Vad gör jag här?

(o)Hälsa, Tankar

På en psykosavdelning. Träffade min sjuksköterska som ville att jag skulle vara inlagd och jag fick inte direkt något val. Och tvångsvård vill jag såklart inte ha när jag är i skick att lägga in mig själv. Så jag åkte till psykakuten igen och blev inlagd på psykosavdelningen. Jag fattar inte varför de inte lyssnar på mig. Läkarna är så fästa vid att jag har psykossymtom men ser inte till allt annat. Röster kan man höra utan att ha en psykos. PTSD kan ge psykotiska symtom. Jag är inte psykossjuk.

Jag förstår att det är svårt att diagnosera mig när jag har så många olika symtom men man kan iallafall lyssna på mig. Ssk lyssnar på mig men har ju inte mandat i vad jag ska få för diagnos. Hon försöker nog förklara så gott hon kan.

Så trött på detta. Vill bara få den där utredningen gjord så slipper de undra sen. Men jag vet inte det kanske inte heller ger någon klarhet.

Många medicinändringar nu också. Ökad risperdal, minskad lamotrigin (pga ökad risk för självmordstankar) och brintellix istället för fluoxetin. Åt helvete med allt.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Alltså, jag ser mitt liv gå i repris när jag läser om hur du har det nu. Jag mår illa. Blir så ledsen och arg. Jag förstår att du till sist börjar tvivla på dig själv. Och ibgenting kan jag göra åt det.
Fan ta dem om de vanvårdar dig med fel diagnos i massor år också.
Kram
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag är glad att jag har bloggen iallafall och att du hittat hit annars hade jag nog svalt psykosdiafnosen alldeles för lätt. Och tur att jag är intresserad av sjukvård så jag läser ju mycket även om sånt som inte rör mig.

Så ledsen att du fick gå igenom så mycket som egentligen inte hade behövts med mer kunskap. Kram❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Jag vill bara ge dig ett oombett råd när du träffar läkare på avdelningen just nu. Börja inge ifrågasätta på ett för framfusigt sätt. Det gillar de inte. En del vill inte att patienten kan eller ifrågasätter någonting alls. De vill bestämma bara. Så håll dig så lugn du kan och ta upp sakerna senare när du har din ordinarie läkare och ssk. Försök bara visa dem att du förstår att det du upplever ät konstigt och ologiskt. Ibland kanske man inte känner ens det men så länge du gör det så försök fåfram det.
Det löser sig såsmåningom. Det måste det.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ska tänka på det. Jag vet att vissa läkare kan bli väldigt stötta om man ifrågasätter. Jag har nog haft tur att de flesta har varit inlyssnande men nu denna jag träffade (min tidigare läkare) verkade inte lyssna på det jag sagt tidigare alls utan direkt "psykos-klockor". Ska skriva ner några rader utan att köra över, om jag stannar ända tills måndag här så har jag ju tid på mig att formulera ihop något. Jag kan ju skriva iallafall.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Jag har träffat båda sorter av läkare. Mest de som vill ha makt tycker jag.
Skrkva kan du definitivt. Du är bra på det.
Och nu när du ändå är där så passa på att vila och få lite omsorg med mat osv. Du var ju egentligen inte redo att åka hem när du ibte fick vara kvar. Så gör det. Vila och ta det lugnt.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tråkigt att du fått uppleva de läkarna.

Tror jag blir lite som ett barn. När jag måste vara inlagd så vill jag inte och när jag inte får så vill jag. Men ska försöka vila. Det finns tv på rummet iallafall.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Tv på rummet? Vilken lyx. Perfekt.
Helt ok att du känner så. Du kanske vill ha makt över ditt liv. Det du vill och behöver.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ja så är det nog. Vill inte att någon annan ska bestämma. Det har någon redan fått göra för mycket.

De la till tv på rummet nu i den nya byggnaden. Väldigt skönt att kunna distrahera tankarna i ensamhet.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Det förstår jag sannerligen. Du ska ha tillbaka din makt. Den är din.
Sov så gott du kan nu. Kram💖
nouw.com/shining
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Massor av styrkekramar till dig! Jag förstår att styrkekramar inte räcker, men jag hoppas att det ger dig lite hopp! <3 Det är så surt att vården inte alltid lyssnar på en, och speciellt de som sätter diagnoserna... Kramar <3
nouw.com/psykiskohalsablogg
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack för omtanken. Kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks