Detta ställe var fredagens sista fotoställe innan jag tog helg. Väldigt fint stylat och jag börjar bli mer och mer för att blanda grått med ljusrosa. Däremot kör jag på grön marmor och guld/koppar hemma hos mig så detta funkar inte, men otroligt fint är det iallafall!

Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Gamla bilder.

Ugh jag är fortfarande lite småbesviken på mig själv för att jag startade i 120klassen igår. Därför blir planen för Loppan idag att longeras på ridbanan och få jogga av sig lite träningsvärk. Efter det blir det massage med "massagearmen" vi köpte för ett tag sedan, riktigt effektiv!

På onsdag är det dags för hoppträning och sedan dressyrträning dagen efter. Nu jäklar ska vi ha ett bra upplägg inför 3e mars (som är nästa tävling). Gör om gör rätt, om man kollar på resultaten från de andra klasserna detta år som jag och Loppan gjort så kan man tydligt se en utveckling iallafall, sånt gillas!

Likes

Comments

För det första så var det förra inlägget tidsinställt och jag kan säga nu att 1: Det flöt inte på så bra som jag ville idag, 2: Det blev inte den outfiten jag hade tänkt hehe.

Framridningen hade de på sin stora utebana, great egentligen men idag var det is med lite snö under så jag kunde knappt skritta där med Loppan. Sedan hade de framhoppning i sitt lilla ridhus, underlaget var inte bra och det var verkligen litet. Hade aldrig någon wow-känsla utan mer "mäh".

110cm A:0/A:0 :

Väldigt stel och spänd, mesta för att jag inte kunnat få igenom henne som jag velat. Runt tog vi oss med två rivningar i omhoppningen, mitt fel båda gångerna men nöjd ändå! Hon bjöd aldrig på några wow-språng utan vi höll en "mäh"standard under hela ritten.

Resultat: 0+8 fel

120cm A:0 :

Usch vad jag fick stressa till denna klass. Hade önskat via TDB att få starta senare eftersom jag åkte ensam dit, den önskan gick inte i uppfyllelse så det blev lite kaos med att hinna med veterinärbesiktningen. eftersom jag behövde gå banan innan. Tillslut satt jag på Loppan och hade återigen en "mäh"framridning. Denna gång sämre. Nu när man är efterklok så skulle jag ha lyssnat på magkänslan och avanmält mig från 120cm, det var bara egoistiskt av mig att rida vidare. Jag har inte kunnat rida till henne alls under hela veckan och igår blev uteritten rätt kaos vilket resulterade i att Loppan självklart var trött idag. Det är därför jag tror att det gick som det gick sedan i 120cm. Loppan var helt tom inne på banan, det var som att styra runt något utan själ. Vi kom bra på hinder 1-3 men bommarna föll ändå, lite mycket hand in i kombinationen så rev 4a men tog 4b bra. 5an klarade vi faktiskt och sedan blev det helt fel till nästa kombination som vi hoppade rakt igenom, tog om den då hoppade hon faktiskt fint sedan utgick jag, men jag hann redan bli utesluten. Verkligen jättetrist att det blev som det blev. Jag ville verkligen fortsätta ha ett bra flow på tävlingsbanan som vi haft nu de senaste gångerna. Det är bara att ladda upp ny energi till nästa tävling på Högbo om två veckor. Till dess SKA jag ha fått till fler ridpass under veckorna, denna vecka var bara pinsamt dålig..

Resultat: Ute

Likes

Comments

Bild från i somras.

Usch idag ringde klockan alldeles för tidigt, men vad gör man inte för att få andas lite tävlingsluft? Så nu rullar transporten mot Märsta RK för att hoppa 110cm & 120cm. Första gången jag tävlar hoppning inne i deras ridhus, senast jag red där var min spontana dressyrstart med Reine. Fint är det!

Outfiten som ni fick hjälpa mig att rösta fram blev den nya marinblåa kavajen, däremot har jag med mig två schabrak eftersom jag inte riktigt vet om jag vill ha det orangea. Alltså jag och min beslutsångest, det är inte hälsosamt haha.

Önska mig lycka till och att dagen ska flyta på lika enkelt som det gjorde på Lurbo! Är återigen jätteotaggad på att behöva sadla av inför veterinärbesiktningen, enda positiva med att rida under 120 är att slippa just det. Aja..

Likes

Comments

I tisdags var jag iväg till Storvreta och fotade denna fina villa, köket var otroligt fint och även jag som nästan aldrig tillbringar min tid i köket skulle gärna vilja ha detta hemma!

Likes

Comments

-----------------------------------

-----------------------------------

©Madeleine Andersson

Anderssonsfoto.weebly.com

Likes

Comments

1. Lila/rosa kavaj + vinröd equiline schabrak

2. Lila/rosa kavaj + Svart john whitaker schabrak

3. Lila/rosa kavaj + Bruna med glitter och lila detaljer schabrak

4. NYA Marinblåa kavajen med glitterdetaljer + schockemöhle schabraket?

Lite halvt dåliga bilder på kavajen, har inte hunnit ta några andra ännu.

Likes

Comments

Dag 1 2018-02-10 

Kom fram till Lurbo i bra tid, eftersom jag åkte iväg själv var det lite nervöst om hur jag skulle hinna med allt som jag planerat. Loppan hade jag redan sadlat osv hemma så det enda som behövdes var att tränsa och lasta ut, men allt kan hända. Men som tur var gled allt på galant, jag hade önskat att få starta senare i båda klasserna just för att jag var ensam, så framridning och bangång kunde jag göra i mitt tempo, ändå så lyckades jag få en som vanligt för lång framridning.

1M A:0/A:0 :
Loppan var väldigt på hugget inne på framhoppningen och det höll sig även inne på banan, däremot förvandlades det till spändhet eftersom Lurbo har satt upp stora vita planscher vid läktaren. De tyckte hon inte om och ville inte riktigt gå nära. Så pga det fick jag inte till vägen till ena kombinationen och rev första hindret in. Annars hoppade hon fint! (Bilderna ovan är från 1m).

Resultat: 4 fel i grunden.

110CM A:0/A:0:

Till 110cm hade Loppan lugnat ned sig något, men var fortfarande lite spänd inne på banan. Jag lyckades hålla henne inom ramen fram till näst sista hindret i grunden som var en kombination, efter det blev vägen till sista hindret inte helt bra och efter det tappade jag rytmen helt. Återfick kontrollen sen mot sista hindret i omhoppningen men då hade vi redan hunnit riva tre hinder (kombination + räcke), så ingen placering där och med en tid som ändå skulle ha satt oss precis utanför placering. Det var bara att ladda upp ny energi till dag två!

RESULTAT: 0+12 fel

Dag 2 2018-02-11

120CM A:0/A:0 :

Denna dag var min oro störst över hur veterinärbesiktningen skulle gå, springa med henne själv brukar jag ju göra men av erfarenhet så vet jag att sadla osv brukar man behöva vara två med Loppan, en som håller i och en som sköter hästen (Hon är lite för nyfiken på vad alla hästar runt om gör). Men det var inte heller några problem, band fast henne i transporten och hon bara stod och slappade. Då samlade hon många pluspoäng!

Till denna klass var framhoppningen grym, otroligt fin känsla och hon hoppade hindren otroligt bra! Denna känsla höll även i sig in på banan, lite spänd i svängen till hinder 1 eftersom den var placerad nära den läskiga läktaren. Men så fort vi hoppat så släppte spändheten och det flöt på fint. Rev hinder nr 4 även fast jag tyckte att vi kom bra på den, men vad jag kan tolka genom en bild som fotografen tagit så tror jag Loppan bara var lite seg upp med sina framben tyvärr. Hörde inte ens att vi var i bommen utan hörde bara när den landade på marken.
Distansen från hinder 5 till hinder 6 råkade bli lite väl för mycket fram för mig, insåg för sent att vi galopperade för stort men ville inte ta i henne så nära hindret, som tur var hoppade Loppan upp sig så pass bra att vi inte ens var nära på att riva. Detta resulterade dock i att vi tog de två sista hindrena ( 7 & 8 a, b) väldigt vingligt, men även här kunde Loppan vara med och kämpa vilket gav oss för dagen bara ett pet i 120cm, även vårat bästa resultat hittills på tävling! Känns väldigt lovande för framtida tävlingar och verkligen kul att vi utvecklats så pass även fast vi verkligen inte legat i under vintern!

RESULTAT: 4 fel

Bild från framhoppningen till 120cm. Visst har frambenen börjat bli bättre ändå!? Av alla bilder från denna dag har att säga så ska man inte skämmas iallfall!

Likes

Comments