Tystnad

Vardag

Hej, hur mår du?

Nu var det några dagar sen jag skrev senast. Mina ord tar lång tid att komma till mig. Sen händer det inget nytt direkt heller. Mår dåligt.

Jag har sovit hos mina föräldrar några nätter nu och jag vill inte riktigt vara i lägenheten. Måste lära mig att vara där igen. Kanske måste sova där i natt då jag har boendestöd i morgon bitti. Vill inte. Funderar på att flytta hem igen men samtidigt är det bra att ha en egen plats. Letar efter en ny lägenhet. Lite större och inte på markplan. Tror folk tittar in genom fönsterna vilket ger otrygghet. Samtidigt så känns en flytt som ett så stort projekt vilket blir övermäktigt i mitt huvud. Men jag tror jag behöver komma därifrån. Samtidigt kanske det inte ens skulle hjälpa, oron sitter i mig inte i platsen.

Jag tog upp med ssk att jag nog vill sluta med mianserin. Den kan ge viktuppgång och jag vill inte gå upp mer nu. Det är för jobbigt det också och mianserin har inte gjort så mycket för mitt mående. Visst sover jag bättre men känner mig seg på dagarna också. Sen har jag börjat se suddigare också så vet inte om det beror på den eller andra mediciner. Helst skulle jag vilja sluta med risperidon också pga ökad hunger och seghet men den hjälper ju faktiskt en del så den får vara kvar tills jag har läkarsamtal. Då kanske jag kan byta ut den?

Kram <3

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Dimsyn är väl en ganska vanlig biverkning på många mediciner. Hade inte heller någon effekt mot ångest av mianserin. Däremot sov jag och gick upp ganska mycket i vikt. Men det var tjugo år sedan. När jag provade den för sömn för några år sedan sov jag inte alls.
Tråkigt att du mår dåligt. Men det är väl ok att du bor hos dina föräldrar ett tag om du känner dig lugnare där. Och de inte har något emot det.
♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det finns så många biverkningar men jag har svårt att veta vad som är vad, psykiskt eller biverkningar. På mianserin står ju inte viktuppgång som vanlig biverkan (har jag för mig) så jag tänkte att det inte var den men jag har gått upp en del sen jag började med den men började med risperdal typ en månad innan så där är det också svårt att veta.

Mina föräldrar har tack och lov inget emot att jag sover här. Jag har kvar min stora säng i mitt gamla rum så det är ju redan klart för mig att sova här. Men är så trött på att jag inte klarar mig själv.

Hur mår du? Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Jo, det finns ju alltid en väldig massa biverkningar. Men just det här med synen tror jag är ganska vanligt. Särskilt om man äter flera olika preparat med liknande biverkningar. Jag får i alla fall dimsyn av de flesta. Mer eller mindre. Kan ju såklart vara psykiskt med men om synen är suddig även när du känner dig lugnare så är det nog snarare medicinen. Står det inte med viktuppgång på mianserin? Vad konstigt. Tror jag gick upp ganska mycket i vikt. Men jag sov ju också väldigt mycket på den tiden av den medicinen. Om man inte rör sig så gå rman ju också upp i vikt.
Fattar atg du vill vara självständig och bo själv men det ka ju bara vara under en tid. Tills du får mer stabilitet i utredning, terapi, mediciner mm.
Med mig orkar jag inte ens tänka på hur det är för då vet jag inte vad jag tar mig till. Råkade få återfall i självskade igen för npgon vecka sedan. Hatar mitt liv och mig själv och egentligen alla som faktiskt har ett liv pga avundsjuka. Kan inte sitta här isolerad i min lägenhet och inte kunna gå ut mer än på gården länge till. Saknar så banala saker att jag fattar hur understimulerad och desperat jag blivit av mitt paniksyndrom sista året. Aldrig någonsin kunna ens vara ute i en skog och gå. Aldrig ens i en butik, oggentlig toalett, luktebän av garage, av barr, åka bil och se ut genom fönstret på omgivningen, ja fy fan. Är tom rädd i mitt eget vardagsrum så jag sitter mest i sovrummet. Så kan det inte fortsätta. Tänker mer på döden än livet i nuläget. Och däremellan dissociation och flashbacks och tvång och ja, du kanske vet. Mitt absolut enda hopp är ny medicin när min läksre återkimmer i augusti. Allt annat är en parantes i väntan. Stå ut. Måste man det?
Hoppas att du får en dräglig dag. Umgåsmed djuren. Fota lite knske. Du tog ju så bra bilder. Kram
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Vad jobbigt du har det. Förstår att du känner panik av tillvaron. Och att du inte vill känna efter. Och avundsjukan, den har jag också. inte att jag inte vill att andra ska ha ett liv men för att jag också vill ha det. Jag vill ha ett liv värt att leva. Vilket det just nu inte är. Önskar att det fanns något magiskt piller som gjorde oss friska. Det enda som finns att göra är att försöka stå ut men det är så svårt Att orka med det när man inte vill veta av sig själv.

