När jag fick veta att jag var gravid

Graviditet

Sedan jag plussade har jag skrivit dagbok, världens bästa grej! Verkligen så glad att jag har gjort det. På så sätt har jag sparat ner tankar och känslor som jag annars inte hade kommit ihåg lika bra. Det är ju en berg och dalbana av känslor!

När jag insåg att där faktiskt var två streck på båda stickorna så var det en hel drös med känslor som gick igenom mig. För det första - sjukt förvånad för jag var liksom inte beredd på det. Galet glad och pirrig över att det faktiskt gick, att jag och Dennis kunde få barn ihop, och sen kändes det som att hela mitt liv spelades upp framför mig. Som att allt innan den dagen var då, nu är nu och det kommer bli ett helt annat liv. Var jag redo för det? Jag ville ju ha barn, men var vi redo? När man väl får det där plusset, så vet man nog inte hur man kommer känna riktigt. Kan ju bara prata för mig själv, men min största dröm har alltid varit att få bli mamma, så det är så surrealistiskt när det helt plötsligt är ett steg närmare verklighet.

Vi köpte ju lägenhet samma dag som vi fick veta att jag var gravid! Så lyckan i denna bild är ju verkligen äkta om man säger så. Man trodde ju knappt det var sant. Köpt en riktig drömlägenhet OCH fått ”Gravid 1-2” på stickan. Ni fattar ju själva, 4 juli är ett datum vi lär komma ihåg ett bra tag framöver.

Så nedan text i kursivt är från min lilla dagbok:

4 juli. JAG ÄR GRAVID! Kan inte fatta det? Så konstigt? Så sjukt? Känns så konstigt att säga det, ”jag är gravid”. Är så lycklig, pirrig och glad. Vill bara skratta. Jag hade bestämt mig för några dagar sen att dagen innan vi skulle åka till Marbella så skulle jag ta ett test. Jag har verkligen 0 symptom, förutom en känsla.

Den där känslan jag hade gjorde att jag till och med testade i förrgår, 2 juli även fast jag visste det skulle vara för tidigt, och då blev det bara ett streck, så jag tänkte att jag bara skulle hoppa att testa igen och inte tänka utan bara vänta in mensen. Kändes liksom som att jag nog skulle bli lite besviken av att testa och inte få ett plus, än att bara få mensen. Glömde bort det och sedan när jag vaknade imorse (den 4e) när jag precis skulle kissa på morgonen så fick jag den känslan igen ”Testa!!”, så jag gick och hämtade ett glas och ett test som jag precis hade beställt hem och kissade. Ställde glaset i badrummet och började klä på mig inför gymmet. Precis innan jag skulle gå så gick jag in i badrummet och bara kikade lite snabbt på stickan och precis när jag vänt mig tänkte jag ”Var det precis ett streck till jag såg?” vände tillbaka och tittade. Kunde inte tro det. Det var visserligen nog det svagaste strecket man kan få men det var ju ett streck, eller? Jag hämtade ett test till och doppade det i glaset igen som jag hade kvar, några minuter senare dök ett svagt streck upp igen. Jag trodde inte det var sant! Alla som fått ett plus (och velat ha det) förstår nog känslan, man blir glad samtidigt som man inte fattar något haha.

Försökte direkt få fram hur långt gången jag var även fast jag visste att det var supertidigt, då jag har både lång och oregelbunden cykel. Fick fram 13 mars som bf, att jag vara i vecka 4 och att det kanske hände på midsommar. ”Aaawww en liten midsommarbebis!!” kommer jag ihåg att jag tänkte.
Sen åkte vi till Marbella dagen efter och där började några veckor av att låtsasdricka alkohol haha. Det är inte lätt att tacka nej till ett glas vin eller bubbel när man annars aldrig tackar nej, och när jag väl lurat bort ett glas och tackade nej till påfyllning av vin, då öppnades det bubbel för min skull för man trodde jag ville ha det. Haha, vissa middagar blev nästan lite svettiga. Men vi hade väldigt kul åt det också!
Under dagarna/veckorna i Marbella kände jag ingenting förutom lite känningar i nedre delen av ryggen och lite molande värk i nedre delen av magen ibland, väldigt lite. Ingen trötthet, inget illamående, inga ömma bröst, ingen enorm hunger, inget överdrivet kissande etc. Vissa kvällar var vi iväg på middag till 03/04, då kommer jag ihåg att jag för en sekund bara tänkte ”är jag ens gravid?” men samtidigt hade jag lovat både mig själv och Denkan att inte oroa mig så försökte alltid att glömma dom tankarna.
När vi sedan kom hem från Marbella så kände jag mig aldrig riktigt pigg. Trodde först jag var så trött för att vi åkte med den tidiga morgonflighten hem och att jag låg lite efter med sömnen, men sen kom jag liksom aldrig ifatt kändes det som. Tänkte nog inte riktigt på att det hade med graviditeten att göra.

15 juli. Ville bara se om strecket hade blivit starkare så jag tog ett test till. Det andra strecket dök upp så fort jag bara närmade mig glaset kändes det som, haha. Så nu känner jag att det faktiskt kanske finns någonting där inne som växte och ville stanna kvar.

23 juli. Jag mår bra men känner mig galet trött och hungrig. Att lägga mig och vila efter jobb i bara 20-30 minuter är ett måste just nu. Och hungrig. Herregud, min hunger ska vi knappt prata om. Den är hungerkänslan jag får några gånger om dagen har jag aldrig känt förut. Inatt var jag till och med uppe och åt en ostmacka 02.40, höll på och dö av hunger haha.


Komiskt att jag bara några dagar innan vi fick reda på att det var tvillingar, började behöva äta något på natten och vila på eftermiddagarna. Där fanns ju dock inga tankar på att där var två, men mer om det i ett annat inlägg!

Gillar

Kommentarer

nnathalies
nnathalies,
Så roligt! Jag plussade exakt samma dag efter att mensen vart 1v sen 🥰 bästa dagen! 4/7-19. är i v23 Idag och bf 6:e mars! När har ni Bf? ☺️nouw.com/nnathalies
theoakleaves
theoakleaves,
Sååå kul att läsa och följa andras gravidresor, speciellt när man är så nära varann. Vi har bf 14feb ❤️nouw.com/theoakleaves
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229