En lång dag

Jag påbörjade ett inlägg innan idag men så stängdes sidan ner och allt försvann, då orkade jag inte försöka hitta mina ord igen men nu så har jag fått lusten tillbaka att skriva. Just nu har jag lugnande i kroppen och jag ligger på en sån stor gunga jämte en skolgård. Behövde komma hemifrån samtidigt så kändes världen så himla skrämmande. Kändes som att universum skulle absorbera hela mig men nu, med fågelkvitter runt omkring mig så känns världen inte lika läskig. Mer närvarande i kroppen fast samtidigt så känns världen overklig och likaså jag. Men jag skriver så på något vänster borde jag existera.

Idag var jag hos min sjuksköterska som vanligt på måndagarna. Jag nämnde att jag funderar på att sluta med risperidon efter att den här ändring med antidep är över. Det tyckte inte hon, utan kanske att jag behöver snarare öka på den (hör mer röster igen). Att den hunger och sug jag känner kanske inte är det utan är något tomrum jag vill fylla. Ett sätt att hantera saker och sen har jag tvångsmässigt fastnat på att det är risperidonets fel, precis som att jag inte kunde ta olanzapin ens vid behov. Till viss del håller jag kanske med men jag tror också att den ökar suget, omättliga känslan. Men jag kommer ju inte ändra något nu, jag har lärt mig att det inte är bra att ta impulsiva beslut och inte bra att ändra flera mediciner samtidigt. Ssk har dock sagt att det är risperidon och olanzapin som oftast används mot dissociation så jag vet inte om vi skulle kunna byta heller. Vi får se helt enkelt.

Nu ikväll har jag också huvudvärk trots värktabletter. Tog mina kvällsmediciner innan jag gick ut så förhoppningvis så blir det en tidigare natt.

Ta hand om dig <3

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Ja, din ssk kan ju ha rätt angående maten och tomrummet. Det känner jag igen. Kanske är det en kombination.
Klokt av dig att vänta med att sänka eller ändra risperidon. Det får väl ta sin tid.
Är du alltid ute själv? Umgås du inte med någon vän alls? Har ingen vän att umgås med privat. Jag vil och känner mig ensam men när jag umgåtts med någon ett tag så blir det alltid för mycket. Orkar inte. För intensivt och jag upplevs alltid som så udda pga aspergern. Svårt det där.
Du finns. Du lever och världen väntar på dig♥️
Hoppas att du får sova gott efter en jobbig dag
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag har ingen jag umgås med fysiskt, jag har en som jag kollar läget med ibland på meddelanden som nog skulle gärna vela ta en promenad ibland men jag orkar inte riktigt med relationer, tyvärr. Samtidigt känner jag mig ofta ensam och vill gärna ha någon jag skulle kunna umgås med men ibland orkar jag inte med att träffas på länge och då blir det ju att man tappar varandra. I skolan hade jag i princip en vän åt gången men inte heller där umgicks jag med någon på fritiden det var alltid bara i skolan i princip. Så jag har alltid haft väldigt dåligt med ork och blir helt slut i sociala kontakter.

God natt ❤️
nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag saknar att ha en tjejkompis som man kan prata om mer öppet med (även om jag aldrig pratat obehindrat med någon). Någon att titta på film med. Någon att bara umgås med helt enkelt och kunna prata om annat än sjukdom och jobb med. Men jag vet inte riktigt hur man gör. De vänner jag har haft nära (i princip tre stycken) saknar jag jättemycket...
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Jag förstår det. Det gör jag med. Och jag vet inte heller riktigt hur man gör.
Men det där med att umgås i perioder när man orkar tycker jag egentligen inte vore ett problem även om jag förstått att andra tycker det.
Stora grupper saknar jag inte och vill inte heller umgås i men en vän som inte är för intensiv saknar jag verkligen om jag ska vara helt ärlig med vad jag egentligen inte vill se. Utanförskap gör ont.
Kram
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag försöker undantrycka detta så himla mycket då det gör ont att inte orka med något som, i perioder, känns så himla viktigt. Som jag skrev i ett inlägg ”försöker inbilla mig att ensamheten är självvald”...

