Overklighet och funderingar

(o)Hälsa, Tankar

Igår var overkligheten stark. Trodde jag var overklig och att jag var död men efter ett inlägg i en stödgrupp på facebook, gosedjur och vila så lugnade den döda känslan ner sig lite men overkligheten är kvar. Vet inte vad som är verklighet och inte samtidigt som jag är väl medveten om verkligheten. Konstigt men det är så det känns.

Jag har mycket ångest. Det är väl därför dissociationen är så konstant. Ångesten hade väl blivit för ohanterlig annars. Fast den är på gränsen till ohanterlig ändå. Därför funderar jag mycket. Tankarna på död är starka och jag är rädd att jag kommer göra mig något. Eller rädd och rädd. Jag vill verkligen försöka överleva ett tag till. Ge det en chans. Så jag funderar på att kanske lägga in mig. Som vanligt lär det väl inte bli av men jag tänker att jag funderar tills på måndag (om jag inte kan ta ett beslut innan dess) när jag ska träffa ssk igen. Och då får jag ha ett beslut innan jag kommer dit. Det kan ju vara så att det ändå inte finns plats men då har jag iallafall försökt. Det som hela tiden sätter stopp är att jag känner mig till besvär, jag har svårt att se hur det hjälper i långa loppet, jag tycker det är jobbigt att vara inlagd och rösterna som säger åt mig att inte ta hjälp. Det är så mycket som ska övervinnas när jag tar beslutet att lägga in mig. Jag hatar det beslutet.

Någon del i mig vill leva. Den delen försöker skrika och det är väl också därför jag försöker så mycket. Vad ger mig rätten att ta död på kroppen när en del vill att kroppen ska fortsätta leva? Samtidigt orkar jag inte riktigt längre. Önskar att den del som vill leva bara kunde ta över hela tiden så att jag slapp ambivalensen. Leva kontra död.

Vi får se hur det blir. Kanske kan en inläggning hjälpa mig med att få koll på maten också? För det är jobbigt på den fronten också.

Jag har känt mig så ensam i mina upplevelser men detta citat stämmer. Det finns med största sannolikhet någon som känner liknande som du.

Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Bra citat.
Och bra att du fått lite hjälp via stödsida. 💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ja, det är en bra sak med sociala medier: att man kan få lite stöttning. Likadant här. Sen vågar jag inte skriva så ofta på facebook men när jag väl gör det så får jag stöd.

kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks