”Jobbig patient”

Vardag

I tisdags träffade jag läkaren igen. Försökte skriva ett inlägg efter det men det känns som min skrivarförmåga helt har backat ett gäng steg. Undrar om det är medicinerna som gör att det är svårare. Anyhow. Läkaren ville flytta mitt ”frikort” (självvald inläggning) till psykosavdelningen vilket jag inte ville. Genast känner jag mig som en jobbig patient som inte bara kan göra som hon säger. Men personalen på psykosavd kändes som om de verkligen inte brydde sig ibland. Sen minskade vi clozapin pyttelite till. Hon ville inte det egentligen men jag fick det tillslut. Igen ”jobbig patient”. Ska träffa henne den 14 igen tror jag det var. Fick även några droppar mot att jag dreglar på natten/när jag sover (av medicin) de har hjälpt sådär bara...

Någon dag senare.
Väldigt svårt att göra klart inläggen

Imorgon ska jag nog baka glutenfria lussekatter och kanske glutenfri mjuk pepparkaka. Min storebror är känslig mot gluten så han kör glutenfritt men de färdiga lussekatterna är ingen höjdare enligt mig. Förra året blev mina bättre har jag för mig men kommer inte riktigt ihåg.

Hur mår du? ❤️

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Nu kom ditt inlägg upp som det skulle. Hallelujah!

Tror också din medicin kan bidra till det du säger med skrivande. Gäller ju hitta rätt och väga fördelar mot nackdelar. Hoppas att ni om möjligt kan sänka pyttelite till sen.

Håller de kvar vid sin diagnos? Ja, sånt kan ta tid och huvudsaken du mår bättre.

Håller med dig om att personalen på psykos inte är lika vad ska man säga relationsinriktade. kanske därför att många på affektiva avdelningar behöver väldigt mkt stöd i just sånt antar jag. Men det är ju också fel ändå för bara för att man är psykotisk så betyder ju inte det att man inte är en människa med samma relationsmässiga omsorgsbehov. men så har jag med upplevt det massor av ggr på psykos. Jag har mest känt mig som en sak eller boskap där. De tror inte ens man förstår att de talar om en vid sidan av. Så illa är det här.

Hoppas att dropparna kan hjälpa dig mot saliven. Jobbigt när det går åt både torr och för mkt saliv.

Baka lussekatter låter ju suveränt. Och pepparkaka. Blir en bakdag då kanske. Gullig du är mot din bror.

Vänd en jobbig patient till en levande patient. Du har egen vilja. Du har inte givit upp och blivit vårdpaket. SE det så istället och fortsätt vara jobbig. (inte för mkt så det slår tillbaka på dig bara)

Kramar❤❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jag vet inte vilken diagnos de håller i nu. Det står akut psykos i journalen men också ptsd och ocd och depression. Nämner att jag tror ångesten är boven i allt men då får jag tillbaka att ”många har mycket ångest men blir inte psykotiska för det” typ.


Min syster ringde till psykosavd när jag var där och sa att de skulle fråga mig om att spela kort men det gjorde de aldrig heller. Sen det ständiga ”nu får jag snart äntligen gå hem”. Sen även att de sa till en patient att han tog upp en vårdplats...

Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Får inte fram din kommentar mer än vid notiser. Krångel.


Jag skulle få göra en utredning förmodligen i februari och då hoppas jag att det kommer fram till någon diagnos men är rädd att det ska fokuseras på vissa grejer också bli det en schizofreni diagnos av det hela. Men det tror jag faktiskt inte min läkare nu tror så det känns bra iallafall.


Ja jag är fortfarande i kön till terapi men är för instabil enligt dem just nu. Men är stabilare nu än för någon månad sen. Tror att jag kommer få göra utredningen först innan någon terapi.

nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Ja så är det nog, svajigt fortfarande. Har ju inte varit ute från sjukhuset så länge ännu. Samtidigt som jag vill få terapi så skrämmer det mig. Ssk sa att jag säkert kommer må mycket sämre först av terapin så det skrämmer mig. Men i slutändan så är det nog nödvändigt.

nouw.com/andothermagictricks
Ingajohansson
Ingajohansson,