Medicinändring

Hej vänner! Hur mår du idag?

Jag mår sådär. Lite bättre just i denna sekund än vad det var igår. Tankarna och rösterna tar över mer och mer och jag har inte alltid kontroll. Men just nu så ville jag inte lägga in mig så jag försöker här hemma ett tag till. Jag fick så dåligt samvete igår om jag skulle bli inlagd att mina ökisar isåfall inte skulle få komma ut i lägenheten så jag kunde inte lägga in mig just idag. Sen så är jag väl som de flesta och vill inte vara på sjukhus. Särskilt jobbigt känns det nu när man heller inte får ta emot några besök, visserligen brukar jag inte ta emot besök om jag bara är inlagd några dagar men ändå. Sen är ju mina föräldrar inte riktigt krya så det kändes jobbigt att be om skjuts och då blir det sjukresa. Så det blev så många moment som skulle övervinnas och det var bara yttre saker, allt inom mig är ju alltid svårt att vinna över.

Anyhow. Jag ska öka risperdal... Egentligen vill jag inte men jag orkar inte med att rösterna tar över mer nu. De bestämmer redan så mycket. Som ssk sa så kanske jag behöver lite högre när jag mår sämre och sen kan jag sänka när rösterna är lite mer kontrollerade. Jag ska även sänka Lamotrigin. Tydligen kan fluoxetin öka den i blodet så jag kanske har för hög dos och då kan självmordstankarna öka, tydligen. Det känns jobbigt med alla medicinändringar som sker men samtidigt så har jag inte märkt så jättestor skillnad på den senaste. Eller kanske är det därför allt är sämre, jag vet inte. Det är som det är och så får det vara. Önskar att jag kunde bli medicinfri snart...

Jag tror jag ska åka hem till mina föräldrar rätt tidigt idag. Igår var jag där från två till typ åtta. Och jag satt i trädgården nästan hela tiden. Det var nog bra för mig. Vi har en minipool som vi kanske kan fylla också så då kan jag ligga i solen och sen doppa mig. Vi får se hur det blir. Just nu är jag med mina ökisar iallafall!

Dessa blommorna finns i trädgården.

Ta hand om dig <3

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Skönt att det jjst i denna stund är lite mer ok. Och att vara ute i dina föräldrars trädgård låter väldigt skönt. Om de tom har en liten pool. Vsr precis ute på vår innergård och försökte gå lite men värmen gav mig sådan panikångest att jag fick gå in. Tror jag får blodtrycksfall av mina tabletter och de ökar pulsen och så blir jag förvirrad och då kommer panikattacker direkt. Avskyr värmen över 20 grader.
Har du kollat fass angående risperidon/risperdal. Har haft den och jag vet att det är fler kombinationer som påverkas. Tex benz och fluoxetin, en del antihistaminer mm. Håll koll på det där så du vet vad som är biverkningar och vad som är psykiskt.
Tycker du att den hjälper mot rösterna annars?
Jag vet inte vad jag tycker om något för tillfället. Pratat med min läkare som säger att jsg måste sova med andra tsbletter annars blir jag ännu sämre. Jo tack jag känner det. Har skrivit ett långt brev då det är lättare att lämna in. Döden tar just nu upp störe del av dygnet än livet. Känner igen de där tendensernsa att jag liksom vill provocera fram den genom att gå för nära bilarna, strunta i plattor, rödljus mm. Om det sker en olycka behöver ju inte jag stå till svars för den. Inte bra.
Har du haft en sömnparalys någon gång? De var jag haft stora problem med och fick nu igen.
Så vacker pion och ros du lagt upp i alla fall. Hoppas att jag inte deppar ner dig med.
Bara ttt på willy wonkas chokladfabrik där jag ibte ens får en choklad. Bara surrealism och Alice i underlandet där kaninhålen öppnar sig för varje steg man försöker ta.
Ta hand om dig. ♥️♥️
Karin
,
Förresten skulle jag skriva att jag ätit lamotrigin jag med säkert fem olika gånger med exakt samma resultat. Jag blir uppvarvad, nästan manisk på ett självdestruktivt sätt. Jag får otroligt mycket självmordstankar och skadar mig massor. Blir mycket mer suicidal på ett totalt likgiltigt sätt.
Har kollat fass men inte hittat dessa biverkningar men om du säger att din ssk säger samma så är ju min upplevelse sann. Funkar ibte fö mig när jag redan har så dålig impulskontrolm i kombination med suicidalitet. Den ska ju fungera stabiliserande men det har varit precis tvärtom för mig.
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är en liten sån pool som man blåser upp men det är skönt att svalka sig däri. Har alltid älskat vatten så det är skönt att kunna svalka sig lite. Tycker också värmen är jobbig när det blir för mycket... Men mer att man behöver ha mindre kläder på sig, gillar ju inte kroppen som den är nu...

