Utsättningssymtom?

(o)Hälsa, Vardag

Senaste dagarna har jag mått dåligt både psykiskt och fysiskt. I måndags och tisdags så fick jag något av ordentliga allergiska symtom. Extremt torr i näsan och igår nös jag säkert 50 gånger under max två timmar. Men igår köpte jag nässpray mot allergi så idag har de symtomet varit mycket mildare iallafall (tycker det är konstigt att inte mina allergitabletter räcker PLUS att jag ju ta theralen som är mot allergi också. Kanske ska ta lergigan till kvällen? Jag har ju det vid behov till natten och det är ju mot allergi också). Jag sov också extremt dåligt mellan måndag och tisdag men inatt sov jag bättre däremot vaknade jag med migränliknande huvudvärk och muskelvärk. Tog smärtstillande som hjälpte men nu är huvudvärken/muskelvärken tillbaka om än inte lika starkt. Jag började, precis som de flesta andra säkert gör när man får influensa-/förkylningssymtom nu, fundera på om jag fått corona. Jag kan ju inte säkert veta men efter att ha läst om utsättningssymtomen från venlafaxin så är det säkert det. Jag har även stötar i huvudet som också är vanligt. Ikväll har det varit så fort jag typ rört huvudet. Jag kan få så av ångest också men inte såhär mycket.


Jag har känt mig ännu mer förvirrad än vanligt idag också. Eller inte mer än vanligt men som jag får i perioder. Där jag knappt vet vilken dag det är och jag har svårt att komma ihåg vilket år vi befinner oss i. Det skrämmer mig, att känna att jag inte har kontroll över så basala grejer. Det känns som att jag kastas mellan årtalen typ. Svårt att förklara och jag vet inte om det finns någon annan som har upplevt det?

Nu ska jag vila. Har försökt att vara snällare mot kroppen idag. Det har gått lite sådär men ändå bättre än på ett tag.

Ta hand om dig <3

PS: allt jag skriver låter fel idag. Som att orden är påhittade. Så förlåt om det låter konstigt en jag tror att orden finns. Ville få ur mig detta iallafall oavsett ordens icke existens.Gillar

Kommentarer

Karin
,
Bra att du köpt allergispray. Räcker det inte kan du ju ta mer antihistaminer så länge. Låter jobbigt. Du har tillräckligt som det är tycker jag.
Håll ut. Utsättningssymtomen kommer gå över.
Din förvirring förstår jag. Kastas mellan årtal och personer med. Har haft dålig koll på sådant i perioder. Blandar ihop platser, tider, människor med från då och nu. Kanske är något slags flashbacks bpde visuella, känslomässiga och auditiva. Vet faktiskt inte.
Rörigt och jobbigt.
Hoppas att du får sova gott inatt. Och att du får må bättre imorgon. Lite massage eller liknande kanske kan hjälpa mot muskelvärken och spänning.
♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Då är jag (även om jag önskar att andra slapp det) inte ensam i det

Igen så har jag vaknat varje timme och vaknat vid fyra och inte kunnat somna om. Jag kanske har både förkylning och utsättningssymptom då jag nu fick höra att min mamma har 39,5 i feber. Så dubbelt upp kanske 😓

Hur har du sovit inatt?❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Men vilken skit. Ganska hög feber. Så trist för din mamma och hoppas att du slipper få det ännu jobbigare med det där också.
Somnade runt fyra inatt. Känns inget vidare nör jag ska till psykologen om en halvtimme. Jag har inte direkt lust.
Hade du mardrommar inatt med? Eller orolig sömn överlag?
Tänkte på det du också snrev om att kastas mellan år osv. Det har jag haft länge med. Kan du också sitta typ hemma med tex din mamma och året ändras och plats och personen som egentligen är din mor blir någon anna så att du liksom ser din mammas ansikte men samtidigt den andres i samma bild? Så upplever jag det ofta med detta vilket är skrämmande men jag har lärt mig att då är det dags att titta bort elmer lömna situationen ett tag. Återintegrera mig genom att göra något annat. Blir så svårt stt hålla en konversation då och kan inte titta på någon som är en dubbel person. Fattar du hur jag menar?
Oj, jag måste åka nu. Hoppas att du kan vila och få lite mer ork. Du är säkert dubbelt sjuk. Vila, vila, vila. Småpyssla.
Kram ♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag får inte träffa min sjuksköterska imorgon heller så det känns jobbigt. Det är typ de korta samtalen som håller mig ovanför ytan. Men vill inte smitta någon så det är bara att stå ut. Rädd att jag ska bli psykiskt sämre av att behöva minimera de få sociala kontakter jag har. Min mamma har fått göra Corona-test idag då hon jobbar inom vården, 1-2 dagar skulle det ta. Så har hon det så har jag säkert det också...

Att somna så sent är verkligen jobbigt. Jag tycker man känner sig ännu ensammare på natten om man inte kan sova. Jag tror att det också är ett utsättningssymptom - ännu sämre sömn. Men vaknade av både mardrömmar, för varm och för kall.

Det att det blir ett annat år och plats känner jag igen. Folk runt mig upplevas som andra människor eller som robotar nästan. De kan se helt annorlunda ut men fortfarande vara sig själva om du förstår hur jag menar. Så inte riktigt som du menar tror jag inte men lite liknande. Som att de blir en del i overkligheten.

Hoppas att det går bra hos psykologen. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Bra att hon fått göra testet. Hoppas verkligen att det kommer tillbaka negativt. Har du fått någon feber du med idag?
Verkligen jobbigt att du ibte kan träffa din ssk då heller. Förstår att det är det som håller dig flytande. Du får skriva mer istället om du orkar. Och vara hos din familj.
Kan säkert vara utsättningssymtom som gör din sömn ännu sämre än vanligt med. Det har jag i alla fall upplevt vid varje medicinjustering. Ja, hemskt är det att vara vaken när man egentligen behöver sova. När klockan passerat tre känner man sig definitivt mer ensam än vanligt. Och frusterad och arg blir jag också och börjar skada mig vilket ju knappast gör att man somnar alls.
Har verkligen försökt att tänka empatiskt att oj, nu är det jobbigt för dig att inte sova men till slut slår det alltid över i hat istället. Måste verkligen jobba med detta.
Att uppleva människor som otäcka och inte mänskliga är någon annan mer dissociationsgrej jag också har. Inte som robotar men att de är spöken, aliens, något slags monster. Minns när jag var inlagd på psykos sist att jag var fullständigt livrädd för en tjej där och allra mest hennes hår av någon anledning. Upplevde något slags overklig tyngd av det som gav mig sådan ångest att jag inte kunde se henne. Eller delar av människor eller mig själv. Händer, ögon, ben,. Usch, det finns så mycket som kan bli helt skruvat. Man kan ju nästan undra om man fått i sig LSD ibland.
Hur är det med rösterna idag? Och hur mår du nu? Har du kunnat pyssla med något eller är du helt utslagen av symtomen?
Pratade faktiskt om din blogg med psykologen idag och hur jag känner med den och dig. Inte att jag sagt vikken det är. Bara att jag börjat följa en blogg som betytt mycket på ett både skrämmande, ovant och bra sätt
💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag är väldigt trött av symtomen. Men har lagat lite mat iallafall annars har jag bara vilat och slötittat på tv. Jag tror nästan jag hade feber i morse. Frös väldigt mycket och sen efter alvedon så svettades jag så det rann men nu känns det som att jag inte har det längre. Musklerna värker men att jag känner att det gör ont är ju på ett sätt ett bra tecken, då är jag ju ändå närvarande smärtmässigt i kroppen. Ibland tappar jag ju smärtkänslen helt när jag dissocierar. Har stötarna i huvudet och kroppen också så nu är det många symtom som får försöka samsas om mig.

Det måste ha varit väldigt läskigt för dig. Jag har aldrig fastnat på just någon person utan det kan gå i vågor. En gång en person och sen en annan nästa stund. Men fastnar mycket i att väggar ska explodera på mig eller som du vet, att universum ska absorbera en. Det är nästan alltid med i rädslan. I höstas när jag var inlagd så trodde jag att väggarna skulle explodera på mig hela tiden jag var inlagd så fick många ångestattacker av bara det.

Idag är det inte så bra med rösterna. Känns som att de passar på ännu mer när de vet att jag inte kan fly någonstans. Börjar närma sig att de säger ”hur värdelös jag är och att värdelösa inte ska finnas” Igen. Är rädd att några av de ska säga att jag ska ta mitt liv för då vet jag inte hur jag ska hantera det.

Gick det bra hos psykologen? Eller bra och bra, hanterbart? ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Detta kom verkligen olägligt för dig. Förstår ändå att du kan tycka lite lite om känslan av att ha en kropp då den gör ont. Det kan jag med. Samt att det fysiska sjuka tar lite över det psykiska just i stunden.
Inte roligt att rösterna bara fortsätter. Är du kvar hemma hos dina föräldrar så du åtminstone inte är ensam? Och dj kan hälsa dem från mig att det sista du är är värdelös. Du är värdefull. Om du känner att du vill eller måste dö hoppas jag att du signalerar det.
Hos psykologen gick det sådär. Det är så jobbigt. Skrev i förra inlägget att jag pratat bla om din blogg och att den betytt mycket för mig. Och det här med behov som är ett så jobbigt ämne.
Återigen lustigt att du skriver om rädslan för att väggar skulle explodera. Inte lustigt som i roligt utan som i att jag tror jag förstår vad du menar då det påminner om min rädsla för att tak och väggar ska falla ner och krossa mig alternativt försvinna helt och jag sugas ut. Tyngd kontra tyngdlöshet. Just att taket ska ramla ner och krossa allting är något jag varit hysterisk av på psyk och stått i sängar och försökt nå upp osv. Det är så himla konstigt och otäckt och samtidigt skönt att inte vara helt ensam om dessa absurda upplevelser.
Den grejen vet jag förresten att jag ibland kunnat skrika ifrån till att det händer inte ett jävla dugg med taket. Då kan det faktiskt lugna sig ett tag. Samma med månen och solen. Eller ramla av planten. Om jag blir riktigt arg istället och säger ifrån så kan det då och då bli bättre.
Förstår att du blir vettskrämd. Det har jag också blivit. Särskilt innan jag ens visst vad detta var för något.
Håll ut i alla symtom du får genomgå just nu. Du har det riktigt tufft. Vila. Ät. Sov.
Kram
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Den känslan med väggarna är så jag menar med att de ska ”explodera på mig”. Att det känns som att de ska krossa mig typ. Precis så, tyngd kontra tyngdlösheten. Sånt jag känt mig så himla ensam i, men nu vet jag att jag inte är det och du är det inte heller. Så konstigt egentligen att just du hittade hit till min lilla ”dagbok”.

Pappa var här och lämnade lite mat innan. Annars har jag varit i lägenheten. Det har fungerat tills för en stund sedan började gråta av allt men det har lugnat sig nu. Måste nog våga åka hem till dem imorgon annars hamnar jag nog där att jag börjar isolera mig, det blir lätt så för mig. Men både rädd för att smitta någon om jag och min mamma har olika men också för att bli smittad och sen inte få ventilera med min ssk på veckor. Så illa blir det ju säkert inte men jag tänker ofta det värsta. Sen orkade jag väl inte riktigt visa hur jag mår idag...

Du är så himla grymt bra som tar dig till psykologen trots att hela du förmodligen skriker nej innan/under/efter. Förhoppningvis så ger det något i det långa loppet.

Hoppas din dag har varit någorlunda hanterbar❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Tack för fina ord. Det är svårt att ta emot empati från någon tycker jag. Vet inte riktigt hur man tar emot den.
Jag är väldigt glad att jag hittat din blogg av alla miljoner därute. Läser så väldigt få. Och jag hade inte heller sökt via ord som dissociation eller något utan du hade bara kommenterat den andra bloggen jag läser. Konstig slump när man tror att man är helt ensam i världen med allt detta.
Vad bra att din pappa kom med mat. Det måste du ju ha. Gråta kanske du behövde göra. Du har det ju verkligen jobbigt nu. Men det ordnar sig med ssk och vården och utsättningssymtom och eventuell infektion. Åk hem till dina föräldrar imorgon igen. Isolerad bör du inte vara. Men du är inte ensam.
Om du vill prata om något så skriv. Jag tänker på dig och hoppas att dagen imorgon blir lite mer ok.
Sov så gott det går. ♥️♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag tycker också empati är svårt att ta emot. Har lärt mig hur man ska reagera och försöker verkligen ta in det andra säger.

Inatt har jag sovit för mycket typ. Tog fyra lergigan som jag också har vid behov och det hjälpte för bra typ (hade tagit theralen vid sju typ så det påverkade väl också). Så nu har jag minsann tagit igen sömnen som jsg har missat. Behövligt tror jag.

Hoppas du får en hanterbar (helst bra såklart) dag ❤️
nouw.com/andothermagictricks