Hemma

Vardag

Jag vill skriva men orden är svåra att fånga och meningarna låter overkliga.

Jag är hemma iallafall igen. Egentligen kände jag mig inte riktigt redo men jag vill försöka hemma igen. Allt som hör livet till som blir för mycket. Disk, städ, sysselsättning. Och sen på det försöka hantera måendet. Men när jag kom hem hade mina föräldrar städat och diskat i lägenheten. Så tacksam blev jag så jag slapp ta tag i diskberget direkt utan kunde bara hämta baddräkt och sen badade vi och sen när jag kom hem till lägenheten igen så kunde jag umgås med mina ökisar. De kom fram så fort de hörde min röst. Jag blir förvånad varje gång att de visar så tydligt vad de vill (har aldrig haft så små gnagare innan så visste inte riktigt hur stora personligheter de har). Sen tog jag en dusch utan extrem oro att någon personal skulle råka komma in.

Jag märker att jag blir triggad. Triggad av folk som får starkare ångestdämpande. Triggad av de som är inlagda längre. Triggad av andra som får mer hjälp. Men försöker se det att det grundar sig i att jag inte tycker jag är sjuk nog. Att andra har det värre. Men också i att jag har svårt att validera mig själv. Hade jag varit inlagd längre, starkare ångestdämpande osv så hade det varit ett fysiskt bevis på att jag är sjuk och att det är därför livet inte fungerar. Nu pratas tankarna bara ner i huvudet om att jag inte är sjuk nog att min ångest nog inte är så farlig osv. Samtidigt vill jag vara medicinfri och psykfri...

Ett jobbigt beslut jag har tagit är att jag inte kommer vara vegan längre. Jag kommer käka vegetariskt men veganskt mest. Jag har helt enkelt insett att det blir ytterligare ett steg för mig att övervinna i det sociala när det är utbrett över maten också. Och att inte kunna fika med dem på sysselsättningen typ. Det gör ont i mig men jag tror det är det bästa just nu. För att öka chansen till att jag inte känner mig mer ensam än vad jag redan gör. Och slippa den oron i att det kanske inte finns veganskt om vi åker någonstans eller om jag vill fika med min syster typ. Jag testar och ser. Man kan ju alltid ändra sig igen.

Ta hand om dig <3


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Vad skönt med bad i denna värme. Var ni vid en sjö? Och snällt av dina föräldrar att ha fixat hemna hos dig. Omtänksamt. Hoppas att de är bättre från viruset.
Du borde testa att ha tamråttor någon gång i framtiden. Har haft det för länge sedan. Som små hundar. Så intelligenta och tama. Enda minus är att de lever så kort tid.
Bra atg du resonerar med dig själv om varför du blir triggad. Om du skulle säga, vad mer skulle du önska för hjälp? Vad mer för tabletter vill du ha? Om du konkretiserar ner det i ännu mindre bitar. Förstår hur du tänker men jag tror du är väldigt prioriterad inom vården. Och jag är glad att de är förnuftiga nog att inte sätta dig i ett grövre benzodiazeoinberoende. Det vore katastrofalt. Som korttidsbehandling visst och vid behov men när behlvet överstiger någon gång i veckan så är det som bäddat för att du utvecklar tolerans och därefter abstinens. Jag är glad för din skull att de fattar det och månar om ditt liv.
Hur ofta kan du lägga in dig på frikort? Tänker att behandlingshem kanske vore ett bättre alternativ för dig såsmåningom. Ett ställe där du när du är redo för det kan få bo en längre tid och bli tryggare och samtidigt jobba med problemen och träffa andra. Om du nu vill det såklart. Själv mådde jag piss och rymde. Men om du mådde bra av det kunde det bli bra vård.
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Ja vi var vid en sjö och vi gick på "baksidan" så där var det inget folk heller vilket var väldigt skönt. Och vattnet var inte alls kallt heller.

Ibland önskar jag att de kunde lägga in mig lite längre tid för nu kändes det ändå som att jag fick vila lite (mest från det ätstörda) men samtidigt skulle jag inte vilja vara inlagd längre. Jag skulle vilja ha medicin som hjälper mot panikångesten men samtidigt vill jag inte ha något kemiskt. Så allt är dubbelt hela tiden. Vill ha mer hjälp men samtidigt inte. Just med mediciner blir jag triggad för att det känns som att min ångest inte är så allvarlig när andra får starkare men samtidigt vet jag alla risker och är samtidigt tacksam över att de är så försiktiga.

Jag har faktiskt aldrig frågat hur ofta jag får använda frikortet då jag inte lagt in mig så himla ofta ändå. Men en gån åkte jag in och ut under typ två veckor innan de la in mig på en vanlig inläggning. Jag funderar på behandlingshem ibland just eftersom det ibland hjälper att vara inlagd. Så det finns i mina tankar om det inte skulle fungera hemma. Men vet inte om jag skulle trivts på det heller... Jag hoppas att öppenvården (med avstickare till slutenvård) ska kunna räcka till.

Hoppas du har haft en någorlunda lugn dag, kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Ni kan ju fundera på det i framtiden. Om behandlingshem vore något för dig. Fattar att det är jobbigt med panikångesten. Det är den som gjort mig fullständigt isolerad här i två år snart. Kan knappt vara någonstans. Det är verkligen handikappande. Dissociation är vidrigt det med men jag är åtminstone flyttbar då. Paniken gör att jag inte kan lämna hemmer i princip mer än till psyk och ute pp gården och då och då till en träffpunkt en liten stund. Men kolla upp ssri som är mer effektiva mot just panikattacker isåfall. Jag ska prova seroxat igen nu til hösten. För länge sedan hade jag effekt av den mot just paniksyndrom. Fins fler som ör mer effektivt mot det. Och sedan terapi mot dissociation. Läste idag att mot just dissociation finns ingen medicin som fungerar ordentligt. Det är terapi som är fokus. Det borde du också få snart. Om du nu känner att du vill gå igenom den. Jag tror på attvdu kan det. Känns som du behöver mycket trygghet och därför tänkte jag pp behandlingshem där de verkligen finns hela dygnet och du hinner bygga upp förtroende och jobba i lugn och ro med det. Du kan ju alltid ha det som sista utväg i alla fall.
Förresten tänkte jagvpå om du dissocierar mer när det år såhär varmt? Jag gör det definitivt. Känns somjag är helt påtänd ochballt är mer surrealistiskt än annars. Försökte googla om det men hittade ingenting.
Hursom, din ångest är inte mindre för att andra får starkare medicin. Det kan ju vara sp att de tänker på det där med suicid och självskadebeteende som ökar av typ benz. Och att du slipoer bli beroende av dem skulle du tacka gud för om du kunde se det scenariot i framtiden. Har de givit dig tunga mediciner som nozinan och risperdal och zyprexa och annat så är det inte ångestnivån de tycker är.mindre. Det måste ha andra orsaker. Kanske rentav bra läkare som vet konsekvenser.
Sov sött. Kram
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag har inte haft direkt värre dissociation nu när det är varmt men jag dissocierar mycket Som vanligt.

Jag har haft färre panikattacker nu sen jag bytte medicin vilket är skönt Iallafall. Jo jag vet ju det egentligen, att de förmodligen inte tycker min ångest är mindre illa. Min läkare nämnde beroende när han tog upp tex xanor och att det är därför han helst inte skriver ut det. Att ha man så mycket ångest så kan det lätt bli så.

Det är så jag tänker med behandlingshem, att det får bli om annat inte fungerar. Det jag är orolig över med terapi är att jag kommer må ännu sämre Först. Tänk om jag inte överlever terapin? Det är planerat att jag ska få terapi.

Hoppas du får en okej (helst bra) dag ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Ändå bra att panikattackerna minskat sedan bytet.
Också bra att du kommer att få terapi. Du kommer överleva den. Bara det går väldigt sakta och försiktigt och psykologen är kunnig på området. Jag vill dö varenda gång jag varit där samtidigt som jag mår ännu sämre om jag inte går dit. Det är väl enda vägen att gå antar jag. Genom elden i sakta mak. Och att må sämre i början var det första psykologen sa till mig att jag säkerligen skulle göra. Men då var jag åtminstone beredd på det. Det kommer ta tid men efter ett tag kommer du börja kunna lappa ihop lite av din trasiga själ. Åtminstone förhålla dig till dissociationerna på ett annat sätt. Att du liksom vet vad de handlar om och du får mer kontroll över dem istället för tvärtom. Det är åtminstone mitt mål.
Hoppas att din dag också blir ok. 💖
Karin
,
Dessutom måste jg säga att din läkare resonerar väldigt förnuftigt angående benzodiazepiner av olika slag. Skönt att höra. Inte lätt att ta in när man sitter med en ångest som fräter sönder inombords men jag lovar dig att abstinensångesten inte är värd den lindring du får just nu. Om jag bara hade vetat detta för tolv år sedan. Men man kan iknte spola tillbaka tiden. Blir bara så otroligt ledsen när jag ser hur det år för andra som börjar vaneäta detta och sedan inte fattaratt det är abstinens som gör att de blir sämre och sämre och det inte fungerar och de behöver höja dosen eller byta till ännu starkare benz. Och läkaret tilläter dem att göra det. Det är vanvård. Själv har jag fått en ursäkt från psyk för att jag nu har en tilläggsdiagnos benzodiazeoinberoende i min lista. Men den ursäkten tar ju inte bort lidandet av detta. Ska anmäla till ivo om jag lyckas få bort skiten någon gång.
Så att du hsr en vettig läkare angående läkemedelsdroger är väldigt bra. Bra för att du slipper beroende. Och skit att det inte finns något som lindrar stark ångest som benz. Det är sorgligt att inse det. Att ingenting bäddar in ångesten i bomull som detta.
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Du låter så klok. Och så som du förklarar benzo får mig att känna lite mer att läkaren vill mig väl än att De förminskar ångesten, så tack ❤️ Önskar att det fanns något som kunde lindra bra som inte var beroendeframkallande men det är väl så, beroenderisken ökar väl när det fungerar väl antar jag. Vissa verkar få bra lindring av antihistaminer så Synd att inte alla kan få det. Hoppas att du tar dig ur beroendet tillslut. Men kan bara tänka mig hur svårt det måste vara.

Tycker du är modig som tar dig till psykologen. Min ssk sa att jag förmodligen kommer få ännu mer självmordstankar när jag får terapi så det skrämmer mig men skulle inte vilja att hon ljög och sa att det inte skulle bli så. Mitt mål med terapi skulle nog Vara att jag kan leva ett liv jag vill. Där dissociation, minnen, ångest och depressioner inte bestämmer över mig. Så att jag kanske kan få ett välfungerande liv med jobb eller plugg och där Jag kanske till och med får må bra. Och lära mig se mig Själv som en som förtjänar att må bra, lära mig gilla mig själv. Sen annat också säkert.

Jag siktar just nu på utredningen då den förmodligen kommer först då kanske jag kan få lite mer klarhet vad som är felet.

Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Jag önskar att jag hade vafit mer klok förr. Men allt är relativt. Tack ändå såklart. Jag tycker att du är klok. Du mår så fruktansvärt. Har det förjävligt. Men du är jättebra på att skriva och du resonerar moget för din ålder. Det betyder INTE att din sjukdom mildare dock. Det vill jag säga inna din hjärna och dina kritiska röster fastnar vid det.
Precis så är det meningen d din läkare angående menz. De förminskar INTE din ångest men det förstår konsekvenserna av att ge dig mer och andra preparat. Precis som du skriver så har du istället för mycket ångest för att det ska vara någon lösning. Du har inte en temporär kris, ångest i en depression för tillfället eller ska genomgå stor medicinändring just nu. Då kunde du tagit det under en klrt öeriod. Men du har ångest varje dag som jag förstått det. Ibland hela dagarna. Och då är inte benz etg alternativ. Du skulle bli beroende pga du skulle ta det varje dag, flera gånger om dagen till slut och sedan undra efter ett tag varrör de inte längre hjälper. Vad är det som gänder skulle du tänka. Varför blkr jag bara sämre? Du skulle minnas den lindring de gav första gångerna och jaga den lindringen. Sedan tror bag du förstår hur det skulle bli då. Så nej, du har för mycket ångest och för långvarig. Jag önskar så att någon verkligen hade sagt detta till mig för lönge sedan.
Karin
,
Angående att vara vegetarian istället för vegan kan jag ingenting men det låter jättebra att du testar. Om det gör saker enklare och särskilt socialt så är det ju bra att ge det en chans. Jag önskar jag vore vegetarian i alla fall. Det vore ju det bästa egentligen för hela världen.
♥️
Karin
,
Vet dock inte om jag skulle lyssnat och tagit i det ändå pga desperation. Men med facit i hand så vet jag nu att det var inte värt det. Det var det sämsta jag gjort i livet för min psykiska hälsa. Och läkarna borde naturligtvis ha insett det i tid. De ville säkert cäl men de hade inte kompetens. Det har de erkönt vid detta laget.
Och jag kan inte sova när jag ser hur andra jag läser börjar på stig som jag gick och det går inte att nå dem. De lyssnar inte och jag kan bara se på och veta hur det kommer bli. Det är sorgligt och den vården är inte en kompetent vård.
Hoppas att du kan börja i terapin snart. För det komner ta tid. Men det får det göra. Du ska bara ta hand o dig själv jjst nu. Överleva. Plugga och barn och familj och allting du vill är jättebra mål och vill du det sedan så kommer du ha tid till det med.
Ångst kommer du nog få leva med. Det är en del av dig. Men så handikappande som den är för dig just nu ska den inte vara. Den ska inte styra ditt liv i den månden gör. Och det går att lindra. För mig också. Det måste jag tro. Åtminstone till och från.
Önskar dig en ok (kanske stundtals bra) dag. Och att du står ut i värmen. Passa på att bada. Du mår ju bra av vatten också. Eller bra och bra. Det var lugnande tror jag du skrev. Använd det.
Kram♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det är väl det jag lyssnar på det du säger men samtidigt så är en del desperat och vill ha lindring här och nu. Medveten om alla risker samtidigt som huvudet bara vill att något ska ta bort smärtan. För ett tag sen hade jag ju panikattacker i timtal fyra-fem kvällar i veckan och det var det läkaren syftade på, att då hade jag velat ha lindring alla de kvällarna. Och då blir man ju beroende tillslut. Det är så konstigt i huvudet. Intellektuellt vet jag allt som kan gå fel men ändå vill jag ha det. Men det är väl det, kroppen och huvudet vill ju inte lida och vill då finna lindringen.

Var och badade igår igen. Väldigt skönt och väldigt bra sätt att flytta fokus.

Hoppas du också får en okej dag ❤️
nouw.com/andothermagictricks