Update

(o)Hälsa, Vardag

Ångesten håller ett stengrepp om halsen på mig. Igår hade jag svårt att andas hela dagen och gråten kom fram. Hade ingen sobril kvar (får några per vecka utdelat av psyk) så jag stod ensam med att försöka överleva. Självmordstankarna har varit väldigt starka senaste dagarna. Har sett mig själv skada mig på diverse olika sätt utan att jag faktiskt skadat mig. Kommer ihåg någon gång när jag såg mig själv hänga från träd varje gång jag var ute, lite så har det varit senaste veckorna. Samtidigt så tar något annat över och jag spelar teater när jag träffar psyk eller vem som helst. Ssk från Allmänpsyk var sjuk idag också så har inte sett henne på två veckor och det gör ont att veta att snart så kommer jag inte se henne mer.

Imorgon ska jag träffa psykologen igen. Tredje gången. Har varit så nervös inför gångerna så när jag kommit in på hans rum så har han tagit djupa andetag i mitt ställe. Tror inte att det kommer vara enklare imorgon men jag vet att även om jag ligger på 9 av 10 så sänks det en del under de timmarna jag sitter där. Sen ökar ångesten (prestationsångest) efteråt men den ångesten var hanterbar denna veckan trots fel jag vet att jag gjorde.

I nästa vecka skulle vaktmästaren komma och sätta in radon-mätare. Det gör mig lite nojig. Oroar mig att det är kameror samtidigt som jag är medveten om att det med största sannolikhet inte alls är det utan helt enkelt det som det står på pappret. Och denna veckan ska de byta låset till alla dörrarna....

Ta hand om dig, kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Den bilden var riktigt svart humor. Gillar.

Inte roligt att höra om din ångestökning. Bra att du inte skadat dig. Det är bra jobbat av dig.

När du beskriver de här bilderna du ser; ser du dem rent visuellt? Eller är det starka tankar? Jag känner igen massor i det där.

Kan det vara systers hemgång som ökat ångesten? Eller utredningen?

Även om det är jättejobbigt att du ska dit imorgon så är det för en bra sak. Så bra att den verkligen är igång.

Massa kramar❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Haha ja jag har rätt mörk humor, ett sätt att hantera allt.


Det är båda delarna. Ibland visuellt och ibland ”bara” starka tankar som bilder.

Jag har haft mens också så det kanske bidragit också. Depressionen är inte så intensiv som i somras/höstas men ångesten är väldigt påtaglig. Har haft mycket tankar på det som hände när jag var liten också så det påverkar en hel del...

Jag är lättad att utredningen är igång samtidigt som jag är rädd att psykologen ska säga att jag inte har något ”fel” och att de inte ska kunna hjälpa mig mer...


Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Ja, det är klart. Hormoner påverkar ju. Säkert ännu mer när man redan mår dåligt innan.

Inget "fel" tror jag verkligen inte att de skulle säga. OCD har du väl redan? Och Ptsd? Bara den kan ju skapa dissociationer och psykoser.

Terapi för dina traumatiska upplevelser tror jag mest på. Själva grunden. Men de utreder dig väl med för autismspektrat? Det är ju också viktigt att veta.

Ska tänka på dig imorgon. Det kommer att gå bra.❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jo det står ju ocd och ptsd (och icke-organisk psykos) i journalen. Sen som jag förstått det så är det också utredning om autism. Håller på med massa tester just nu wais eller nått heter det. Jag hoppas att psykologen är duktig på dissociation och trauma så att han räknar in det också.


Tack så mycket ❤️

nouw.com/andothermagictricks