Tidsuppfattning

Vardag

Ja vad är det? Antingen så går tiden för fort eller så står den stilla. Utan att jag själv hänger med. Igår var klockan 20:00 men jag var fortfarande kvar vid 13:00. Ibland tror jag att det är ett annat år. Teleporteras fram och tillbaka i olika dimensioner och tider. Försökt förklara för psyk någongång men de tittade bara på mig med ögon som inte förstod.

En sak har jag inte skrivit om än, tror jag. Den 2 februari så ska jag få träffa en psykolog och utredningen ska börja. Från att pratat om det sen 2017 när jag först fick kontakt med psykiatrin till att nu ska det hända. Jag hoppas det är en ordentlig utredning med allt från dissociation till autism. För jag behöver svar. Sen kanske jag har lite för höga förhoppningar angående utredning. Att allt ska lossna och jag ska må bättre. Men en utredning kanske kan leda till hjälp som hjälper i längden och inte bara för tillfället. Vi får se.

Målade en liten bild idag för första gången på länge. Hade en referensbild som var bättre än min men denna bilden liknar mer min nuvarande kroppsform. Rundare mage också bara men det var lite svårt att få till. ”Hip-dips” också såklart. Det har jag skämts väldigt mycket över och gör det fortfarande. Och bristningar/ärr fick jag inte heller med. Och jag har händer på båda armarna men tycker händer är svårt. Men att måla lite mer likt mig kanske kan få mig att minska hatet mot min kropp.

Kram ❤️

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Att utredningen börjar snart är bra. Som du säger mår man ju inte automatiskt bättre av en förklaring men det faller ju lite på plats. Sen hoppas jag man kan anpassa din vård mer efter den då.

Det där med tid känner jag igen. Faktiskt nästan precis som du skriver det. Upplever du också att personerna omkring dig kan växla i tid? Att den du har bredvid dig kan få en annan från en annan tids kropp och ansikte eller röst? På psyk säger de till mig att det inte är konstigt detta du upplever utan snarare vanligt vid viss problematik. Så även om du tycker det är obehagligt är du inte ensam i det.

Så roligt att se att du målat lite igen. Du är bra på det.

Kramar❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Nej, så tror jag inte att jag har det men att personer runt mig kan se förändrade ut har jag. Men mest som leraktiga eller robotliknande. Ibland förstorade eller förminskade också.


Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Ah, ja men så har jag det med. Det är väldigt märkligt. Jag vet inte om det är det läkaren klassar som hallucinationer eller hallucinationer som flashbacks eller om det är dissociationer. Kanske nån blandning.

Har det haft det ok på sistone annars? Är du lika trött? ❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Det är väldigt blandat. Fortsätter att kämpa emot suicidtankarna. Har dissocierat ganska mycket senaste veckan/veckorna. Men finns tillfällen där det känts lite okej iallafall. En av mina boendestöd har bytt jobb så det har varit jobbigt också.


Jag är lite mindre trött faktiskt men fortfarande för trött.

Är du någorlunda okej? ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Vad skönt att du är åtminstone lite mindre trött.

Men vad fasen att ett boendestöd skulle sluta också. Nu får det vara nog med ändringar för dig för ett tag tycker jag.

Men går det bra med följeslagaren numer?

Jobbigt med alla dissociationer. Har du några tekniker alls att hantera dem så de minskar? Ja, suicidtankarna bara måste du fortsätta kämpa mot och om det inte går så ropa. Vore förjävligt om nåt gick snett.

Med mig är det skört. Ja, mest så. ❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jo det går rätt bra ändå med nya. Men har inte riktigt bestämts vem som ska vara ”min” ännu.


Jag har några tekniker jag försöker med. Is i händerna tex men det funkade inte så bra då jag ”stängde av” händerna istället men det funkar lite om det mest är ångest. Du kanske har några tekniker som jag kan testa?


Hoppas att det snart lättar för dig ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Fattar det med isen. Blir lite lika för mig med om det är diss. Ja mkt lika. Precis. Bättre mot ren ångest.

