Kroniska självmordstankar

(o)Hälsa

Jag har haft självmordstankar sen jag var ett litet barn. Jag vet inte riktigt hur gammal jag var men ibland när jag och mamma bråkade och hon åkte hemifrån så trodde jag inte att hon skulle komma tillbaka för jag trodde att alla hade självmordstankar. På högstadiet kunde vissa lägga kommentarer som att de inte orkade mer och då trodde jag att det var självmord de menade helt ärligt.

Idag vaknade med självmordstankar som värkte. Som kändes i hela kroppen. Där man inte vet hur man ska orka stå ut en enda sekund till i livet. Där huvudet spinner vidare på alla suicidplaner man har haft genom livet. Det spränger i huvudet av tankarna. Efter någon timme så tog jag en sobril och då lugnade sig tankarna lite. Så förmodligen var jag väldigt ångestfylld utan att jag reflekterade över att det var ångest. Så van vid ångest så att jag ibland glömmer bort att det är just det jag känner. Normaltillstånd.

Jag kommer nog få leva med dessa tankarna resten av livet. Jag tror verkligen det. Så fort något litet känns obehagligt så flyttar tankarna till döden in. En sorts flykt är det väl också. Tänka att det alltid finns en sista utväg om det blir alldeles ohanterligt. Jag är rädd över vad jag kan göra mot mig själv när jag är i det tillståndet där tankarna skriker. Jag vill inte utsätta min familj för det. Men när det skriker så högt i huvudet så försvinner familjen i dimman. Men idag överlevde jag igen. Det är väl det jag får öva på, stå ut i självmordskrisen.

Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Detta berörde mig verkligen. Jag har inget att trösta dig med egentligen. Inte just nu. Men jag vet att det kan bli bättre just eftersom jag själv levt och lever i det fortfarande på det sättet.

Kanske det är som du säger. Att de aldrig riktigt kommer försvinna. MEN de kan minska i intensitet. De kan komma mer sällan. De kan helt enkelt plana ut lite mer. Bli mer hanterbara.

Det är jag säker på att de kan för det har det gjort litegrann för mig. Men just i det tror jag inte mer medicin är lösningen faktiskt. Utan terapi och trygghet,

Ja, vad ska jag säga annat än att jag finns här om du vill prata. Jag tänker på dig. Kramar❤❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Tror inte heller att mer medicin skulle hjälpa det. Bara tillfälligt i form av ångestdämpning men det behövs mer bestående resultat.


Massor av kramar tillbaka ❤️

nouw.com/andothermagictricks