Hoppas du har fått sova bättre än vad jag har fått gör inatt. Kram ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Letade efter det inlägget för men jag kan inte hitta det. Så känner jag också rätt ofta. Innerst inne är jag ensam och vet att jag inte valt just så mycket ensamhet själv men jag försöker också ta den makten tillbaka genom att självmant ställa mig utanför. Allltid varit ett socialt missfoster enligt andra och mobbad i skolan och till slut så törs man helt enkelt inte försöka knappt längre. Dessutom är ju orken minimal precis som du beskriver och då om någon någon gång velat umgås så blir den personen till slut besviken då jag inte lever upp till förväntningarna. Eller så blir jag till slut arg av att bli kvävd då jag oftast ibte säger något under en längre period och samlar på mig en ilska som blir orimligt stor och jag försvinner bara från situationen då.
Svårt är det. Gick en kurs på habiliteringen för asperger men alla hade redan vänner och ingen verkade intresserad av att ha fler så det var trist. Dessutom var alla så unga och de tyckte kanske att jag var för gammal. Jag vet inte.
Tråkigt att du sovit så dåligt inatt. Har du inte kunnat somna eller är det mardrömmar eller vaknar du menar du ångest? Hemskt när sömnen inte fungerar. Sover dåligt med.
Hoppas att du kan göra något som ditraherar dig idag. Pyssla lite. Fixa med plantor. Ökenråttorna. Promenera lite.
♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag skrev det i det inlägget som var innan detta, konstigt att du inte kan se det... Jag är också rädd för att inte leva upp till förväntningarna. Att umgås med någon och sen kan man typ inte prata också blir personen besviken på en, typ. För rädd för att visa den sårbarhet som krävs i en relation, rädd för att visa allt det mörka jag bär inom mig.

Inatt har det varit att jag vaknat typ varje timme. Ibland av mardrömmar som har gett mig sån ångest så jag svettats så det var blött på ryggen... och sen ibland av att det var så varmt under kedjetäcket så kunde inte ha det på mig inatt heller vilket nog också spelade in. Somnade om någon timme på morgonen dock vilket var tur (tackade nej till boendestöd idag) hade dörren till min uteplats öppen och de började klippa gräs vilket jag är allergisk mot så har nyst en massor hela dagen.

Var på min ena sysselsättning. Först tänkte jag inte gå pga ångest och allergin men sen valde jag att ändå göra det och det var skönt att komma hemifrån lite. Och nu ska jag umgås med mina ökisar. Hoppas du också hittar något som distraherar iallafall lite ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Jo, nu såg jag ju var du skrivit det. Förlåt. Ibland är jag så borta i huvudet så jag blir lite orolig hur det står till egentligen. Känns som jag missar hälften av allting.
Bra att du ändå orkade iväg på sysselsättning. Kommer du fortsätta gå till den med djuren? Tänkte själv gå till min träffpunkt idag men orkade inte och det är trist men jag har hört mer röster senaste två dagarna. Mer som ett dån, mummel, som att vara i en folkmassa med tusentals röster som bara vrålar i huvudet. Det brukar inte vara ett gott tecken. Tror jag kanske är trött. Eller det är jag trots att jag inget jobb har och inget direkt umgänge.
Låter verkligen som att du haft en jobbig natt. Tycker det är svårt på sommaren med kedjetäcket då det blir för varmt men samtidigt väldigt svårt sova utan det. Hur gör du då? Har du förresten provst att sova med vitt brus att lyssna på. Jag har det klpplat till mobilen. Känns som det lugnar hjärnan lite och överröstar litegrann.
Jobbigt med allergi också. Kanske finns något recepfritt på apoteket.
Jo, det kan kännas som det krävs mycket i en relation. Men det är lättare som typ på mi träffpunkt i alla fall då alla har någon psykiatrisk problematik. Att man har en annan förståelse. Fast likväl är det ju bara ytliga bekantskaper som inte vet mycket om mig hemmavid. Men föreningen brukar hälsa på när man är inlagd eller så. Det är ändå fint tycker jag.
En sak jag tänkte på. Blir du aldrig ordentligt arg? Sådär så du slår sönder eller skriker hemma eller ute eller på avdelningen? Har ibte sett dig skriva något om det. Har själv haft och har fortfarande en del problem med ilska i utbrott men de är mest riktade mot mig själv och saker och jag liksom utbrott av brist på ord i de lägena tror jag.
Hoppas att du kan vila lite när du sovit dåligt och haft en ändå rätt arbetsam dag då du gick på sysselsättning. Plus att det är varmt ute också.
💖

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag missar också mycket så det har jag stor förståelse för. Fick låna en bok av ssk om medveten närvaro och ett häfte om overklighetskänslor och har läst lite men missar så mycket så ibland förstår jag inte ens vad det står. Därför har jag så svårt att läsa böcker eller titta på serier/film.

Synd att du inte orkade men det kommer en annan dag. Jag hör också mer röster nu. Oftast är det mest på kvällarna senaste tiden men nu har de letat sig fram under dagarna också. Såklart hörs de som är elaka mest. De som säger hur värdelös jag är och att jag inte ska ta hjälp (jag tror inte de vill försvinna så då får jag inte ta hjälp för dem). Förhoppningvis håller det sig under kontroll nu tills min lillebror tar studenten så att jag inte behöver bli inlagd eller nått innan dess. Jag sover nästan alltid till radio eller tvn och har gjort det hela livet för att tysts röster och tankar.

Ja, jag kommer vara vid djuren på torsdagarna så där fortsätter jag. Jag ville ha kvar denna platsen också då jag har så svårt med förändringar och att jag ändå trivts med människorna.

Jag tror jag har svårt med känslan ilska. När jag var liten bråkade jah ooch mamma och hon kunde åka hemifrån eller låsa in sig på toaletten. Visste aldrig om hon skulle komma hem och trodde att hon typ skulle ta sitt liv då jag själv hade självmordstankar redan då. Så jag har nog lärt in att ilska inte är okej. Därför blir jag också väldigt lätt att övertala och väldigt lätt att jag gör saker jag egentligen inte vill. Jag önskar att jag vågade bli arg, men Det är svårt. Är så rädd för att inte bli omtyckt också tror jag. samtidigt som det skrämmer mig att bli omtyckt också. Dubbelheten i allt hela tiden.

Hoppas din dag varit okej hittills ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Fattar. Det där med din mor är bekant. Kommer från en väldigt dysfunktionell familj för att uttrycka det milt. Var också livrädd för att mamma skulle ta livet av sig då det alltid hotades med det. Så den skräcken och de skadorna du fått av det förstår jag fullständigt.
Också detta med att vara vad det står i mina papper och jag fått höra att vara lättledd och naiv. Däremot har jag när jag kom upp i övre tonåren börjat stundtals vända ilskan som jag enbart hade mot mig själv mer utåt ibland. Mestadels när jag varit inlagd eller hade lvu eller mot polis och när jag missbrukade. I princip aldrig mot dem som förtjänade det utan mer vårdpersonal, saker omkring mig och framförallt mot mig själv. Djur skulle jag aldrig röra någonsin. Det är hos dem jag vill vara och kan knappt vara ute då det regnat utan att jag måste flytta på alla daggmaskar som drar ut på gatorna och sniglar och skalbaggar.
Förstår att du blivit hämmad. Pendlar väl däremellan jag med. Foglig och undergiven, panikslagen, stelfrusen av skräck eller agggressiv av både skräck och frustration. I olika delar av dissociation. Upplever du ingen arg del i dissociation och röster? Då har du begravt den delen djupt isåfall.
Låter intressant med informationen du fick av ssk. Kunde du förstå något av det om dissociation? Något du kunde spinna vidare på?
Dubbelheten du snriver om förstår jag med. Alltid sådan total förvirring som gör att man blir utmattad. Känner du att det finns några konstanta stabila bitar i dig alls? Själv vet jag i princip at det som är stabilt och konstant är min kärlek till djur och natur och kreativitet. Musik, poesi, böcker. Samt specialintressen i fakta och sorteringsområden. Allt annat är bara som en flytande älv. Som när kattegatt möter skagerak i danmark. Vågor som slår mot varandra och krockar. I det vattnet får man inte simma.
Inatt hoppas jag att du kan sova bättre. Här är det i alla fall lite svalare.♥️