Jo, jag har en del tekniker med det beror lite på vad för sorts dissociation det är. De här mer absurda verklighetsförvrängda som du också skriver om när saker ändrar sig. Krymper, växer, låter osv brukar jag försöka bara acceptera så gott det går. Liksom säga till dem jaha vad du var liten nu då. Eller jaha nu spelade det visst en låt här. Osv. Ibland går ju inte det om det är för skrämmande. Då tar jag extra medicin och konfronterar det som blivit fel sen. Om det handlar om mig själv så gör jag lite likadant. Säger hej till den nya personen jag ser. Accepterar den och välkomnar den lite även om det är skrämmande. Har nån flummig teori om att personen inuti mig vill bli sedd och då välkomnar jag den. Det kan neutralisera känslan. Om det handlar om tid så har jag tyvärr ingen lösning. Ska fråga psykologen. Försöka fokusera på saker kanske så mkt det går. Om det handlar om röster så kan jag tala med dem om det inte blir för kaosartat. Då tar jag extra medicin om det blir för skrämmande. Om jag blir förlamad så är det bara att vila. Det är det enda. Kroppen kommer tillbaka igen i känslen efter olika tid. Om det är epgrejer så är det också bara att vänta ut.

Nu vte jag inte om jag missat nåt. Har du provat att liksom välkomna det absurda? Säga hej på dig du typ hur märkligt och otäckt det än är?

nouw.com/shining
Shining
Shining,

Förrsten när saker ska sprängas eller ramla ner eller blir till luft eller för tunga osv så har jag en teknik som kan funka ibland när jag blåser bort det. Låter jätteflummigt men det kan funka. Blåser på det och säger nejdu, det där är inte sant. Eller ibland också klappar det som känns konstigt. Tar hand om det. Typ som stenen här ute. Jag tar hand om den och klappar den. Tröstar den nästan. När jag gör det så känns det liksom som att den blir lugn och kanske det är ångesten och något inom mig jag tröstar.

Hoppas att du fattar nåt av det jag flummar om nu. Nåt som du kan prova och göra en egen grej av.

Bli vän med dissen så långt det går. Det tror jag är det som funkar bäst för mig. Provocerande tanke när det är så otäckt många gånger men dissen är ju jag. Så jag försöker bli vän med den och låta den få vara med så länge den inte år fullständigt överstyr. För då får den bestraffning i medicin.

nouw.com/shining
Shining
Shining,

Om du brukar se en annan bild av dig själv typ i spegeln så prova att säg hej till den högt. Jag för en hel konversation til den faktiskt. Säger hej jaha vill du vara med idag. Ja, då får du vara det.

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Tack för att du tog dig tid att dela med dig. ❤️ Ska försöka testa det du skrivit. Det låter rimligt. När jag inte känner igen mig i spegeln så har jag bara undvikit speglar men då går jag runt och tänker på att det inte är jag och har ångest pga det. Så ska testa det också. Igen, tack för att du delade med dig❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Kom på en sak till. Vet inte om du brukar ha dem men detta att man inte vet var man är. Att inte känna igen sig alls i omgivingen. Att allt i tex hemmet känns främmande och man vet inte var man är bara. Då brukade jag alltid förr (nu med då och då) bli hysterisk av rädsla och till varje pris försöka "tänka" mig till var jag var. Funkar absolut inte. Blir snarare motsatt effekt. Numer så försöker jag att tänka ok nu vte jag inte var jag är igen men jag sätter mig här och så gör jag nåt och när hjärnan väl är edo att veta var den är igen så kommer det fram. Så då vet jag plötsligt var jag befinner mig igen.

Nu hoppas jag att alla dessa saker inte låtit snusförnuftig för det är långtifrån alltid jag lyckas med detta. Men det är det som funkar bäst för mig.

Tror du kan hitta fler egna nischer på likande tillvägagångssätt.

Hoppas att du får sova gott inatt och kram❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jo, sånt kan jag också uppleva ibland. Tack och lov inte så jätteofta. Ska ta med mig det tipset också.


Hoppas du också får sova gott inatt, eller iallafall så bra det går trots allt. ❤️

nouw.com/andothermagictricks