Kvällspromenad och rädsla

Vardag

Jag önskar verkligen att jag tyckte om att promenera. Det är ett så bra sätt att distrahera sig, man rör sig och man får komma ut. Men jag tycker det är rätt tråkigt, trots det så försöker jag ta mig ut på promenad lite då och då. Under ca två veckor för ett tag sedan klarade jag varje dag men sen dog det ut. Igår gick jag nog världskort tid; typ 5 minuter men mer än så orkade jag inte. Idag gick jag längre i skogen. Jag gillar skogen men just idag kände jag mig så rädd där. Som att någon förföljer mig och ska göra mig något. Det pendlar verkligen i det, rädd eller för orädd. Men det var lite väntat då jag känt mig rädd under dagen också.

Fåglarna sjöng (om videoklippet fungerar så kan ni höra vad fint) vilket trots rädslan gav något form av ”grounding” (att jag kände mig lite mer i verkligheten för en stund).

Nu har jag tagit alla mina kvällsmediciner (vilket jag inte lät mig själv göra igår) så förhoppningsvis kan jag sova okej inatt. Egentligen skulle jag sluta med venlafaxin helt nu och höja fluoxetin men det var inte ändrat i apodosen så jag vet inte om jag ska ta bort den själv (ssk sa två veckor med första steget sen ändra igen om det gick bra) och ta från orginalförpackningen med fluoxetin? Får se hur jag gör imorgon.

Sov gott <3

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Jag älskar skogen. Bästa platsen i världen. Önskar jag kunde vara där igen. Fint att du kände dig lite mer verklig med intrycken. Bra att du tog dig ut. Bara att röra på sig är ju viktigare än jag tänkt på förut.
Hur mår du i övrigt med medicinändringarna då? Känner du någon positiv förändring i rätt riktning?
♥️

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Synd att du inte klarar av det just nu, förhoppningvis så kommer det tillbaka ❤️

Jag mår ungefär som vanligt trots medicinändringarna, just nu. Så därför så kan jag ta bort venlafaxin helt (tog den idag dock) men det är jag mer orolig inför. Jag har läst hur svårt det kan vara att sluta helt med venlafaxin... Men i slutändan hoppas jag att det är rätt beslut.

Hoppas din dag blir lugn❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Kan säkert bli lite jobbigt när du tar bort det sista men ändå bra i längden som du säger. Det har ju gått rätt ok med bytet hittills ändå.
Har du provat theralen något mer eller är det inte en medicin du vill ha? Har själv fått ta tillbaka nästan dubbla dosen av helvetesstesoliden för det knarket är det värsta jag någonsin försökt sluta med. Jag fick ge upp för ett tag. Känns så värdelöst men det är som det är.
I år är det igelkottar på gården där jag bor med. De är så fina.
Hoppas att du kan komma ut lite idag med. Lite nytt syre och intryck. Kanske gosa lite med dina ökenråttor.
Har du någon kontaktperson som du skulle kunna göra saker med eller känns det för privat? Har kontaktperson sedan tio år och haft blendestöd men klarade inte av att de inte höll tiderna och var olika personer och var i mitt hem tyvärr. De skulle öven dela utmediciner som var inlåsta i ett skåp men de höll aldrig tiderna så jag sparkade sönder det skåpet pga stesolidberoendet och sedan dess vill jag inte ha dem något mer. Har ju ändå apodos. Var mer för att inte ta överdoser eller missa tabletter. Du har väl problem med ogenomtänkta överdoser? Kan det vara något för dig att de delar ut medicin till dig för att du ska slippa de tvångsimpulserna?
Hoppas att du också får en uthärdlig, ok eller ännu bättre lite bra dag idag. 💖
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag fortsätter med theralen, har hämtat ut en egen flaska nu. Testar lite även utan panikångest och vet inte om det hjälper så mycket men kanske är lite lite lugnade ändå. Det funkar iallafall bättre än enbart sobril vid ångestattackerna, tror theralen förstärker sobril lite. Har vant mig lite vid den vidriga smaken iallafall, haha.

