”Det är psykos”

(o)Hälsa, Vardag

Frustrerad. Förvirrad. Kanske till och med lite ilska, vilket ändå är bra. Men jag vågar inte riktigt ta ut dessa känslor på någon så de stannar inom mig, vilket är synd.

Hade läkarsamtal och psykos-diagnosen står starkare kvar nu.... Jag förstår inte hur jag ska få fram vad jag tänker. Skrev ner att jag tror det beror på dissociation och trauma. Att jag är misstänksam mot människor är väl inte så jävla konstigt?! Visst att jag hör röster som ber mig ta mitt liv men det behöver inte vara någon psykossjukdom för det. Jag är helt medveten om att jag är sjuk.

Jag vill verkligen inte byta mottagning så får ångest över det också nu. Läkaren i hemstaden på psykosmottagningen var ju på min linje... Min ssk sa att hon kunde komma och hälsa på på torsdag kanske så är jag kvar då så får jag skriva ner mina tankar och ge det.

Jag fick iallafall frigång 2 x 60 min så har varit ute på en promenad och var till affären. Synd att netto har blivit Coop för netto hade många roliga saker ofta nu fanns det bara mat typ. Ville köpt något att pyssla med eller iallafall ett skrivblock.... Vet inte om det är andra rutiner här eftersom annars brukar man bara bli nollad och få gå som man vill.

Har ni några råd vad jag ska skriva till ssk? Det viktigaste är att hon och läkaren i min hemstad inte fastnar på psykos också...

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Tycker det låter konstigt allting. Jag hoppas att du får någon ordning på allt. Vad är själva diagnosen då?

💜
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag vet inte vad diagnosen är han sa bara att det låter som psykotiskt och att det "nog" är psykos jag har. Att jag har tankestörningar (för att jag en gång trodde att andra styrde vad jag tänkte - inte nu), nojigheten och hallucinationerna. Ska läsa i journalen sen när det kommer in där. På den jag träffade i öppenvården står det svår depression och akut psykos... Känner bara som att jag inte blir lyssnad på.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Det där låter som de omdömen jag brukat få. Under flera år var jag schizoaffektiv också. Jag vet varken ut eller in längre. Litar på det de säger nu dock. Psykos kan man ju få då med och gränspsykoser.
Hoppas att dj mår bättre av det du får som hjälp. Det är ju huvudsaken.
Lyssnad på? Detär inte ofta jag upplevt det inlagd eller på akuten. Enbart i öppenvården.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag vet inte om jag mår bättre av att vara här. Mindre risk att jag skadar mig dock. Skulle få byta antipsykotika till latuda som inte skulle ge viktuppgång men det står på biverkningar på fass så jag vet inte. Sen skulle jag få testa någon mot inflammation i hjärnan typ då det kan ge psykos och andra symtom (depression) så det känns ju intressant. Jag får satsa på att försöka få öppenvården att lyssna, jag ska ju bli utskriven någon dag och det är viktigast att de lyssnar. Tråkigt att du också känner så... ❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Aldrig provat den. Men det syår ju varning om man har självskadebeteende. Du får prova.
Har du visat på inflammation i hjärnan?
Läste en bok om en tjej som fick det och dissociation, epanfall och psykotiska symtom av inflammation i vart fall
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Inte vad jag vet iallafall så det är väl mer en chansning antar jag. Jag tror det bottnar i annat men det kan ju vara någon kombination så det kanske kan fungera lite. Är villig att testa iallafall
nouw.com/andothermagictricks