Den där vågen

(o)Hälsa, Vardag

Hej på dig, hur mår du?

Jag mår ändå skapligt men det pågår mycket i huvudet. För mycket skit.

Hade ”ankomstsamtal” med en skötare här vilket innebar att vikt skulle tas och nu så sitter den där siffran fastpräntad i huvudet och jag känner mig äcklad av mig själv. Tänker på hur äcklig skötaren tycker att jag är som väger så mycket. Men försöker samla mig. Försöker tänka att det är ätstörda beteenden och mediciner som fått mig i denna sitsen. Jag har varit överviktig mer i mitt liv än vad jag inte varit det men nu är jag tungast någonsin. Så det är jobbigt.

För övrigt så fick jag inte träffa en läkare nu under helgen vilket jag inte trodde jag skulle få. Men läkaren sa det så därför hade jag väl hoppet i det. Nu kan jag dock likväl vara här på denna avdelningen som på allmänpsyk för har vant mig lite iallafall. Det jobbigaste är att det är övervikt på män här, både bland personalen (iallafall nu på helgen) och medpatienterna. En kommenterade mitt utseende vilket gjorde mig väldigt obekväm så på frågan om jag är singel sa jag nej. Ett skydd och det fick honom att inte säga något mer. Sen kanske han inte hade gjort det ändå men men.

Imorgon ska jag nog få träffa läkare iallafall. Jag hoppas att det är den läkaren som läkaren i öppenvården ville att jag skulle träffa. Ssk sa att han är bra med det här med psykoser och dissociation så jag hoppas verkligen att det stämmer då kanske psykosdiagnosen kan skrivas av. Men som en i en grupp på Facebook jag är med i skrev ”det viktigaste är att jag får rätt vård” så visst att jag har psykossymtom men då ska jag inte ta att bara medicineras om det beror på trauma. Jag lär också få byta antipsykotika pga min grova viktuppgång vi får se.

Kram <3

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Det är svårt detta med vikt och mediciner och ätstörningar ihop. Jag brukar numera inte titta på siffran på vågen när jag väger mig inom sjukvården. Ber dem inget säga pga de problem jag haft och har. Kan du ibte göra likadant? Känn på kläderna hur det känns istället. Titta inte så mycket på kroppen i spegeln överlag.
Håller tummarna för att mötet med läkaren imorgon går bra.
Psykossymtom och korta psykoser eller gränspsykoser kan man ha i massor av olika diagnoser.
Har du det ok annars? Abilify tror jag ibte behöver ge så stark viktpåverkan. Jag har inte heller upplevt det av zeldox, cisordinol och fluanxol i viss mån.
💖
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag är väldigt rastlös och rätt orolig så jag går här fram och tillbaka i korridorerna. Nu har jag lagt mig i sängen lite och varit still en liten stund faktiskt.

Abilify hade jag ett litet tag men fick en rastlöshet som inte var "min" utan biverkan så jag fick sluta. På den märkte jag ingen aptirökning vilket var skönt dock.

Hoppas att du mår ok❤️
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Ok. Det fattar jag. Mådde tyvärr inte heller bra av abilify. Slutade rätt omgående med den. Men någon av de andra kanske kan vara något. Är ju också olika hur man mår av de äldre respektive nya antipsykotika. Lite olika sorters biverkningar.
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag hoppas att de kan hitta något som hjälper utan att det påverkar vikten. Han kanske inte ens tycker att jag behöver antipsykotika (vilket jag dock inte tror). Frågade och det skulle vara den läkaren som de ville att jag skulle träffa. Hoppas det stämmer nu bara...

Fick kulplåster för en liten stund sedan vilka faktiskt hjälpt lite.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Det var ju bra att det var den läkaren du ville träffa.
Psykosmedicin eller inte. Det är ju inte bara att sluta abrupt ändå. Kanske kan bli någon övergångsmedicin isåfall.
Kulplåster hade jag massor förr mellan akupunkturen. Kanske borde börja med plåstrena igen också.
Bra agt de hjälpte lite denna gång.
Känner du dig något lugnare av att vara i lagd nu än att vara hemma? Känns det tryggare?
nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Det känns lite lugnare att vara inlagd nu. Inte samma panik som jag kände när jag blev inlagd men det var väl det där med tvångsvård som skrämde mig väldigt mycket Och att jag skulle vara på psykosavdelningen. Men rätt splittrad såklart ändå i att vilja vara hemma kontra här.
nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,
Det kanske ändå var bra att du blev inlagd då. Du kanske behövde lite extra omsorg där.
Och ändå bättre att du blir sedd och tagen på allvar i ditt mående. Det sköttes ju bra ändå.
Ta en dag i taget och försök ihop med läkaren se vad du kan få ut av denna inläggning sä det ger så mycket som möjligt.
nouw.com/shining