Tävling i psykisk ohälsa

(o)Hälsa

Jag tycker ofta att jag inte är "sjuk nog". Jag jämför mig mycket med andra som också är sjuka. Tyvärr är det väl även inom sjukvården lite att de jämför med vad andra har. Tex när jag visade upp de tecknen på "psykos" så blev min ångest helt plötsligt mer validerad. Slutenvården ville helt plötsligt låta mig vara inlagd och hålla kvar mig lite längre än vad jag ville. Mina ätbeteenden har nog aldrig setts som allvarliga nog vilket gjort att de gått längre och blivit värre. Men där har jag iallafall kunnat se att mina beteenden är sjuka medan mina självmordsförsök inte varit "allvarliga nog". Mina självmordstankar är inte "allvarliga nog" eftersom jag inte försöker ta livet av mig var dag. Och det är sjukt.


Det grundar sig väl i att man inte klarar av att validera sig själv men också att vården inte räcker till. Man "måste" vara rätt sjuk för att få hjälp. Det finns liksom inte det där mellantinget av vård. Sen att inom psykisk ohälsa så lever många med självmordstankar och då spelar det mindre roll om man är väldigt sjuk.

Jag vet inte om det jag skrivit får fram någonting. Vet inte om min trötta hjärna fått ihop orden och jag vet inte om jag fått fram det som jag egentligen menar så vi får se om inlägget är kvar.

Ta hand om dig, och, du är sjuk nog. Du är sjuk nog för att förtjäna hjälp.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Jag vet precis vad du menar. Jag har sett det så mycket på av delningar och det är en stor anledning till varför jag inte vill lägga in mig frivilligt. Jag orkar inte se den där tävlingen. Det är så påfrestande.
Och du är precis lika sjuk som alla andra. Jag vet att du inte känner så pga de anledningar du beskriver. Men det är du. Och du förtjänarr vård. Precis som alla andra som mår dåligt.
Ha kvar inlägget omdu kan. Du har ett viktigt budskap och det tänker jag ofta på nör jag läser lch skriver själv. Är det här konstruktivt? Hur mycket kanjag skriva utan atg det triggar andra. Vad är saker jag bör dela med mig av och vad fymmer det för syfte. Sjäkvklart ska ma kunna snriva av sig och få utlopö på så sätt också men det är en hårfin gräns ibland. Jag tycker att man lxkså har ett ansvar som psykisnt sjuk atg värna om varandra inom samma grupp. Att inte bara lägga ut triggande saker som skriker efter uppmärksamhet. Jag vet att den åsikten kan vafa kontroversiell men jag står fast vid det. Vi ska värna om varandra vi som står i marginalen och ibte gävla mot varandra. Om vi ser varandra och går ihop i detta så ka man få hjälp pp det viset med. Men det krävee jj ömsesidiighet såklart.
Starkt av dig att ta upp detta♥️
Hoppas att du kan sova lugnt inatt
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jo, jag tycker också att man har ett visst ansvar. Jag förstår att man ibland behöver få utlopp även för det triggande men där finns också en gräns. När jag hade mitt andra namn på min blogg så skrev jag ett inlägg om vad som hände i min kropp vid ett suicidförsök (efter att ha läst journalanteckningar) och det var ju inte konstruktivt någonstans och jag kan se nu i efterhand att det förmodligen triggade mer än det hjälpte. För då ville jag väl visa att "såhär allvarligt var det" och få det bekräftat av andra. Samtidigt behövde jag skriva om det för det var och är en traumatiskt(traumatiska) upplevese(r) så det är svårt med den där gränsen. Viktigt att checka in med sig själv. Nu väljer jag tex att inte skriva så noga om självskador för att det triggar och kan få någon annan att skada sig.

hoppas du också får sova lugnt inatt,kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Åh herregud så mycket stavfel. Hoppas att det går att läsa. Trött hjärna.
nouw.com/shining
Shining
Shining,
Och för att ge ett oombett råd så läs och ta inte del av de bliggar och texter och såda t du läser som du känner enbart går ut på att tävla. Försök känn efter vad det ger dig för eftersmak. Och radera dessa. För din egen skull. Jag tar cärna konstruktiv kritik om du tycker agg jag skriver om något eller visar saker som du mår dåligt av. Visst kan man må dåligt av det jag skrkver men som sagt det ska fylla ett syfte också tycker jag. Åtminstone till viss del. Jag vill absolut inte skriva och få människor lch enbart känna sig triggade av mig. Och jag vill gärna ha en dialog och utbyte om det jag skriver som är bekräftande för även andfa i liknande situation.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ibland triggar jag mig själv genom att läsa triggande saker (ett sätt att skada mig) men jag har blivit bättre på att lyssna inåt och se vad som gör mig sämre.

Jag hoppas att jag inte skriver för triggande även om jag vet att det ibland kan vara det, men jag försöker iallafaöl visa sidan där man inte behöver tävla i vem som har det värst.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Jag hoppas att du kan sluta göra det snart. Det är självskadande för dig.
Jag tycker inte att du skriver på det sättet dessutom tycker jag du har det där kamratstödtänket som fler psykiskt sjuka borde ha. Hade du inte haft det eller varit enbart tävlande i sjukdom så hade jag inte följt dig alls. Vilket jag gör varje dag.
Förstår att du behövde skriva om det du gjorde förut. Bra att du lärde dig något av det också. Och att du antagligen tog bort det för jag har inte sett något sådant hos dig.
Glöm inte någonsin att du är precis lika sjuk som en med ren psykos. Du kanske tom är sjukare på vissa sätt.
Och du kommer att få börja terapi snart tror jag.
Kram och sov så gott det går.
Och återigen tack för att du tar upp ett ämne som är väldigt tabu
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack för dina ord. Hoppas att du fick sova inatt och hoppas att din dag blir så bra den nu kan bli med allt som pågår i dig. Kram <3
nouw.com/andothermagictricks