Jobbigt att du inte klarade av sänkning av stesolid. Men det kanske kommer i framtiden istället, just nu behöver du förmodligen inte abstinenssymtom också... Men kan tänka mig att det känns väldigt jobbigt att bara ta tabletter för att inte få absintens.

Jag har boendestöd. Ibland vill jag bara säga upp det då jag tycker det är jobbigt att ha folk i hemmet, men de hjälper mig att få iordning disken iallafall och sen får jag lite distraktion i vardagen när de kommer. Jag har samma tider varje vecka och samma människor (utom när de är sjuka men då brukar jag tacka nej) annars hade jag inte klarat av det. Jag fick beviljat ledsagare men har inte hört något om det sen jag fick beslutet så vet inte vad som hände med det. Planen var att vi skulle gå och träna tillsammans och gå på kör, men med Corona hade det nog inte blivit något ändå. Kontaktperson Fick jag inte beviljat förra gången jag ansökte och just nu skulle jag nog inte orka med att umgås med fler människor även om min biståndshandläggare sa att jag förmodligen skulle fått det beviljat nu när jag flyttat hemifrån.

Jag har också apodos och hämtar en gång i veckan så det är när jag hamnar i mellantinget där jag inte riktigt är medveten som jag handlar mediciner, receptfria ofta, och sparar. Det blir något tvångsbeteende jag har fastnat i så jag tror inte att det hade hjälpt om de hade haft medicinen då jag förmodligen hade gömt annan medicin.
nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Idag har jag hunnit med arbetsträning vilken gick bra och jag har haft ute mina ökisar. Igår ville de inte springa något medans idag så sprang de nästan hela tiden när de var ute. Så nu känner jag mig rätt trött så har tvn igång och slötittar på det.

kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Oj. Du har ju gjort ganska mycket ändå idag. Bara arbetsträna är väl gott nog.
Och bra att theralenet ändå verkar ha en lite lugnande effekt. Jag vet att benz och theralen kan boosta varandras litegrann med sederande effekt så det du säger är säkerligen sant i kombination med sobril. Det var ju en bra nyhet och att du också vant dig lite vid smaken. Man gör ju det efter ett tag.
Säkerligen coronan som gjort att du inte hört något om ledsagare ännu. Så mycket som skjuts upp. När det kommer igång blir det säkert lättare att ta sig ut på det du skriver om.
Inget bra med sparade mediciner men det är som det är och du får jobba på det när du är redo. Har själv massa medicin jag borde slängt men precis som du känns det som någon slags backup vilket intevalls är bra men det får vara så så länge.
Stesoliden känns såklart bara dåligt men det får också vara så ett tag. Om jag bara kunde nå ut med en enda sak i mitt liv framöver så är det att aldrig börja vaneäta benz. Den drogen är hiskelig att försöka sluta med när det gått många år och höga doser. Så att psyk hos dig månar om att du inte fastnar i det är verkligen bra fast alternativet kan kännas lika dåligt det med. Men sobril kan du gott ta med lugn då och då utan att oroa dig för mycket.
Hopas att du får en fin kväll och sova gott utan mardrömmar. ♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ramlade dit med hetsätning ikväll igen... Trots att jag har ätit bra hela dagen. Bara att mina föräldrar hade kakor hemma och jag åt ett par gjorde att så fort jag kom hem åkte jag till affären. Så trött på det. Så nu har jag rätt mycket ångest. Vet verkligen inte hur jag ska ta mig ur det.

Ibland tror jag att psyk är lite väl försiktiga men samtidigt förstår jag ju verkligen varför. Min mamma har inte pratat så mycket om mina morföräldrar (speciellt min mormor som dog innan jag föddes) men hon har sagt att min mormor knaprade benzo och alkohol pga sin ångest så jag är medveten om risken. Önskar att det fanns någon ångestlindrande som fungerade bra för mig som inte var beroendeframkallande. Vissa har ju jättebra effekt av antihistaminer även på svår ångest, det skulle jag också vilja ha.

hoppas din kväll har varit så bra den kan under omständigheterna❤️
nouw.com/andothermagictricks