Sista gången

(o)Hälsa, Vården, Vardag

Idag hade jag Läkarsamtal. Min ssk från Allmänpsyk var med för sista gången. Det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag hade målat en blomsterring typ och skrev lite på baksidan om att jag är tacksam för all hjälp hon gett mig och att jag kommer sakna henne. Först tänkte jag inte ge det då det gör för ont att säga hejdå. Men la till ”kanske ses vi igen beroende på vad utredningen visar” och då kunde jag ge det till henne. Läkaren var ”glad” över att jag inte varit inlagd sen senaste gången. Då kom det fram att jag egentligen borde lagt in mig då jag har skurit mig två/tre gånger sen dess pga overklighetskänslor (skär mig inte ofta och när det händer är det i princip alltid för att jag känner mig overklig/död/smutsig inuti/utan blod). Vill inte ligga på psykosavdelningen då jag inte fick så bra upplevelser av dem. De pratade nästan hela tiden om att de ville gå hem och min syster ringde till dem och bad dem fråga om vi skulle spela spel vilket de aldrig gjorde. Så har inte använt mitt ”frikort” till inläggning.

En bra sak är att de inte kommer förlänga ÖPT så länge jag sköter medicinen (vi ska minska med 25 mg varje månad tills jag är på 200 mg clozapin). Så snart så är jag inte tvångsvårdad längre men riktigt så enkelt är det ju inte. Tvånget att ta medicin är ju ändå kvar men utan det formella.

I helgen så fyllde pappa 60 så det blev lite firande och jag åt både pizza och tårta utan att kräkas efteråt så med det ätstörda har det blivit bättre, just nu. Det brukar gå i vågor och just nu är det en bättre period och jag hoppas att det ska hålla i sig så att det är bättre i det långa loppet. Att pappa fyllde 60 känns jättebobbigt. Är så himla rädd över att någon i familjen ska dö inklusive djuren men djuren är jag lite mer förberedd på. Tvångstankarna däremot är väldigt påtagliga. Köpte en brandsläckare för att jag knappt vågar använda micron för rädslan för brand...

Hur mår du? Kramar ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Vad fint att du lämnade målningen ändå. Jag hoppas att din utredning ska leda till nåt bra.

Så skönt att vara va med övervakningen av medicinen. Och att du får sänka.

Förstår din ångest med och inför allt annat. Kramar❤❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,