Kontraster

Vardag, (o)Hälsa

Jag har Instagram. Mycket för att jag ska kunna känna lite delaktighet i omvärlden. Jag lägger inte själv upp något så ofta, senaste gången var för drygt ett år sedan tror jag. Sen kommer det negativa med instagram eller sociala medier över huvudtaget. Man ser hur alla lever ett ”vanligt” liv med jobb, vänner, partner osv. Det blir särskilt stora kontraster när jag är inlagd på sjukhus och de andra har fest och delar måltider tillsammans.

... en dag senare...

Skrivandet kommer inte naturligt just nu

...

Idag har jag inte sovit efter frukosten. Vilade gjorde jag men somnade inte iallafall. Upptrappningen av clozapin fortsätter och jag har haft lite mindre ångest och lite svagare röster. Men overkligheten ligger som en dimma över mig. Idag tog de blodprov också och jag fick ligga ner och det gick faktiskt jättebra. Hon som tog blev förvånad själv verkade det som.

Jag ska förmodligen hem på permission fredag em till lördag kväll. Önskade att jag skulle bli utskriven men det blir jag nog inte. Ska få träffa läkaren imorgon och då får jag se vad som sägs. Ssk ringde och sa att de förmodligen iallafall inte kommer förlänga lpt när den här perioden går ut så snart borde jag vara hemma igen. Oroar mig att jag inte ska bli utskriven i tid till lägenheten. Känner mycket stress över det.

Hoppas du mår bra ❤️

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,

Fina du! Vill bara att du ska må bättre. Jag visste inte att du var inlagd, men jag känner verkligen igen den där känslan när alla delar så "fina" bilder och man själv mår dåligt. Att vara inlagd ovanpå det gör ju inte det hela lättare. Jag hoppas att du slipper lpt och att du får komma ut så snart som möjligt, eller iaf så fort du mår bättre. Skönt att medicinen hjälper lite iaf, hoppas att du mår bättre snart! Ta hand om dig, kramar <3

nouw.com/psykiskohalsablogg
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Tack fina du! Hoppas att du mår okej, Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Jag har ingen instgram och vet inte riktigt vad man gör där heller. är det mest bilder eller vad går det ut på? Du kan ju isåfall lägga ut de bilder har i ditt liv. De är ju lika mycket värda som någon annans. Men jag förstår verkligen hur du känne rmed det jag uppfattar som en käsnal av utanförskap i samhället. Det gör ont.

Jag hoppas att medicinen kan fortästta minska ångesten och allt.

Lägenheten kommer ordna sig. Är du kavr på psyk så hjälper dina föräldrar dig ju. Är du utskriven så får ni hjälpas åt. Det kommer säkerligen bli bra för dig med den när du vant dig.

Det är ju snart permission i alla fall. Och ett helt dygn. Sover du hos dina föräldrar då?

Att du känner att det är svårt att skriva kan ju vara pga upptrappning av medicinen också. Isåfll kommer det säkert bli bättre efter ett tag. Och det har varit mycket för dig på sistone.

Stor kram❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Precis, man lägger ut bilder från sitt liv typ. Många lägger mest ut när de umgås med andra och då känner jag mig ensam. Samtidigt är det ett sätt att vara lite delaktig i livet runtomkring.

Kravet var att jag skulle vara med mina föräldrar för att få permission så ja jag kommer sova hos dem.

Jag tror det är så svårt för mig att lägga jobb på andra då det får mig att känna mig till besvär vilket ökar mina självmordstankar men jag vet ju att de gärna hjälper mig men mamma kan inte bära tyngre saker dock.

Hur har du haft det idag? Kram ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Aha. Jag fattar egentligen inte poängen med det men kanske man umgås på det sättet också. Spelar ingen roll att jag inte fattar. Om det får dig att känna dig mer ensam och utnför så tycker jag du ska sluta vara där. Men jag förstår om du vill vara delaktig också. Det vill ju de flesta så gott de förmår. Jag med.

Bra att du ska sova där. Det tycker jag var ett bra krav från läkaren.

Du är INTE till besvär även om du känner det så. Dina föräldrar älskar ju dig och gör det de kan för dig såklart. Det är ju en engångssak och det kommer att gå bra.

Jag har haft en pissdag . Sov knappt alls inatt och bara tog mer medicin men inte hjälpte det. Försökt att ta mig igenom den mest. Mest less på allt idag. Så är det idag. Hoppas på lugnare imorgon.

Har de minskat något av den andra medicinen då? Eller ska de fåd en andra till rätt dos först kanske?

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Egentligen är det rätt konstigt att dela med sig av sitt liv på det sättet det är väl en orsak därför jag inte delar något särskilt ofta. Känns konstigt att dela med sig till folk man inte umgås med på riktigt. Sen delas ju typ bara de bra stunderna.

Tråkigt att din dag varit dålig.. Hoppas att morgondagen blir enklare. ❤️

Jag har fortfarande kvar samma dos av den andra antipsykotiska men planen är att den ska minskas sen.

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Ja, antaglign är det så och jag fattar ju inte riktigt poängen med det. varför man vill visa upp allt fint bara? jaja. Alla gör som de vill.

Jag tror du kommer bli lite piggare och må bättre när du väl fått rätt dos och stå in dig på den så kroppen ställer in sig och sedan fasat ut den andra. Det tar sån tid bara. Jag hoppas att du kan ge det den tiden. Känns ju jättelångt när man är där men det ären kort stund i ditt liv egentligen.

Kroppen behöver anpassa sig också. Det tar sin tid. det där tog jag aldrig hänsyn till förr utan bara ändrade hela tiden så kroppen inte hann med. Inte bra. Man får lära sig av sina misstag. Men när man mår så dåligt är det inte lätt att orka vänta. Har du någon vid behovsmedicin eller räcker det med det du har just nu?

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

jag har fortfarande sobril och Theralen vid behov. Men jag märker att jag tar sobril mindre ofta nu, inte varje dag. Men inget lugnande stående vilket visar att medicinen (clozapin) förmodligen gör lite skillnad.

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Men det är ju jättebra ändå. Då funkar den ju ångestmässigt säkert. Som jag tidigare sagt har jag varit med om flera som tagit den mot ångest med och fått effekt så det är ju jättebra att den funkar mot den även för dig. Jag har själv aldrig ätit den så jag har dock ingen personlig erfarenhet. Tror att när du fått bort den andra så kanske du kommer få ännu bätte effekt av enbart detta.

Hoppas att du kan uthärda denna mellanfas som är jobbig. Och att du får sova gott inatt och ladda upp orken för permission i helgen. Kram❤❤

Jag tänker på dig och hoppas varje dag att du ska få lite bättre av medicinen. Jag vte hur svart det kan vara.Så svart att det inte ens är svart. Men det är sant som andra sagt till mig i de lägena och jag inte kunnat ta till mig ett dugg just då. En dag kommer du må lite lite bättre. Som en liten vårens första solglimt. Under tiden får du lita på läkare och skötare och din ssk och att de gör allt de kan för dig.

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Tack fina du❤️ Förhoppningvis så håller effekten i sig då mediciner brukar fungera lite ett tag sen försvinner effekten för mig...

Tänker också på dig och hoppas att något ska få det att bli lite enklare för dig. Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks