Blandat

Hej! Vet att det var sjukt länge sedan jag bloggade sist. Kände att allt blev för mycket med Missy och att jag inte hade tiden och då tyckte jag inte det var kul längre. Men nu har jag bestämt mig för att blogga igen, får se hur länge det sitter i sig nu. Mycket har hänt sen sist! Grace har debuterat LA och blivit en stadigare tjej i markarbetet.


Har suttit nu och läst igenom min gamla blogg som jag hade tillsammans med Fanny och när man läser allt som jag har skrivit om Missy blickar man tillbaka på alla åren vi har haft tillsammans, den ponnyn är jag evig tacksam för! Hon har gjort allt för mig å jag saknar henne något enormt! Känns som ett tomt rum inne hos mig, folk säger att tiden läker alla sår men jag tror att detta såret har det svårt att läka. I februari när vi åker till Göteborg ska jag införskaffa mig ett minne som ska va från Missy som jag alltid kan ha med mig.


Jag och Grace har kommit närmare. Dock är hon inte lika personlig och mysig som Missy vilket jag tycker är synd för jag gillar verkligen och gosa med hästarna. Vår första tävling är redan anmälda till och det blir till Helsingborg. Sist jag var där var med Missy. Vi kommer att hoppa LB och LA. Kommer bara rida för nollar för jag vill kvala Msv innan jag ska sälja henne. Vilket troligtvis blir nästa år.


I skolan har mycket förändrats också. Har nästan helt bytt kompiskrets, vilket jag är glad över! Trivs mycket mer med människorna jag är med nu än jag gjorde innan. Har kvar min Märta som jag diggar väldigt mycket! Vi är lite som piff och Puff, med andra ord väldigt lika. Jag trivs bra med mitt val och på skolan. Dock längtar jag till studenten nu så känns skönt att vi har jullov så man kan vila upp sig och komma tillbaka starkare än någonsin sen.


Imorgon är det julafton och jag har verkligen inte någon julkänsla alls. Tror inte den kommer komma heller. Det finns ju ingen snö och det är inte ens minusgrader ute. Dock skönt när man har häst men tycker det kan vara snö på julafton. Imorgon firar vi jul först hos mina kusiner i Angelstad med mormor och morfar och senare mot kvällen kör vi ut till Lagan till farmor och farfar. Det enda jag har önskat mig i år är pengar och ett ps of sweden pannband så hoppas på det.


Nu ska jag kolla på någon film och krypa ner i sängen och bara mysa.♡

Henne gillar jag♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blandat

Igår reds grace ute i skogen som ni säkert redan vet. Vi red den vanliga rundan två gånger. Ena gången hela i trav och andra gången trav å skritt. Jag ställde henne mycket och flyttade henne för skänklen, hon var riktigt fin igår. Grace fick ha ett ländtäcke på sig igår eftersom de var så kalt. Hon verkade uppskatta det. Haha även jag hade på mig min vinterjackan igår. Det har blivit så himla kallt nu om dagarna. Gillar verkligen inte det, vill att det ska vara sommar hela året. Sommar är liksom min årstid gillar inte å frysa, de värsta jag vet.

Idag i skolan hade vi tema dag, vi var med BF15 alltså dem som är ett år äldre än oss och gjorde olika aktiviteter å lekar. Det var skoj, dock var ute aktiviteterna inte så himla roliga men det funkade.

Nu efter skolan ska jag bara kolla på serier tills typ klockan 6 å då ska jag åka till stallet och hoppa Grace, vill hoppa lite höjder idag å då måste jag vänta till 6 för att mamma ska med och höja hinderna. Drygt å vänta så länge men men.

Likes

Comments

Grace Borg

Tänkte skriva ut Graces schema för var hon ska gå denna veckan, tänkte de kunde va kul. Gillar själv att läsa när andra skriver var deras hästar ska gå.

Måndag:
Red ett pass i paddocken på 40 minuter. Mycket trav å få henne å vara avslappnad. Endast lite galopp för att se hur hon va där. Men i galoppen har vi mycket å jobba med.

Tisdag:
Planen var att hon skulle gå ute i skogen men innan vi skulle iväg till stallet kom mamma på att hovslagare skulle komma så jag skulle inte hinna rida innan han skulle komma och jag måste hem direkt efter för jag har läxor som ska göras. Så idag blev de vila

Onsdag:
Imon ska jag rida ute då. Bara trava hela rundan en gång och sen halva rundan i galopp och halva i skritt. Ska ställa henne mkt och flytta henne för skänklen, så hon får jobba även om hon rids i skogen.

Torsdag:
På torsdag ska vi hoppa. Har tänkt bygga upp en bana med mycket varierande övningar. Det är en bana uppbyggd i paddocken men den är så himla tråkig. Hoppat den typ 1000 gånger så ska bygga en annan om jag känner för det. Annars får jag hoppa den.

Fredag:
På fredag ska hon ridas ut å bara trava. Tror jag ska rida lite längre bort och trava på en åker. Får se om jag kommer dit, Grace kan nämligen få slut på bensin😂

Lördag:
Då rids hon i paddocken ett markarbetspass, lite bommar och små hinder. Bara se så hon lyssnar. Utöver de ska jag jobba mycket i galopp å få henne avslappnad.

Söndag:
Då rids hon ut en liten runda.

Som ni ser så rider jag ut ganska mycket bara för att få varierat underlag å så hon inte ska tröttna på å vara i paddocken, sen tycker hon det är kul å vara ute i skogen med.


Likes

Comments

Blandat

Hej! Som ni har märkt har jag inte uppdaterat någonting på bloggen under två dagar, har helt enkelt inte orkat. haha är lite lat av mig.


I fredags efter skolan var jag hemma och började göra lite läxor hann dock inte klart med någon av dem. När mamma kom hem åkte vi till stallet, grace skulle vila så det var bara att mocka, göra hö, vatten och kraften. Men jag hade även hand om Amandas hästar så jag mockade och fixade åt dem också. Tycker det är kul att mocka så det gjorde inget att jag mockade två extra boxar.


När jag kom hem ifrån stallet kollade jag film. Kollade på en as bra film! Kom dock inte ihåg vad den hette, men den var jättebra! låg uppe till 2 för jag ville kolla klart på den.


I lördags gjorde jag klart engelskan, vi ska typ skriva om hur ens liv ser ut när man är 30. Blev ganska nöjd med min text, dock är den lite för lång. Den får max vara 5 minuter men min är 7... Får väl läsa snabbt så jag hinner under fem.


Jag red Grace i paddocken, dressyr. Frågade Michelle om jag fick rida med hennes dressyrsadel för att testa. Det var verkligen sån stor skillnad på Grace och rida med den. Man kom åt mycket lättare och kunde verkligen sitta i sadeln. Har ju lite svårt att sitta ner i traven på Grace då hon har så litet steg i traven men det var hur enkelt som helst när man hade dressyrsadel! Ställde henne mycket och gjorde även skänkelvikning både i galopp och trav. Är riktigt nöjd med det passet!


Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Mest bara legat i soffan och kollat på youtube. Har tänkt att efter att jag har skrivit detta inlägg så ska jag göra klart alla läxor och sen åka till stallet och rida ut min Grace

Likes

Comments

Blandat

Hej! Suttit och skrivit lite på arbeten vi har i skolan nu. Jag är långt ifrån klar men gjorde lite och det är bättre än inget eller? Skolan idag var bra, den enda lektionen jag inte gillade idag var idrotten, men orienteringen gick helt okej, orienterade tillsammans med Märta och hon var grym på det så det var skönt. Efter idrotten hade vi svenska och där skulle vi skriva ett referat. haha har kanske skrivit 40 ord, inte alls mycket men det är skit svårt verkligen. Men vi får lektionen imon också på oss så har tänkt att om jag inte blir klar där får jag sätta mig hemma och skriva klart det direkt när jag kommer hem. Vi har även på engelskan att man ska skriva fast man ska skriva som om man är 30 år och typ blickar tillbaka på sitt liv, samt att man ska berätta hur man bor och lever. Men den texten är jag nästan klar, tror jag blir färdig på lektionen imon. Sista lektionen var matte. Äntligen! Höjdpunkten på dagen! Asså i matten jobbar vi bara i en bok som man brukar göra så finns inte så mycket för mig och skriva om hur det går och vad vi gör. Vet knappt vad vi gör i matten tror vi räknar potenser men vet inte säkert vad det heter, blandar ihop alla namn.


Imon är det fredag och det ska bli så skönt med helg! Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen, tror jag bara ska ligga hemma och kolla på massa filmer och vara mycket med Grace och mysa med henne. Hade behövt städa mitt rum med men det är så himla tråkigt så jag skjuter bara upp det hela tiden.


Idag fick Grace gå i paddocken. Red henne i 50 minuter ungefär. Jobbade mycket på ställningen och att när jag rider volter att hon inte ska köra ut bakdelen som hon gärna gör. I galoppen jobbade jag med galoppbyten. Vill att när jag byter varv att hon ska göra ett fint byte det gjorde hon inte i början av passet för då typ bockade hon när hon bytte, hon brukar göra det men red en jätte bra övning och i slutet satt allt perfekt! Red på en 8:s så att när hon kom ut i det nya varvet fick hon liksom byta. Min lilla Grace har verkligen blivit så mycket starkare och orkar med så mycket mer nu. Red ett hårt pass med endast en skritt paus på två minuter ungefär och ändå när jag var klar var hon inte andfådd. Så mycket kärlek i min ponny asså! Vill inte länge sälja henne för att köpa storhäst utan jag vill ge Grace den tiden hon behöver för jag vet att den ponnyn kan bli bäst, om jag lägger ner tiden på henne. Hon hoppar ju så sjukt fint, inte bara jag som tycker det utan även tränare, andra kompisar och personer man träffar på tävlingar. Hon måste bara få i ordning på frambenen men det har hon snart. Som sagt hon utvecklas lite varje dag.


Imon ska Grace få vila och tänkte att jag skulle skämma bort henne med massa godis och mycket kärlek för det är hon värd! Imon har jag även hand om Amandas hästar. Dock ska jag bara mocka och göra maten så det lär gå fort. Om jag hinner och inte klockan blir för mycket ska jag putsa alla mina saker och ta hem alla schabrak och dammsuga dem så jag sedan kan tvätta dem.

Likes

Comments

Blandat

Hej! Ligger nu i min säng och kom på att jag inte hade skrivit något blogginlägg idag och ville inte komma in i filmen jag ska kolla på och sen blogga efter den. I dag i skolan har det varit bra, dagen gick väldigt fort. Kändes knappt som om jag var i skolan. Direkt efter skolan åkte jag ut till Grace och var i stallet. Slutade halv fyra så kom dit runt fyra tiden. Idag skulle grace få springa av sig i skogen, men planen ändrades för att det var lastbilar och skogsmaskiner på den rundan jag skulle rida. Så det var inte så lyckat eftersom jag var tvungen och vända. På tillbaka vägen mötte jag Michelle som också hade tänkt att rida den rundan så vi bestämde oss för att rida en annan runda lite längre bort tillsammans.


Det tog kanske 1 timme sammanlagt att rida den rundan. Vi red bort mot bräkentorp och in på en väg. Vi travade bara eftersom vägen var ganska kort och man var tvungen och vända efter. När vi kom in en bit i skogen möttes vi av sjukt tycker älgaloppor. Brat och Grace gillade det inte! haha inte jag och Michelle heller för den delen. Vi satt och plockade bort sjukt många och det var typ kaos ett tag. Hästarna började galoppera och brat sparkade för att han var så irriterad på lopporna. Men vi kom iallafall hem tillslut.


