Konstig dag

(o)Hälsa, Vardag

Idag har måendet varit konstigt. Jag har känt mig stundtals okej men fylld med självmordstankar. Jag har varit trött men energifylld.

Fick ett papper jag skulle fylla i från psyk. Jag trodde det skulle gälla dissociation bara men när jag läste om det på nätet så är det ett ”psykospapper”. Vilket visar att min läkare inte har accepterat icke-psykosen riktigt. Visst fanns det frågor om overklighetskänslor men själva formuläret var riktat till tidiga psykostecken enligt nätet. Och saken är ju den att jag svarar ja på många av frågorna så är rädd att det ska ses som psykotiskt i hans ögon. Men psykosmottagningen har ju sagt att det inte är det så jag hoppas att detta bara användes ändå. Användes för att se graden av dissociation (att det blir psykosnära).

Jag läste också i min journal. Där stod något om min sobril att den kan öka impulsivitet/självskadetankar typ. Vilket jag vet är en risk. Så nu är jag rädd att den kommer plockas bort. Den i kombination med theralen fungerar ju någorlunda när jag har väldigt mycket ångest. Då ingen av de fungerar separat. Så det skapade ångest i sig. Får försöka få fram att jag behöver ha den om den ska plockas bort. Men jag vågar ju typ aldrig säga något....

Ikväll har jag bakat en kaka som jag ska ta med till mina föräldrar imorgon. Jag hoppas den blir god och att jag inte börjar hetsäta på den. Det är alltid en risk när jag bakar, så lätt att jag bara äter upp allt och sen kräkas. Så även om jag gillar att baka så vågar jag nästan aldrig längre. Sen att det blir disk som är jobbig att ta om hand.Mina självmordstankar är så lättväckta. Det räcker med absolut ingenting för att de ska komma. Jag kommer ofta på mig själv med att tänka att andra människor måste tänka på att ta livet av sig bara när något lite jobbigt händer. Det är så ofattbart för mig att veta att man kan leva utan självmordstankar, att inte alla tänker på att ta sitt liv varje dag. Jag hoppas att jag en dag kan få känna att livet lockar mer än döden.

Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Vad trist att din läkare inte litar på de som jobbar med psykos sjukdomar och deras åsikt. Jag tror att om din läkare skulle läsa din blogg skulle han absolut inte tvivla på detta. Du skriver på ett sätt ingen med psykossjukdomsutveckling skulle göra. Även då du hör röster och mår väldigt dåligt och har massor av konstiga upplevelser har du ändå ett flyt, en röd tråd, en realitetsprövning mitt i allt konstigt. Du är inte på något vis lik alla de med schizofreni som jag känt och känner. Kanske han inte fattar just därför att du har svårt att uttrycka dig på plats och verbalt. Att du är tyst och introvert och inte får fram det som syns här. Vore synd om han inte kan släppa detta. För din skull vore det synd. För att du ska få rätt hjälp.
Angående sobril och övriga benz har han dock helt rätt. Är man suicidal eller skadar sig ökar risken avsevärt. Det har jag själv märkt. Som att dricka alkohol när man vill dö. Väldigt mycket lättare att släppa och ta steget då såklart. Det är en jobbig sits. Förstår att du behöver den ändå och förstår deras oro.
Bilden var tragikomisk. Fattar precis.
Hoppas du får lite sömn. Kram💙
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det har jag nämnt också. Att jag alltid har varit medveten om verkligheten även när jag har upplever verkligheten konstig. Jag har alltid varit medveten om att rösterna kommer från mitt huvud är också Även om jag första gångerna blev väldigt förvånad. Jag har läst att det ofta är många som inte har så stor koll på dissociativa störningar så han kanske inte har det, och vill då hitta något han har koll på. Jag hoppas att detta bara var ett papper att se dissociationen men önskar att det var ett faktiskt papper som var just riktat mot dissociation. Men det känns ändå tryggare att psykosmottagningen lyssnade på mig, då behöver jag vara mindre orolig över att jag skickas dit på fel premisser. Sen blir jag säkert gränspsykotisk ibland och kanske därför ville han att jag fyller i detta? Jag får se.

Jag hoppas att medicinen hjälper/medicinen jag sänkte påverkade något. Då Kanske det håller i sig lite längre än någon dag.

Hoppas att du får en lugn dag. Kramar ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Vet du vad pappret hette? Jag har fyllt i liknande på psykosvården här. Kan ju vara som du säger, att de vill kolla vur mycket dissociation, hur psykosnära. Man kan ju def slå över i korta psykoser, gränspsykoser vid dissociation också då man utsatts för ännu större stress. Sist jag var inlgd på psykos så står det i mina lptpapper akut psykos. Det är bara det att den psykosen lägger sig väldigt mycket snabbare än en vanlig psykos. Och ofta kan man pendla fram och tillbaka i den. Dessutom behövs inte tung medicinering på samma sätt då det egentligen handlar om stress, ptsd, ångest mm utan det brukar vara stabilitet, lugn och ro, avskildhet som hjälper istället. Vet heller inte hur antidepressiva kan påverka. Då jag sist blev så pass sjuk hade jag börjat ta saroten och jag tror att den fick mig att tippa över. Har känt att för höga doser starka antidepp kan få mig sämre ibland
En sak jag vill säga också är att det är INTE ett mindre allvarligt tillstånd at lida av komplex ptsd, grav dissociation mm än att ha schizofreni. Jag har känt det så ibland. Att de som inte förstår innebörden av problematiken kan tro att ja men vad bra att du in nte var schizoaffektiv utan at det "bara" är grav ångest /ptsd. Det gör att man kan känna sig förminskad och skuld. Inget är mindre svårt än något annat. Jag känner personer som lever ok liv med schizofreni och de somlever betydligt mer handikappade liv med ångest och tvärtom. Det finns ikngen värdering i detta.
Karin
,
Jag är enbart intresserad av att du ska få rätt vård. Rätt hjälp. Skönt att du ändå har psykosmottagningen hos dig som backar din utredning.
Hoppas att det löser sig med din sobril också. Tar du den dagligen? Om så försök att inte göra det för att inte bli beroende. Det är ett helvete.
Annars hoppas jag bara at du får en ok, kanske stundtals lite fin midsommarafton.
Kram♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Pq-b heter det. Så det var det jag sökte på och då kom det upp att det var ett skattningsformulär vid tidiga psykostecken.

Jag förminskar ofta mina känslor. Det är ju Tyvärr rätt vanligt när det kommer till psykisk ohälsa. Man är inte "sjuk nog". Men vissa fungerar, som du skriver, bra trots tex Schizofreni medan andra inte fungerar alls med sin ångest. Så disgnosen ska ju inte betyda något i det avseendet egentligen.

Min läkare nämnde att antidepressiva kan förvärra psykossymtom och de kan ju öka ångest och sånt. Min ssk sa tex att venlsfaxin kan öka ångesten då den driver på en. Så att du blir sämre av höga doser stämmer säkert.

Jag tar sobril ungefär 4 ggr i veckan (fyra tabletter). Ibland ett Par dagar i rad och ibland dröjer det ett par dagar. Har aldrig tagit I den mängd det står på receptet utom när jag varit inlagd (då hade jag det stående några dagar). Är rädd för att bli beroende så försöker att stå ut. Men ibland orkar jag inte med allt som pågår i mig.

Hoppas du också kan få en fin midsommarafton oavsett om du firar något eller inte ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Kanske är det också din medicin som börjar verka i kroppen som gjort att du känt dig lite piggare och annorlunda. Man kan ju alltid hoppas det kommer något positivt utav det.