Förhoppningvis så kan någon ny medicin hjälpa dig få en mer Dräglig tillvaro ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Tack för dina ord. Vi får hoppas på medicin som kan lindra och terapi som kan lösa lite mer både du och jag.
Jag vill ju ibte heller att andra inte ska få leva bra liv. Det vill jag ju att alla ska få men i ärlighetens namn så har jag under mina sämsta stunder så stor avundsjuka mot de som lever normala liv att jag rentav kan önska dem någon veckas lidande i alla fall. Eller om jag sett fullsatta begravnibgar med mycket blommor, stora födelsedagsfiranden mm, så kan jag bli fruktansvärt hatisk och avundsjuk på den stackarn som redan är död pga jag är helt ensam och jag inte ens skulle vara en person när jag dog liksom. Vet inte om du känner igen dig eller om jag kanske är ond eller så. Jag tror inte det. Jag bryr mig mycket om tex hur du har det. Det handlar nog om avundsjuka för att det blivit lite väl tufft i livet. Samtidigt som jag ibte heller vågar ta någon plats eller knappt säga att jag har det piss. Helt kluven.
Snurrigt är det. Om någon frågar är det ju oftast någon annan i om mig som raderar orden precis när jag ska försöka.
Vi får kämpa. Tills vidare. Be sinnesrobönen.
♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag tror absolut inte du är ond pga dina tankar och känslor utan det låter mänskligt. Jag kan känna att andra har det väldigt lätt i livet och därav en avundsjuka men inte direkt att jag önskar dem lidande. Jag kan också känna avundsjuka på de som har stora födelsedagsfirande eller begravning då kan jag bara tänka på att jag inte betyder så mycket för många (jag kan dock se att jag betyder något för min familj just nu, ibland kan jag inte se det heller). Så jag tror att det grundar sig i att det har varit för jobbigt allt bara.

Skickar styrkekramar till dig ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Tack. Detsamma.
Hur har det gått med boendestödet? Har din dag varit uthärdlig? Förresten, hur gick det med mensen? Kollade du prolaktinnivån?
Känner du absolut ingen skillnad sedan du gjorde medicinändringarna? Så trist om det inte skulle ge den minsta lindring?
💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag hoppade över boendestödet idag eftersom jag sov hos mina föräldrar och inte orkade ta mig hem så tidigt. Jag satsar på att sova hemma imorgon (eller ikväll om det känns som jag vill) och ta emot på torsdag istället. Dagen har varit hanterbar. Den började med mycket ångest då jag vaknade i mardröm men tog ångestdämpande och sen var jag på min ena sysselsättning och nu ikväll har jag och mamma varit på promenad i skogen. Så det har ändå blivit en okej dag trots den dåliga starten. Jag hoppas att det inte blir för mycket ångest ikväll bara. Hur har haft en hanterbar dag iallafall.

Höjningen av risperdal har minskat rösterna lite mer men inte minskat ångesten eller dissociationen. Men tänker att det är bra nog, för nu. Det var ju för att rösterna blivit värre som vi höjde och nu är de lite minskade i volym. Därför ville jag inte be om sänkning av den just eftersom det känns som den har haft mer effekt än mianserin.

Mensen kom tillslut så jag tänker att det nog bara var tillfällighet. Men om det är likadant nästa månad så ska jag be om att få ta ett test.

❤️
nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det ska stå "hoppas du har haft en hanterbar dag iallafall" ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Vad skönt att den kom till slut. Ja, kolla upp detvom det fortsätter nästa månad.
Och bra ändå att höjningen av risperdal åtminstone kunde sänka volymen i huvidet något.
Nu får du vila när du kämpat under dagen med saker. Jag håller tummarna för att ångesten inte ökar ikväll åtminstone.
Mardrömmar fattar jag. Och insomnia. Så vidrigt att vakna med dessa mardrömmar. Hoppas att du slipper dem inatt och kan sova gott.
Samt håller också tummarna (larvig mening egentligen men jaja) för att du klarar sova hemma när du väl känner dig redo för det. Ingen brådska.
Kramar
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag drömmer alltid väldigt mycket så mardrömmarna kommer också rätt ofta... Kunde, tyvärr, tänka mig att du kände igen det...

Tack ❤️ Hoppas du får sova i natt! Kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Ayannas
Ayannas,
Alltså ta inte det här fel nu men det känns som om jag läser om mig själv. Ända sen jag drabbades av min panikångest, dissociatio och gränspsykos så har jag inte riktigt velat vara i min lägenhet. vet att problemet ligger i mig själv för Att det är ju här i lägenheten som allting utspelade sig. Det känns så skönt att veta att man inte är ensam och att det faktiskt finns andra där ute med samma erfarenheter som man kan byta råd med. Tack 🙏🏻 ❤️
nouw.com/ayannas
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tråkigt att du känner igen dig men fint att du hittat hit, det känns ofta väldigt ensamt i dessa symtom har jag märkt 😢 ❤️
nouw.com/andothermagictricks