Imon ska jag rida igenom Grace i paddocken. Tänkte jobba mycket med övergångar och ställa henne. Jobba med lite tips jag fått helt enkelt. Imon har vi i skolan även orientering.... Längtar inte! Är bland det värsta jag vet!

Likes

Comments

Stallet

Hej! Idag efter jag kom hem från skolan åkte jag upp till stallet för jag jag skulle rida med Michelle. Vi skulle rida klockan 5 och jag var där vid 3 tiden för att jag skulle fixa stallet och städa bland mina grejer.

Grace är otroligt lätt att mocka åt och jag var klar med stallet på 20 minuter så hade lång tid på mig att städa. Började med att städa sadelkammaren och när jag var klar där städade jag i min ryktlåda. Nu är alla spår av Missy nästan borta i stallet. Tömde ryktlådan där hennes vita hårstrån från borstarna låg. Så det enda som finns kvar från henne nu är hårstråna på täckena. Vill på ett sätt ta bort allt som påminner om henne för att varenda gång jag tänker på henne så börjat jag gråta. Men vill typ ha kvar det för att ha ett minne av henne.

Michelle och jag hoppade lite på våra egna hästar. Grace var fin inget speciellt idag heller. Testade ett nytt träns och bett men det ska jag inte hoppa med igen. Hon fungerade inte alls bra på det. Efter vi hade hoppat bytte jag och Michelle hästar. Jag red Brat och Michelle red Grace. Jäkla vilken skillnad det var!! Brat var jättestor men inte så pigg utan mer spänd. I skritten och i traven gick det bra med i galoppen gick det inte så bra. Där var han spänd för att jag inte red ordentligt. Blir typ så när jag tider nya hästar att jag inte riktigt vågar rida för att jag inte vill göra fel. Så blev mest skritt och trav men det fungerade! Michelle passade verkligen as bra på Grace. Hon red skit bra! Och grace såg ut att få jobba ordentligt. Har fått lite tips som jag ska öva på. Så det blir att nöta dem och även tipsen jag fick från Anna igår.

Imon ska jag rida ut med Grace och hon ska bara få busa runt i skogen och ha skoj!

Likes

Comments

Blandat

Hej! Nu sitter jag i bilen och är på väg hem från dressyrträningen för Anna. Idag gick det inte så bra enligt mig. Tycker hon kändes stel och liksom la sig i min hand och bara låg där så att jag fick liksom nära upp hennes huvud. Bortsett från det var det en bra träning. Bra övningar och hon var annars okej. Hon hade kunnat ställa sig lite mer men aja. Är helt slut i armarna nu kommer förmodligen få träningsvärk eftersom jag bar upp henne. Imon tänkte jag rida i paddocken då känslan idag inte var den bästa.

Idag efter skolan var Sofie hemma hos mig och vi va i några timmar efter skolan. Kul och träffa henne igen! Inte träffat henne på några månader. Har självklart träffat henne i skolan men vi har inte hunnit prata så mycket utan mest bara sagt hej. Vi bestämde att vi skulle åka till Balders någon gång. Antingen denna eller nästa månad.

Skolan idag var bra. Dagen gick fort och det var roliga uppgifter vi fick jobba med. Trivs så bra i min klass och på linjen! Tycker dock vi har för lite matte haha men men. Mitt favorit ämne är ju matte och svenska och det är typ det vi har minst av.

När jag kommer hem ska jag ta en varm dusch och sedan ska jag kolla på någon film och bara mysa med Theo.

Likes

Comments

Blandat

Hej! Vet att jag redan har skrivit ett inlägg idag men sa i det att jag inte skulle åka upp till sickinge igen men det gjorde jag. Hade inget och göra hemma så åkte upp dit och var där. Lärde mig lite hur equipe systemet fungerar så jag kan sitta sekretariatet nästa tävling. Väldigt enkelt när man väl förstår de. Jag har ju suttit med mamma mycket innan så jag har ju sett hur det fungerar.

Jag var hos Grace precis efter jag skrev det förra inlägget. Grace var så sjukt pigg idag, inte konstigt då hon vilade igår så det blev bara till och hålla i sig. Jag städade även lite bland mina saker, blir stökigt där imon igen säkert men aja jag iallafall städat. Tänkte ta hem alla schabrak och dammsuga dem från alla vita hårstrån som är ifrån Missy. För alla är typ vita nu förutom det nyaste jag köpte i fredags. Får inte tvätta dem hemma vilket är synd få alla mina schabrak behöver tvättas men men.

Imon har vi sovmorgon, så skönt!! Satt och klickade hem
lite kläder nu innan jag skrev detta i lägg. Så hoppas de kommer fort! Nu ska jag sova, kommer såklart blogga imon med när jag varit i stallet

Likes

Comments

Grace Borg

Hej! Sry för att jag inte har uppdaterat så mycket under helgen... har haft mycket och göra i Sickinge och när jag väl skulle skriva ett inlägg var min mobil död. Så det får komma en sammanfattning av helgen nu istället.

I fredags var jag som sagt inte i skolan då jag tävlade. Hoppade en LB på förmiddagen. Vi började med att åka upp till Sickinge och gå banan, jag hoppade 1-9. Banan såg bra ut! Efter att jag hade gått banan åkte vi upp till stallet och jag knoppade Grace och packade det sista. Sen kastade vi in henne och åkte upp till Sickinge igen. Veterinär besiktningen gick bra. Men hon var så nervös för hon har aldrig besiktigas innan på en tävling så det var första gången för henne. efter vi hade besiktigat henne ställde vi in henne i transporten igen och jag gick och kollade på några som hoppade.

Grace var SÅÅ fin på framridningen! Det är sån skillnad från första gången jag satt på henne. Jag red fram i kanske 30min. Skrittade fram med Tina. Haha vi har alltid mycket och prata om, och vi skrattar så sjukt mycket tillsammans!

Framhoppningen gick ok. Asså hon var fin men lite nonchalant. Hon gjorde det hon skulle men inte mer. Så var riktigt nervös när jag skulle in på banan för hade inte den rätta känslan när jag hoppade fram. Men på banan taggade hon till. Vi kom fel in på 1:an så hon hoppade av jätte stort så rev bakbommen där. Men det var mitt fel. Hittade inte avståndet och hade tänkt att hon skulle gå på 1 språng till. Så hängde inte med. Sen resten av banan var hon som en dröm att rida! Allt satt! Dock föll en bom till ner men känslan var oslagbar! Så 8 fel. Mer än godkänt!

Efter jag hade hoppat min klass åkte vi tillbaka till stallet med Grace och släppte ut henne i hagen och sedan åkte vi tillbaka till sickinge igen för att jobba. Jag stod vid insläppet i 4h. Tycker det är ganska kul och stå där. Man får liksom se alla rundor.

Efter jag hade jobbat klart satt jag i sekretariatet med mamma och hjälpte henne. Vi var typ hemma runt 21.

I går vaknade jag inte förrän halv 10. Och då åkte jag upp till skickinge gör att jobba 4h igen. Denna gången stod jag på banan med Emma Möller. Gillar inte att stå på banan då jag inte riktigt har koll på ryttarna. Men var inte i vägen denna gånger heller så det var bra. Efter att vi hade stått klart på banan åkte jag och Emma upp till Grace och fixade åt henne. Tanken var att jag skulle rida ut igår med så blev det inte. Utan hon fick vila för att vi skulle vara tillbaka i sickinge sen.

När vi kom tillbaka kollade vi bara läget, vi åt och provade hjälmar. Inte mycket mer än så. Jag var så jäkla trött så mamma och jag åkte hem efter det. Och nu ligger jag bara i sängen och har kollat youtube och lite så. Ska snart till stallet och rida grace. Saknar henne faktiskt.

Imon är det dressyrträning igen. Får se hur det går😉

Likes

Comments