känner igen det där med blodtrycksfall. När jag hade nozinan fick jag blodtrycksfall och kände mig förvirrad och fick ångest av det. Den hjälpte jättebra för sömnen men fick sluta. Tråkigt att läsa att du har det så jobbigt. Önskar att du fick det iallafall lite lättare att andas. Risperidon har hjälpt mot rösterna. Jag har de inte konstant under alla dygnets timmar iallafall. Men dosen räcker väl förmodligen inte riktigt till.
Jag hade ingen aning om att lamotrigin kunde öka suicidtankar men läkaren min ssk pratade med sa det. Det är svårt att utvärdera den. den har nog hjälpt lite iallafall men nu kanske det slog över vid förra höjningen.

Att leva farligt är inte bra men jag förstår så väl varför du gör det. Jag gör det ju Också... Lite passivt suicidal brukar jag säga. Inget aktivit Suicidförslk men lever farligt.

Jag har haft väldigt många sömnparalyser i mitt liv. Har börjat kunna hantera det lite men det är fruktansvärt. Ett tag ville jag inte sova pga det. Nu är det lite mindre iallafall. Det viktigaste är ju att vara lugn när man vaknar och inte kan röra sig/ser saker men det är lättare sagt än gjort.

hoppas att du och läkaren kan komma fram till något angående sömnen iallafall. Inte bra när man blir sämre av medicinerna...

Hoppas du får lite lugn idag iallafall även om allt känns fruktansvärt mörkt❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Passivt suicidal var ett bra ord. Beskriver det läget väldigt bra.
Har du kunnat bada något i trädgården idag? Känna lite gräs och blomdoft? Hoppas det. Kanske det finns någon liten sjö där du bor så du kan få simma lite.
Tycker det är så konstigt att det här med ökat självskade vid lamotrigin inte står med i fass. Det mesta brukar ju stå med där.
Hoppas verkligen att höjningen av risperidon kan få dig lite mer stabil utan att det blir jobbigare med maten. Känner du någon skillnad i det när du bytt till fluoxetin?
Så du har också lidit av sömnparalyser? Aldrig något som fattat vad det var jag hade förr. Jag vågade knappt heller lägga mig för att sova pga det. Så vidrigt tillstånd. Helförlamad men vaken och hallucinerande. Hade det massor av gånger per natt en period och läste mig till att man inte ska ligga på rygg så detgör jag aldrig längre. Samt att man kan försöka röra ögonen fram och tillbaka så kan man få kroppen att vakna och då ska man gå upp fort som fasen innan man faller in i nästa igen. Så den perioden åt jag säkert fyra päronsplittglassar varje natt för att väckas tilll liv för att kunna lägga mig igen. Undrar om människor som dissocierar generellt har lättare för att även få sömnkonstigheter som dessa och klardrömmar och liksom halvsömn?
Nozinan har jag tänkt testa men jag har för mig att kombinationen stesolid och nozinan inte är den bästa och det fattar jag nog med egentligen. Får ta mer theralen igen ett tag.
Hur har det gått för dig på nya sysselsättningen annars? Och hur mår dina stackars föräldrar med virus?
Kram💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Klardrömt har jag gjort också väldigt mycket. Lite mindre nu när jag äter medicin för sömnen vilket är skönt men samtidigt så var det ibland skönt för då hade jag mer kontroll på drömmarna.

jag läste på FASS vårdpersonal då jag är lite intresserad Av mediciner och det står under varningar typ att självmordstankar och beteenden kan öka på lamotrigin. däremot står det ju inte på biverkningar vilket är konstigt det står ju det på alla antidepressiva.

Jag känner faktiskt lite mindre hunger nu med fluoxetin så jag är rädd att det ska bli värre igen men försöker tänka att det kanske balanserar varandra lite. Jag försöker också tänka att just nu är rösterna så jobbiga så då får jag försöka med risperdal ett tag. Sen kan jag sänka igen när det är stabilare. Förhoppningvis så hjälper det också att sänka lanotrigin om den ökar mina självmordstankar.

Idag har jag doppat mig i den lilla poolen och jag låg lite i solen så hann bränna mig lite, vilket inte är bra. Men när man legat i vatten så känner jag inte riktigt när det blir lite för varmt. Och tyxker mest om att ligga på magen så då fick ryggen ta en del. Det finns sjöar inte allt för långt bort men man behöver åka bil (närmsta är väl 8km eller nått så det går ju cykla men är så trött i kroppen) så jsg och mina föräldrar kan säkert åka dit när dem är friska. Mamma mår fortfarande inte bra men pappa mår bättre. Mamma mår väl också bättre men är fortfarande sjuk. Mamma har ju riskfaktorer så det var väl väntat att hon skulle få det jobbigare jag hoppas bara att det är på bättringsvägen nu.

