Avundsjuka

(o)Hälsa, Tankar

Avundsjuka innebär inte nödvändigtvis att man missunnar någon annan något. Jag vill att alla ska ha det bra men jag blir avundsjuk när jag ser att någon gått vidare. Hittat sig själv igen.

På Facebook är jag ”vän” med en som var inlagd samtidigt som mig någon gång. Kommer inte riktigt ihåg när men tror 2019. Nu skriver hon att hon har hittat tillbaka till sig själv, hittat en partner och hittat tillbaka till vänner och familj. Det gör ont i mig. Jag är fast på samma ställe år ut och år in. Men unnar såklart henne det. Sen hur hittar man en identitet när min identitet har varit ångestfylld och deprimerad. När det är det jag varit stora delar av livet. Jag vill må bra samtidigt som det skrämmer mig. Vem är jag utan all ohälsa? Kan jag någonsin bli helt ”normal”? Förmodligen inte. Men jag hoppas att jag kan få en tillvaro som inte ständigt består av suicidtankar, dissociation, depression, ångest, tvångstankar mm.

Kram ❤️

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Jag hoppas och tror att du också kommer att få mer och mer av det liv du vill ha. "Normalt" eller inte. Huvudsaken är ju att du får ,er ro.

Nej, jag håller med dig. Avundsjuk kan man ju vara utan att vilja illa. Jag blir mest avundsjuk på de som kan vara i skogen och naturen. Små dagsresor kanske till naturen. Det är det som jag tycker är jobbigt då är det jag saknar mest.

Kramar❤


nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jag hoppas att du ska få uppleva naturen mer igen. Förstår att det kan ge avundsjuka. Du och psykologen kanske kan öva på det så småningom?

Kram ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Ja, det ska vi öva på. Det får ta sin tid. Vad önskar du dig mest av allt om du skulle välja något som du helst av allt vill uppnå?

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jag vet inte riktigt. Har svårt att skilja på mina drömmar och sånt som man ”ska” göra enligt samhällsnormer. Men skulle gärna hitta en vän som jag orkar umgås med i verkliga livet också. Barn kanske...

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Ja, men det kan du ju säkert uppnå. Det är ju helt rimligt ju. Vänskapen behöver ju inte vara så intensiv och lång varje gång. Det behöver ju inte vara enligt samhällets mall på hur vänskap ska se ut. Jag tror du skulle bli en jättefin mamma också när du väl är redo för det. ❤

nouw.com/shining
VardagsBorderline
VardagsBorderline,

Förstår att det är jobbigt samtidigt som du är glad för henne. Ett tips med identiteten är ju att göra små saker som testar vad du tycker om och inte tycker om. Exempelvis böcker och filmer för att börja smått. Sen större saker kan ju vara hajka eller skidor. Det kan också vara att färga håret eller liknande saker.

Detta med identitet är svårt och lider med dig ❤

nouw.com/vardagsborderline
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Tack för tips. Jag gillar ju att åka skridskor (tyvärr är det inte is så ofta här var jag bor).


Kram ❤️

nouw.com/andothermagictricks