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Min mamma hotade aldrig med självmord men eftersom jag ville dö när jag var så ledsen/arg så trodde jag att hon ville det också och då när hon försvann så trodde jag att hon inte skulle komma tillbaka, antingen pga att hon skulle dö eller att hon skulle lämna oss. Jag vet att mina föräldrar har gjort sitt allra bästa och jag är tacksam över mycket men sen har det väl inte alltid riktigt räckt till. Så himla jobbigt för dig att som barn befinna dig i den situationen,

Jag har speciellt en röst som är arg på mig väldigt ofta eftersom jag tar hjälp av vården. Den tycker det är fel. Sen en annan som säger åt mig hela tiden att jag inte heller ska ta hjälp men inte lika aggressiv (fick skriva om kommentaren då de tyckte jag skrev för tydligt). Så där finns ilska i mig. Jag kan känna mig arg på folk som är elaka mot andra eller djur men jag har svårt att visa den ilskan. Sen är det svårt för mig att veta vad för känsla som är vad. Jag tror jag förväxlar ilska för någon annan känsla ibland.

Jag kommer inte ihåg så mycket av det jag läste i häftet men det stod lite om dissociation men jag har läst rätt mycket om det så det visste jag nog redan. Sen fanns det också delar om svårigheterna med andra känslor också. Min ssk ville att jag skulle ha det för att se att jag inte är så ensam i mina känslor. Hon berättade också om en annan patient (utan att bryta sekretess) som har liknande bekymmer som jag och som nu mår bättre. Att vi måste försöka få kroppen att överleva så att jag kanske också kan uppleva det.

Djur är stabilare hos mig också. Och kreativiteten men den går mer i vågor. Önskar att det fanns något ännu mer bestående som jag kunde se mig som individ. Men det finns stabilare sidor också.

Här har det åskat idag så lite svalare blev det men fortfarande rätt varmt i lgh. Förhoppningsvis så kan vi båda få sova gott inatt <3
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Du betyder säkerligen mycket för många. Tom för mig som inte känner dig egentligen betyder din blogg och därmed du, mycket. Låt din kropp leva för det går att bli bättre precis som din ssk säger. Jag lever på det hoppet om än olika mycket.
Jag tänkte mer på att vända din ilska utåt. Inte enbart mot dig själv. Om det finns någon sådan del.
Blandar säkerligen ihop känslor med. Och fobi för känslor pratar psykologen om. Mer mot vissa känslor än andra.
Det kan man ju fundera över när man orkar. Vilka känslor man absolut inte vill känna.
Dina arga röster låter jobbiga. De kan tala med varandra istället för med dig ett tag tycker jag. Ibland ber jag dem hålla käften om jag blir väldigt frustrerad. Funkar ibland. Ibland inte.
Hoppas att du sover gott redan. Och får vakna lite avslappnad imorgon.
💜
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack för dina fina ord. Att du tar dig tid att kommentera har fått mig att känna mig mindre ensam i mitt inferno av känslor och icke-känslor❤️

Jag kan också be rösterna att hålla käften ibland när jag också blir väldigt frustrerad på dem. När de säger en massa strunt som jag inte orkar lyssna på. Men de brukar inte lyssna på det men de får iallafall veta hur jag känner för dem just då.

Inatt har jag sovit bättre men vaknade med migrän och muskelvärk. Började fundera på om jag fått Corona då det känns lite influensalikt men sen läste jag om utsättning av venlafaxin och att influensasymtom kan uppstå. Har iallafall tagit ledigt från sysselsättningen idag och tagit värktablett som hjälpt att dämpa det värsta och ligger vid min fläkt då det är så varmt. Ska försöka vara snäll mot kroppen idag, låta den vila och återhämta sig.

Jag hoppas verkligen att din dag blir lugn och allra helst bra ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Har du tagit tempen? Är säkert utsättningssymtom. Jag har många gånger blivit lite influensaliknande sjuk av olika utsättningar. Ledvärk, muskelvärk, huvudvärk, yrsel, illamående, allmän sjukdomskänsla. Tror i och för sig tom attman kan få lite hög temp också.
Har du vilat under dagen? Ta hand om din kropp så mycket du klarar nu när den kämpar med att få balans i kemikalierna.
Hur mår du nu ikväll?
Kram
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag har inte haft någon feber enligt termometern iallafall men har känt mig febrig. Ikväll är jag väldigt trött. Tänkte först ha isolerat mig då jag tänkte att det kanske var något annat än utsättningssymptom men direkt så tog rösterna fart i det och ångesten blev ännu värre av att jag kände mig så fast i lägenheten så cyklade hem till mina föräldrar ändå (efter att de sa att jag skulle göra det). Jag träffar dem så ofta ändå så om det är förkylning eller nått så har de säkert redan fått det.

Hur mår du idag? ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Tror säkert att det är utsättning. Och som du säger, skulle det vara influensa eller förkylning så har du säkerligen redan smittat eller blivit smittad av dina anhöriga. Så det är mycket bättre att du är där när du har det jobbigt med röster och ångest.
Vad det än är, förkylning eller utsättningssymtom så behöver kroppen vila för att kunna få stabilitet. Utsättningssymtomen går över. Tog du inte nyligen bort det allra sista av venlafaxinet också? Det sista brukar ju kroppen skrika högst efter. Har du sådana brainzaps med? Som elstötar i huvudet som är så klassiskt utsättning från antidepp.
Jag känner mig helt borta idag. Kommer knappt ihåg vad jag gjort. Min mamma och styvpappa var här någon timme. Så sällan vi ses. Jag har ju flyttat 20 mil från mi hemstad så det blir inte så ofta. Och jag har inte kunnat åka tillbaka till den staden heller på väldigt länge. Säkert därför jag är extra upplöst och drömmande idag. Det blir som ett filter över hela min hjärna och jag upphör att existera men gör saker ändå. Sitter där och tittar inifrån min borg. När jag skriver låter det ungefär som när du beskriver att det känns som en film eller att du spelar teater ibland. Lite så idag. Komplicerat allting. Men jag vet att efter detta bortatillstånd kommer någon gång en tsunami av känslor som också blir ohanterbara. Allt eller inget som du ofta skriver. För mycket och sedan ingenting. Sist jag var på kalas hemma i min hemstad sprang jag helt plötsligt därifrån i panik då jag drabbades av någon konstig känsloflashback. Sedan dess har jag inte träffat knappt några släktingar. Saknar dock min syster och mina bröder väldigt mycket. Och det gör ont. Och när det gör ont så dissocierar hjärnan bort det genom allt möjligt. Ja, du vet ju.
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Då har du haft det tufft idag. Grymt bra gjort av dig som ändå tagit dig igenom det. Jobbigt att du känner Att du inte orkar träffa dina syskon kan tänka mig att saknaden gör ont. Jag får separationsångest varje gång min syster lämnar oss för att åka hem igen/jag Åker hem igen. Får dock separationsångest när jag bara lämnar mina föräldrar (och bröder) också, den känslan att vara som ett litet barn som inte kan ta hand om sig själv ibland. Så känner jag ibland verkligen, som att jag är liten och inte vet hur man spelar vuxen längre. Hoppas att du ska kunna träffa dina syskon så mycket du vill längre fram.

Ja, jag tog bort venlafaxin helt i helgen och känner av de där stötarna i huvudet. Idag har det varit extremt med det. Men var förberedd på det då jag kan få så av ångest ibland men också när jag bara missat en dos.
nouw.com/andothermagictricks
Karin
,
Hoppas att dina röster lugnat ner sig lite så att du kan få lite lugn. Enligt mina psykologpapper ska man börja kommunicera med röstena såsmåningom så att man kan integrera delarna i sig själv. Komma fram till beslut ihop och att alla får komma till tals. Låter ju bra men verkar extremt jobbigt. Men om det funkar så ska jag någon gång när jag vågar försöka. Har du provat det någon gång? ♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det låter väldigt svårt. Vill bara få bort dem, inte veta av dem. Men min sjuksköterska sa en Gång att jag ska försöka se de som delar av mig, att det är saker som kommer från mig men i olika röster typ. Och att det kanske inte är bäst att bara vilja få bort dem för då kanske de håller sig kvar hårdare. Vet inte om jag skriver förståeligt idah, jag tror det, men alla ord låter påhittade i mitt huvud ikväll.

Kram❤️
nouw.com/andothermagictricks
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.