Sysselsättningen har gått bra men har ju bara varit där två gånger ännu. Jag fick baka förra gången och lösa korsord så inga måsten eller krav vilket är vad jag behöver.

kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Hoppas att du inte brände dig alltför mycket. Svårt att sova med solbränd rygg. Kanske du tagit något svalkande på.
Låter som en precis lagom aktivitet på din nya sysselsättning. Inga krav men saker att göra nör du orkar. Och djur.
Så himla trist att dina föräldrar skulle behöva bli smittade.. Hoppas att det vänder snart för dem med.
Hoppas också att du haft en lugn dag. Här regnar det och det är skönt tycker jag.
Många hoppas i denna text men min hjärna orkade inte producera flytande, genomtänkt text idag. Ville bara skriva några ord till dig.
Kram♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack ❤️

Dagen har varit jobbig med maten. Mycket tankar också och likaså röster. Två gillar inte att jag kör på risperdal... De som brukar säga att jag inte ska ta hjälp. Också kommer tankarna in och säger att jag kommer bli ännu tjockare. Och då går maten dåligt. Hetsäter och kräks. Sen cyklade jag omkull när jag skulle hem till lägenheten så mina nya favoritbyxor gick sönder. Och när jag hittar någon favorit använder jag det mycket och blir ledsen när det går sönder så fick ta och beställa nya iallafall. Tur att jag har den ekonomin att jag kunde det. Hoppas de kommer snabbt.

Här har det varit lite svalare idag än igår. Rätt skönt det också. Det skulle regna sa de men det har det inte gjort här. Det behöver komma vatten nu.

Här spelar det ingen roll hur texten låter. Tänker att det är likadant för dig att ibland så flyter inte orden som man vill. Och man får vara "glad" om man får fram några ord alls. Kramar❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Att du ska behöva ha det sådär med maten. Har haft jättemycket problem med den men tycker mig väl ha funnit lite bättre läge i det nu. Spyr åtminstone inte. Och inte svälter mig. Någon gång måste du bara få komma dithän du med.
Behöver du höja risperdal så får du lyssna på din läkare. Så att det kanske hjälper mot rösterna lite mer.
Cykla omkull och förstöra kläder låter också skit. Särskilt när det är något man verkligen tycker om. Är helt på din linje där. Så svårt att hitta kläder som inte skvaer, är fel material eller vad det nu är att allt stör som man sätter på sig. Tur i oturen at de fanns kvar att köpa fler av. Ett tips om man har lige pengar någon gång är att köpa fler av det man väl hittat så har man när de första slits.
Sov sött inatt. Önskar jag dig i vart fall.
💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Bra att du har hittat lite stabilitet i maten. Det är så svårt när man måste ha mat hela tiden för att överleva liksom. Varje gång man äter så triggas något liksom...

Jag sov så rätt dåligt inatt. Drömde mycket när jag väl sov. Så på sysselsättningen så fick jag gå hem tidigsre För de såg hur trött jag var... känner mig väldigt seg i kroppen. Hoppas du fick sova bra inatt! ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Hoppas att du kunnat vila resterande av dagen idag. Bra att de är uppmärksamma på din sysselsättning så de kunde skicka hem dig.
Jag sov halvkasst. Får väl vara nöjd så länge.
Ätstörningar är verkligen svårt pga den anledningen du skriver. Det kan bli som ett missbruk och för att bli kvitt kemiska missbruk måste man ju avsäga sig drogen helt. Men med mat går ju inte det. Man måste ju äta. Kanske inte går att jämföra egentligen. För mig har benzberoendet varit det värsta men det är ju skit att det inte bara går att få en injektion näring om det skulle göra saken lättare.
Hoppas dina ökenråttor kunnat ge dig lite omsorg idag efter en jobbig natt. Lite närhet.
❤️💜🧡💙💚
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag har tagit det lugnt idag. Varit med ökisarna och sen även hundarna hemma hos föräldrarna. Min storebror vara där också ett tag, han har hållit sig borta nu när mamma och pappa varit sjuka så det var kul att se honom.

skulle egentligen träffat min ssk men hon hade dubbelbokat sig och hade skickat mejl som stod att jag läst men jag kommer inte ihåg det. Måste ha vart förvirrad när jag läste det. Men fick en tid imorgon innan helgen och jag tror hon har semester sen (men ska få träffa en annan under tiden). Vi skulle väl se om medicinen hjälpt men än har det inte gjort det men tänker att det för ta ett tag.

Hoppas att du kan få sova bättre inatt! Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks