Hantera sug - maten

(o)Hälsa, Tankar

Jag är sugen på mat nästan hela tiden. Sugen på choklad Och annat. Mycket är nog pga mediciner jag äter. Det som är så svårt är att många säger att jag ska käka sånt med lite kalorier i för att inte gå upp mer i vikt men när jag har problem med hetsätning också så funkar det inte. Äter jag inte det jag är sugen på så hetsäter jag det senare istället. Så det är så svårt att hantera det där suget.

Jag har gått upp mycket i vikt. Det är fakta. Min hetsätning har blivit värre och kräkningarna också. Men jag märker att jag inte hetsäter lika mycket och inte lika ofta om jag inte undviker att äta det jag är sugen på. Men då blir det lätt att jag överäter istället. Lösgodis åt jag massor av ett tag för att jag började följa en på Instagram som skrev om ”mental restriction” typ. Och nu är jag inte lika sugen på lösgodis längre men nu är det choklad istället. Då är det svårt att veta - ska jag äta choklad och undvika hetsätning/kräkning eller undvika och undvika viktuppgång?

Så maten är svår. Att hantera övervikt, ätstörda tankar och handlingar, känsloätande och medicin-sug på det är svårt. Så himla svårt.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Jag tycker att du ska äta chokladen. Om det nu är så att du märkt något positivt av att äta det du verkligen vill ha. Men kan du inte få hjälp från ätstörningsenheten också? De som är proffs på just detta? Kan ju säkerligen vara medicinerna som ökar suget. Jag har haft stora problem med maten och det är verkligen svårt att bryta kräkni gar, hetsätning och svält. Önskar jag hade något mera konkret tips. Det har jag i nte direkt. Jag har inte kräkts på många år nu men däremot svultit mig och andra tvångsbeteenden med maten. Jag minns dock den där känslan med hetsätning och kräkningar. Helt svag och slut men också konstigt lättad.
Kan bara ge dig en styrkenram och hlppas att du kan få mer hjälp just specifikt runt maten. Jag gick på ätstörningsenheten men det är länge sed nu och jac minns faktiskt inte ens vad jag gjorde. Synd.
💖
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag har försökt med matdagböcker och sånt men det har inte fungerat (har dock gjort det på egenhand). Tror jag har för svag vilja att bli fri från det just nu. Som du skriver så blir man utmattad av det men samtidigt så blir det en lättnad. Tror maten fyller något annat också. När jag äter slipper jag tänka. Så ytterligare en aspekt på det hela...

Jag har nämnt det så många gånger för psyk nu så jag tror inte de ser det ätstörda som problemet utan att det kanske Försvinner när jag mot förmodan mår bättre. Att det ätstörda bara är en hanteringstrategi. Vilket jag kan hålla med om samtidigt som det måste finnas hjälp att få utan att behöva vända in och ut på mig själv... Men jag försöker hitta sätt själv. Nästa steg hoppas jag blir att jag ska kunna äta regelbundet och inte småäta så mycket som jag gör men det är svårt...
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Känner igen det där. Att man är helt uppe i och fokuserar enbart på att äta och spy så att allting annat känns mindre. Någon form av ångeslindring. Men handlar inte många ätstörningar om det. Kontrollbehov, ångeslindring och flykt? Sedan ka man ju räkna kilon och få en helt skev kroppsuppfattning också såklart. Jag undviker att titta på kroppen som helhet numer pga detta. Jag ser ändå alltid fel ut viktmässigt. Ser jag på.gamla foton när jag svalt mig så blir jag chockad över att jag ens kunde stå. Ser helt sjukt ut och ändå tyckte jag inte att jag var smal nog. Men sedan mådde jag lite bättre under något år och då vaf jag istället rätt tjock men det fattade jag inte heller. Det har gått upp och ner under åren. Undvik att kolla på kroppen som helhet kan jag ge som råd. Titta på delar istället.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jo, det är väl så. Kontrollbehov, flykt och ångestlindring. Tack för tipset, ska testa det ❤️
nouw.com/andothermagictricks