Paranoia

Vården, (o)Hälsa, Vardag

Jag har inte extrem paranoia. Jag kan oftast samtala med mig själv om att ingen alls försöker förgifta mig, att ingen alls ska sätta dit mig för brott, att ingen alls har kameraövervakning på mig. Men känslan finns. Och tankarna. Igår frågade läkaren om jag tror att någon vill skada mig och reflexmässigt säger jag nej då jag ju vet att tankarna är med största sannolikhet fel. Men jag lät nog inte så övertygande då han sa att jag måste vara ärlig och då sa jag ibland. Idag så fick jag för mig att saften luktade konstigt och att den säkert hade något som den inte skulle ha i sig. Nämnde det som att ”saften luktar konstigt kan jag få byta”. För jag vet ju att det förmodligen inte är sant.

Idag har jag varit ute på mina 2 x 30 minuter trots att världen var/är läskig idag. Jag har kunnat samtala med personal lite mer än jag brukar men sen blev det svårt att prata igen. Avdelningen är okej men jag känner mig mer ”hemma” på allmän. Tror det dels beror på att jag vill vara överallt utan där jag själv är men också för att det har varit lugnare där än här när jag varit där/här. Personalen känns också mer ”vi-vill-hjälpa-dig” på allmän vad jag kommer ihåg iallafall.

Läste i min journal igen och läkaren på akuten har skrivit ”dålig sjukdomsinsikt” vilket inte stämmer. Bara för att man inte accepterar psykossjukdom så har man inte dålig insikt. Sen att jag stirrade i hennes ögon. Det där med ögonkontakt är svårt. Antingen tittar jag för lite eller så stirrar jag tydligen. Det har stått det några gånger ”stirrande blick” eller ”undviker ögonkontakt”. Jaja.

Ikväll börjar jag med clozapin. En minidos. Mina blodprover såg förmodligen bra ut. Det förresten. Jag blev svimfärdig nästan (vitnade för ögonen) när hon tog blodet. Så det blir ju kul med blodprov varje vecka nu.... Sen tog de en vikt också. Hatar.

Hoppas du mår okej, eller till och med bra! ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Jag tycker som vanligt att allt det här låter så otroligt konstigt att jag inte förstår läkarens synvinkel överhuvudtaget. Du kan omöjligt ha dålig sjukdomsinsikt med tanke på det du skriver här. Det säger emot sig självt. Jag fattar inte hur han tänker alls.
Jag hoppas att clozapin kan få dig att må bättre ändå på något sätt. Men jag kan inte se några tecken till psykossjukdom hos dig på det sätt de verkar se. Jag har träffat så många med psykoser och schizofreni och jag bara vet att du inte har ren psykossjukdom. Visst kan man få gränspsykoser och psykoser och psykossymtom ändå men det är något helt annat. Och jag tror att du möjligen kan ha gränsspykos just nu men någon fullt utvecklad psykos kan jag inte se någonstans.
Skönt att du kan vara ute hursomhelst. Och att du tycker att det är någorlunda ok på avdelningen.
Jag är så orolig för att ditt liv sk bli helt felfokuserat. Du är 23 år och ska ha rätt vård.
Tänker på dig och hoppas att det blir ordning på allt och att du framförallt får MÅ BÄTTRE snart. Det är du värd gånger tusen.
Blodprov ja Fy fasiken. Inte roligt alls. Du får ligga ner så kanske det går bättre.
Stor kram❤❤
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det var en ung tjej och hon skrev samma sak förra gången också. Tror det ligger i att jag säger att jag "inte alls har någon psykos" och enligt dem så har jag ju det då blir det väl dålig insikt i deras ögon. Jag börjar dock lyssna på dem lite, tyvärr. Kanske har jag en mild psykos. det finns väl grader i det helvetet också tänker jag. Orkar inte riktigt bry mig vad de skriver om mig längre men läser för att jag får för mig att de skriver skit om mig.

Tack ❤️ Kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Jag hoppas hur det än blir att denna medicin ger dig lite ro.
Prova att säga att du håller med om det de säger kanske så får du se om de tycker likadant. Jag vet inte. Jag vill bara att du ska må så bra det går.
Hoppas att du får sova gott. Kram ❤
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack❤️ Jag har sovit bättre inatt än på några dagar nu. Skönt att inte ligga vaken från 3 och inte kunna somna om. Hoppas du fick sova gott❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Vad skönt att du sovit gott. Hopöas att blodprovet går bra idag. Och angående meningen du skrev om grader i helvetet så tänkte jag på den igårkväll men det blev för sent att svara dig. Du har mee än nog med grader i ditt helvete. Hur det än är så har du det. Du brinner ju nästan upp.
Kram♥️
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är blodprov en gång i veckan så det slapp jag idag! Jo, så är det ju. Det är väldigt tufft men just i "psykosdelen" så är det väl lite mildare kanske. Hoppas du får en lugn dag kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Lycka till idag och hoppas att du känner dig lite bättre❤❤
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Kramar! Har varit så trött nu några dagar så har somnat efter frukosten igen... Tog en dusch trots att det tog emot väldigt mycket idag! Hoppas att din dag blir så bra den kan ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Förstår att du är det. Det är nog nya medicinen. Hoppas att det stabiliserar sig efter ett tag. Du får vila dig även om det är tråkigt,
nouw.com/shining