Gråt

Vardag, Vården, (o)Hälsa

Läkarsamtalet idag gick inte riktigt som jag ville men jag var ändå förberedd på det. Jag måste byta mottagning till psykos. Jag började gråta där inne på samtalet och sen cyklade jag hem till mamma och grät ännu mer. Och grät. Och grät. Tänkte hoppat över ledsagaren idag men jag gjorde inte det och det var nog bra. Fick lite annat att tänka på. Köpte ett par nya jeansleggings. Ska testa dem hemma också för att vara säker. Tillbaka till läkarbesöket. Jag får iallafall minska på clozapin och vi ska trappa ut den sen ska jag kanske få injektion istället av någon annan medicin. Då skulle jag slippa att mamma måste hålla koll på mig. Och jag skulle slippa ständiga kampen att peta i mig medicin jag inte vill ha. På fredag nästa vecka ska jag träffa läkaren igen. På måndag träffar jag min ssk och nya skötaren...
Jag fick inte något svar om de kunde ta bort ÖPT dock. De tog en vikt men jag kollade inte på den.

En sak sa hon dock vilket var skönt att höra. Jag har inte fått någon schizofreni diagnos ännu utan det var bara en arbetshypotes. Men hon vågade nog inte riktigt gå emot alla som nämnt det. Önskar att hon hade hållit med om samma sak som hon gjorde förra gången.

Vill bara vara kvar för att inte tappa min ssk. Känns inte som att jag kan få så bra förtroende för dem jag träffade idag....

Suck.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

❤. Förstår att du är jätteledsen. Men jag förstår att det var lite väntat ändå. Bara för att du är där nu så betyder inte det att det kan ändras om det skulle vara fel inriktning. Och gör det inte det så kommer du säkerligen vänja dig vid den nya personalen även om det tar en jädra tid.

Jag tycker inte att du ska ge upp ditt ifrågasättande. Tex att de inte bestämt säger schizofreni är ju ett tecken på det. Psykos kan man få och ha problem med i så många olika former. Se det som ett bra tecken i allafall. Jag hade schizoaffekitv i många år innan de ändrade den. Det tar tid.

Superbra av dig att ändå trots all din ledsenhet träffade ledsagaren är SÅ bra jobbat av dig tex. Stort plus.

Du får byta medicin. Stort plus.

De svarade inte angående öpt en jag tror inte att den kommer vara hur länge som helst den heller. Jobbigt just nu en tänk vad enkelt med en spruta sen ändå. Då är det ju knappt som du har den. Du behöver inte tänka på mer än den gången du ska dit och få sprutan. Du komer som du säger inte behöva kämpa med tanken på ska jag ta eller inte. Jag vte det är tufft det där när man börjar må sämre och inte vill ha medicin eller tro sig behöva den.

Jag ser många plus här. Men det såklart jobbigt för dig med din ssk. Jag hoppas att hon har möjlighet att vara med en tid i bytet av person.

Det kommer bli bra. Oavsett diagnos. Det viktigaste är att du mår bättre och får bra vård. Inte diagnos.

Massa kramar❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Nu slutade jag gråta. Gråtit i en timme typ. Känner mig så övergiven trots att jag vet att de inte gör detta för att vara elaka utan för att ge mig bra vård. Min ssk ska vara med i övergången men det känns så fruktansvärt jobbigt ändå.


Jag är tacksam att läkaren lyssnade angående medicinen var rädd att hon skulle säga att jag var tvungen att fortsätta med den trots min extrema trötthet.


Du har rätt i att diagnosen inte är det viktiga men är så rädd att de ska sätta en diagnos som inte stämmer. Frågade om jag kunde få göra ett självskattningsformulär för dissociation men fick inte svar på det heller. Tror det skulle visa rätt tydligt vad mina problem grundar sig i. De sa ptsd också så det har de inte uteslutit.


Kram❤️

nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Fick bara en notis om ditt svar men kan inte se det här bland kommentarerna... men såg vad du skrev iallafall.


Jag tror som du att psykoser/gränspsykoser inte är mitt grundproblem. Jag hoppas att allt faller på plats så småningom. Men det är svårt att känna det just nu.


Hoppas att din dag varit hanterbar. Kram ❤️

nouw.com/andothermagictricks