massa överskottsenergi i kroppen, självklart var det en häst där nere när vi kom dit som precis skulle lämna och då blev det även separationsångest som vi fick börja ta itu med. Satt då på en halvgalen häst som mest bara sprang runt... tänkte att detta endast fick blir ett pass där jag gör skitjobbet..typ får henne att lyssna på halter och igångsättningar, lura henne hela tiden, få henne att tänka och fokusera på det jag ber om osv. Typ sånt man gör med en 3åring:)))) men om man ska se det positivt så kunde jag skymta några stunder där hon faktiskt visade att hon inte glömt bort allt vi jobbat på och glänsa korta stunder, innan har hon bara spänt sig och i princip gått så hela passet. jaja inget att haka upp sig på, imorgon är hon snäll igen!

Likes

Comments

Har jättemycket träningsfilmer som jag tänkte visa. Denna är från i tisdags och Diamond var så fin! Så lydig och trevlig att rida..testade att rida fram och hoppa det första utan sporrar vilket funkade kanon..hon slog inte med huvudet och ibland när man kommer åt henne med sporrarna så blir hon lite upprörd..samtidigt så behöver jag dom för det lilla extra när hindrerna blir högre. Men det var verkligen ett bra koncept att lägga upp det så.

Hon har verkligen blivit så snabb i sina framben (hehe tjatat om det innan) men nu försöker jag, på träning att lägga henne lite in i hindrerna för att hon ska bli ännu snabbare..på tävling hjälps vi åt mycket och ibland får jag nästa "lyfta" henne över. Att lägga henne lite in i hindrerna gör att hon får sköta sig själv..ibland river hon med frambenen men det gör att hon lyfter bättre nästa gång. Älskar att träna med den här hästen, hon är bäst ❤

Likes

Comments

Godmorgon! Riktigt gött att börja jobba sen eftermiddag idag och ta en liten välförtjänt sovmorgon 😊 igår trimmade jag Diamond på kvällen men trots det var de fruktansvärt svettigt och varmt haha men så gött väder!!! Testade novabett på henne faktiskt då hon är väldigt känsligt för skav i munnen och det verkade funka, hon gick varken sämre eller bättre än på tredelat så det är verkligen något jag kommer variera med. Dock har jag inte trimmat henne på några dagar och då är hon ju alltid lite jobbig men jag fick igenom henne någorlunda så ska köra på samma idag och se om det känns ännu bättre. Prima har fått 2 lugnare dagar nu ska hon trimmas idag och imorgon, ska testa detta upplägg på henne och se hur hon svarar på tävlingen på tisdag. Hon gick ju så jäkla bra på pay and jump efter att ha gått lite hårdare några dagar. Visserligen kommer hon säkert vara dödstrött i andra klassen på tisdag efter allt härjande haha men jag tror hon spänner av mer inne på banan.

Fina Diamond när vi kom 4a i 120 klassen under wermland equstrain games för två veckor sen ❤

Likes

Comments

haha i Torsdags hände något som fick mig att känna, okej chilla lite med livet nu du är så förvirrad!

Jag hade tänkt åka ut till Hammarö för att träna Prima, henne tränare jag ju själv utan tränare och eftersom jag har anläggningskort på Hammarö så är det super att träna där, det står alltid hinder framme och det är en stor bana med bra underlag. Jag kollade schemat ifall banan var bokad men hittade inget, halvvägs till Hammarö ser jag på Facebook typ någon "pay and jump på bästa Hammarö idag" haha då har dom alltså pay and jump där = banan är stenbokad och detta VISSTE jag verkligen men hade totalt glömt bort det såklart:)) vi kommer fram och kika hur långt dom kommit och självklart är dom redan på 110 och det kändes lite stressigt och tufft att börja med, men dom var så snälla så jag fick efteranmäla mig och hoppa 1m i slutet när alla var klara <3 så det blev en riktigt bra träning trots allt haha..

Prima kändes iallafall riktigt fin! hon var riden väldigt hårt några dagar och tyvärr blir hon ju snällare ju mer jag rider haha..dock vill jag inte pressa eller rida för hårt för mycket pga att hon inte är så gammal.

Det var en bana på 10 hinder, titthinder och kombination..grejen med henne är inte själva banan och hoppningen som är problemet utan att få henne avslappnad, är hon avslappnad blir det garanterat en felfri runda om inte jag lägger henne i skiten. Jag vet inte om det var för att jag ridit henne så mycket innan eller för att hon varit på den banan innan men hon var så himla lugn och avslappnad. Hoppade hela banan jättefint, vågade ta av lite längre ifrån men lyfte även bra på tassarna när vi kom lite nära, jag är jättenöjd med henne och vi fick med oss och fin felfri runda.

Likes

Comments

Hej! här kommer lite bilder och även filmer med voice over från tävlingen i Karlstad..hoppas det uppskattas :D

haha så fantasifullt att både ladda upp bilderna och använda dom som miniatyrer på filmerna :)) men det ser lite snyggare ut på yt

Likes

Comments