Att vara efter

Idag så har jag sett tre stycken (på instagram) som har tagit examen från universitetet, och jag vet ytterligare minst en som tar examen i år. Det gör så ont i mig. Inte för att de just tar examen, det unnar jag dem såklart, men det gör ont för att jag ligger efter. Några har till och med barn, visserligen utan utbildning då men ändå. Det var inte såhär livet skulle bli.

Jag är 23 år och har redan varit sjukskriven i fyra år. Jag har legat på sjukhus väldigt många gånger och jag tänker på döden mer än jag inte gör det. Jag hade visioner att jag skulle vara färdig med utbildning. Jag skulle ha ett jobb nu. Jag skulle ha lärt mig det sociala spelet och jag skulle ha kvar vänner.

Jag är så trött på det här. Så jävla trött.

Jag vet att man inte ska jämföra med andra. Jag har fått svåra saker att hantera. Jag vet allt det. Jag vet att vi alla rör oss genom livet på olika sätt och i olika takt men jag kan inte ta in det gällande mig själv. Talar ner på mig för mycket för att vara snäll mot mig själv. Rädd för att jag inte ser något slut på allt lidande. Rädd för att jag vet att det minst kommer ta år för mig att ens kanske ha möjligheten att plugga, och inte ens då är det säkert att jag någonsin kommer kunna det. Hur hanterar man det?

Jag vill bara ha ett vanligt liv. Ett liv där vardagen rullar på och man orkar med att ta hand om sig själv. Ett liv där jag känner att jag lever det liv jag trodde jag skull göra vid den här tiden...

Gillar

Kommentarer

Karin
,
Förstår att du känner dig stressad och blir ledsen av att se hur andra går vidare i livet. Det är klart att det gör ont.
Att du i alla fall vill ha ett vanmigt liv är ett pyttesteg på vägen. Titta inte så mycket på gamla bekanta och sådär. Det gör bara ännu mer ont. Jag känner mig också som den mest misslyckade människan på jorden om jag gör det.
Jag tror i alla fall att du jobbar hårdare än alla de människorna tillsammans. Inte för att det är värt något i sig. Du hade ju rätt till att få bara leva ett normalt liv. Livet är jävligt orättvist.
♥️
AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Tack fina du för dina ord. ❤️Ibland blir känslan av misslyckad alldeles överväldigande. Försöker se att det får vara okej. Att vi alla har våra svårigheter och landar olika i livet. Men det är så svårt. Lättare när det gäller någon annan då kan jag säga att det självklart är okej och att man inte är misslyckad för det men empatin för sig själv finns ju oftast inte....
nouw.com/andothermagictricks