Åtta rör blod

Vardag, Vården

Hej, hur mår du idag?

Igår träffade jag läkaren igen. Återigen klagade jag på trötthet och att jag måste byta mottagning. Började gråta igen när vi pratade om överflyttningen... jag fattar inte varför det ska vara så jävla svårt. Eller jag vet ju att jag är väldigt fäst vid ”min” sjuksköterska. Hon har hjälpt mig så mycket.

Jag är ju så trött och jag tror det beror på clozapin men läkaren ville inte sänka den just nu. Först så skulle det tas blodkoncentration av medicinen och sen en massa andra saker så som järn och d-vitamin. Så idag var jag och lämnade åtta rör blod. Hon som tog det var duktig då det gick på första försöket och jag blev inte svimfärdig vilket jag trodde att jag skulle bli. Nu är det bara och vänta på resultatet. På ett sätt hoppas jag att det är någon brist för då kanske det är lättare att åtgärda än om det är medicinen som läkaren inte vill sänka... just nu iallafall. Hatar att ha ÖPT.

En av lampknapparna i mitt kök har ”lossnat” så det skulle komma någon och fixa det (pappa ringde igår) men ingen har varit här... Kan ju inte släppa ut mina ökisar när det kan komma någon närsomhelst. Så det känns dåligt. Så kommer det säkert ingen idag ens också måste jag vänta fler dagar...

Oh well, ta hand om dig ❤️


Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Skönt att det gick bra att ta blodprov. Mår illa av bara tanken. Äter du järn? Hoppas att det är som du säger.

Men annars är ju en väldig trötthet tyvärr en vanlig biverkning som ibland släpper efter ett tag. Ibland inte.

Hoppas också att du får till en medicinering i framtiden med minsta möjliga biverkningar i förhållande till nyttan. Tycker du att den du har nu är bättre än den du hade innan?

Säger det inget om utredning eller har de fortfarande bara sin arbetshypotes?

Tänker på dig. Kramar❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Nej, jag tar inte järn och har slarvat mycket med de vitaminerna (bland annat d-vitamin) jag tar. Så det skulle kunna vara en anledning till tröttheten men tror att medicinen ställer till det en del också.


Jag har svårt att veta vilken som hjälper mest då jag glömmer bort hur jag mådde på den andra. Men var nog mindre trött på den eftersom jag bara tog den till kvällen. Sen var ju hetsätningen värre på den. (Men kan vara att jag har metformin nu som också hjälper till att stabilisera lite mer kanske?).


De skulle prata med deras psykolog denna veckan och se om jag kanske kan få en utredning i februari. Det skulle inte vara så lång kö iallafall så det hoppas jag stämmer. Har väntat så oerhört länge nu. Däremot tror jag att de inte är så fästa vid schizofreni som många andra läkare var. Det står ospecificerad icke organisk psykos, tvångssyndrom och PTSD i journalen just nu.


Hoppas du har haft en så lugn dag som möjligt, kram ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Förstår att det blir trassligt och man glömmer. Ja, det kan ju vara metmorfinet som hjälper. Sant. Och det är ju bra isåfall.


Vad bra att det kanske blir mer utredning i februari. Hoppas att inte corona sätter käppar i hjulet. Håller tummarna för den.

Bra med vitaminer kanske. Har alltid haft mkt såna brister och det gör stor skillnad. Men så lätt att glömma bort.

Jag tycker mitt i allt elände att det låter som mkt bättre diagnoser. Bättre i mening av korrekta. Låter ganska likt mitt precis som jag alltid upplevt med dig. Jag tror det kommer bli bättre och bättre ju mer ordning det blir och sen terapi. Håll ut! Och när du inte kan så ropa!

❤❤


nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jag hoppas det, att det blir mer ordning i allt. Och att jag orkar med allt. De sa att utredning också är ganska krävande..

Kramar ❤️

nouw.com/andothermagictricks
Shining
Shining,

Förresten, glömde fråga. Har du fått provsvaren? ❤

nouw.com/shining
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Jag har kollat i journalen. De flesta var inom referens men det var (tror) två saker som var utanför referens. Men förstod inte riktigt om det var brist då eller om man hade för mycket av något. Får se om de säger något imorgon om det...


❤️

nouw.com/andothermagictricks
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,

Imorgon är det inte läkaren men ssk och skötaren. De sa att de skulle prata om proverna imorgon iallafall!

nouw.com/andothermagictricks