Syster

Vården, Vardag, (o)Hälsa

Jag behöver skriva men jag vet inte om vad. Om allt som känns. Om allt som inte känns.

Jag längtar hem så himla mycket. Mer än vad jag brukar göra när jag är inlagd. Längtar efter gamla personalen på allmänpsyk. Känner mig säkrare där. Nu har det kommit en ny patient som är orolig av sig och pratar väldigt högt vilket gör mig ännu mer orolig så jag har hållit mig på rummet mest senaste dygnet. Det känns mer oroligt överlag här på psykos än på allmän vilket inte är bra för mig men det är som det är.

....

Några timmar senare. Min syster var här idag igen. Så skönt att få vara jag (vem det nu är) en stund och inte patient. Vi åkte och fikade och jag tog en marängswiss. Den var stor så nu kämpar jag emot viljan att spy. Men den var också rätt så god. Jag har tappat en del av min pratförmåga så det är jobbigt men att bara få vara med anhöriga gör mycket. Kanske har den nya antidepressiva hjälpt lite? Jag känner ju faktiskt något för mina nära igen. Önskar att slutenvården låg i min hemstad så att jag kunde få besök oftare eller att mina föräldrar hade bättre ställt med pengar så att resan inte vore något problem.

Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Shining
Shining,
Får du veta något om din vård ännu? Ledsen att du behöver vara där du är om du mår dåligt av det.
Jag har alltid tyckt tvärtom om avdelningarna. Har troligtvis varit en av de där oroliga högljudda på psykos. Du behöver inte vara rädd för dem. De är så förvirrade. Vet inte vad de pratar om. Har ett minne av att en personal sade åt mig att vara tyst för han fick ont i huvudet. Men jag fattade inte något.
Trivs du inte med någon av patienterna? Är du helt ensam där?
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är inte så farligt det är mer att jag känner av hans oro väldigt mycket och sänkor jag orolig själv. Sen konflikter har jag alltid haft svårt att hantera och han hade lite konflikt med personalen. Ikväll har han varit lugnare. Egentligen tror jag inte att det är just det som är värst utan bara att det är förändring. Jag har varit inlagd så många gånger på allmän så att vara någon annanstans gör mig förvirrad. sen att jag inte vet vad jag ska svara på hans frågor om han frågar mig. Han frågar hela tiden om han är sann typ och jag vet ju inte själv om jag är sann typ.

Läkaren sa ca 2 veckor till i fredags men om jag mådde bättre så kunde jag kanske skrivas ut nästa vecka. De är mest oroliga över att jag hör röster som säger att jag ska hänga mig och att jag förberett för det för att få tyst i huvudet. Så självmordsplaner egentligen. Så helst vill de ju att rösterna ska minskas innan jag skrivs ut. Vill hem till nästa helg då min syster kommer hem på söndag och stannar några dagar innan hon flyttar till Österrike...
nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Sen tror jag att det är lite det här att "jag mår säkert bättre på en annan plats" men så är det likadant på den andra platsen också.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Ah, så kan det säkert vara. Själva förändringen. Ombytet. Det fattar jag helt.
Och som du säger, du kanske vill fly och tror det blir bättre någon annanstans. Det blir det ju tyvärr inte för du följer ju med. Går inte att rymma från sig själv. Hoppas att du får komma hem snart och ha kontroll över rösterna. Vet inte hur man gör själv.
Jag brukar mest säga ja, så kan det vara. Eller jag förstår om någon pratar som du beskriver. Man vet ju inte själv som du säger.
Jag går ju också och gaggar sådär. Finns ju inget ordentligt svar på det då. Mer än att du finns. För det gör han ku. Du med. Hur konstigt det än känns. Och ibland finns man kanske inte och vad gör jag då? Det är som det är. Får lita på läkaren.
Hoppas att din ångest är mindre i alla fall.
Och det vore förskräckligt synd om du skulle hänga dig. Förstår hur du känner dock.
🧡
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tyvärr går det ju inte rymma från sig själv som du skriver, det hade varit skönt att få slippa sig själv ibland eller allt som oftast. Hoppas att din dag inte varit alltför jobbig. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks